article banner
COVID-19

Doe zo snel mogelijk uw loonaangifte!

John Boer John Boer

De gegevens van de loonaangifte deelt de Belastingdienst met het UWV. Hoewel de compensatie uit het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW)-regeling gebaseerd wordt op de aangiftegegevens van de maand januari 2020, heeft het UWV de gegevens uit uw aangiftes loonheffingen nodig voor de berekening van het voorschot van 80%. Dien uw aangiften loonheffingen daarozo snel mogelijk in de komende maanden. 

NOW-regeling

Het NOW is bedoeld om werkgevers met omzetverlies te compenseren zodat zij hun werknemers kunnen blijven doorbetalenAls het UWV de meest actuele gegevens uit de aangifte loonheffingen heeft, krijgt u als werkgever snel waar u recht op heeft.  

De NOW is ook van toepassing op de loonkosten voor werknemers waarvoor de werkgever geen loondoorbetalingsplicht heeft. Bijvoorbeeld werknemers met een oproepcontract of een flexibel contract, voor zover zij in dienst blijven gedurende de aanvraagperiode. Werkgevers kunnen daarom ook werknemers met flexibele contracten met behulp van de tegemoetkoming in de loonkosten in dienst houden. 

De snelheid waarmee u als werkgever uw geld krijgt is belangrijk. Het UWV zal op basis van de aanvraag een voorschot van de compensatie (80% van het bedrag) betalen. Achteraf wordt vastgesteld wat het daadwerkelijke verlies in omzet is geweest en wordt definitief afgerekend.  

Tijdig loonaangifte doen is dus van groot belang voor juiste en tijdige toepassing van de NOW. U hoeft de aangifte nog niet te betalen als u hiervoor uitstel van betaling aanvraagt. .

Heeft u hulp nodig bij het doen van aangifte loonheffingen of heeft u andere vragen; neem contact op met onze loonheffingenspecialisten.

Actualiteiten