COVID-19

Geen herziening WW-premie bij overwerk door corona

John Boer John Boer

Als werkgever betaalt u een hoge WW-premie (7,94 procent) voor werknemers die een flexibele arbeidsovereenkomst hebben en een lage WW-premie (2,94 procent) voor werknemers die een vaste arbeidsovereenkomst hebben voor een vast aantal uren. Als uw parttime werknemer op jaarbasis 30 procent of meer uren werkt dan is overeengekomen dan geldt alsnog de hoge WW-premie. Het kabinet heeft besloten dat deze herzieningssituatie voor de WW-premie tijdelijk wordt versoepeld.

Onder deze omstandigheden wordt het voor werkgevers onredelijk duur om mensen in cruciale beroepen extra in te zetten. Bijvoorbeeld vakkenvullers, verpleegkundigen en de chauffeurs in de transportsector werken op dit moment keihard. Zij zijn nodig om het leven in Nederland mogelijk te maken. Maar door de coronacrisis werken zij ook meer dan 30 procent dan overeengekomen.

Het kabinet heeft daarom nu toegezegd dat er een tijdelijke aanpassing komt om dit onbedoelde effect weg te nemen. Het is een tijdelijke aanpassing die alleen zal gelden in 2020. Zodra de coronacrisis is afgelopen zal de herzieningssituatie weer gewoon van toepassing worden.

Actualiteiten

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan