article banner
Advisory

Verkoopmarkt houdt aan na goed jaar voor fusies & overnames

Grensoverschrijdende deals nemen toe naarmate het economisch herstel meer grip krijgt in de ontwikkelde economieën.

De totale waarde van fusie- & overnameactiviteiten was een zeer uitbundige 3,8 biljoen dollar in 2015. Uit de meest recente gegevens van het Grant Thornton International Business Report (IBR) blijkt dat het vertrouwen in transacties, aan zowel de koop- als verkoopkant, een deuk heeft opgelopen. Dit als gevolg van de wereldwijde economische instabiliteit.

Ook zien we een stijging in de proporties van transacties die uit grensoverschrijdende deals bestaan, waar kopende partijen door middel van fusies en overnames nieuwe markten betreden.

In dit 'Viewpoint' verklaart Kai Bartels, global leader op het gebied van fusies en overnames, waarom organisaties - die in de toekomst fusie- en overnameactiviteiten willen uitvoeren - moeten begrijpen dat een sentiment in de fusie- en overnamemarkt nodig is en een strategische aanpak benodigd is voor het maken van groeibeslissingen.

Digital marketing sector doelwit voor fusies en overnames

Evert Everaarts en Abel Spohr, fusie- en overnamespecialisten bij Grant Thornton, schreven in mei over de toename van deals in de fusie- en overnamemarkt, met name over hoge fusie- en overnameactiviteiten in de Digital marketing sector. Lees het volledige artikel.

Viewpoint: A seller's market set to continue after a big year for M&A

PDF cover image