article banner
Advisory

Fusies en overnames in High Tech Holland

Evert Everaarts Evert Everaarts

De Nederlandse hightechsector levert een grote bijdrage aan de economische positie van Nederland in de wereld. Zo is de sector goed voor ruim de helft van alle private onderzoeksuitgaven in Nederland en de grootste netto-exporteur van Nederland, aldus Holland High Tech. De groei in de sector zorgt voor een toename van fusies en overnames. De technologische ontwikkelingen gaan onverminderd door en om de concurrentie voor te blijven zijn acquisities een belangrijk instrument.

Lees ook: M&A quarterly dealtracker high tech industry >>

Deze publicatie analyseert de fusies en overnames in de hightechsector waar Nederlandse bedrijven bij betrokken zijn geweest. 

Op basis van onze criteria voor technologie transacties hebben wij tot nu toe 17 relevante technologie transacties voor 2017 gedefinieerd. Het gaat om deals waarbij de target of koper hoogwaardige technologische instrumenten of machines maakt. Daarnaast is een vereiste dat de target, koper of verkoper Nederlands is. Enkele opvallende transacties waren:

  • Scyfer: overgenomen door Qualcomm voor de expertise op het gebied van AI en wortels in het Amsterdam Science Park.
  • Pneutec: overgenomen door Aalberts Industries om de positie als TIER 1 leverancier van ASML te bestendigen.
  • Vanderlande: overgenomen door Toyota Industrie om de positie op het gebied van het automatiseren van logistieke processen uit te bouwen.

Download het rapport om meer te lezen over de transacties in de hightechsector.