COVID-19

NOW 4.0: aanvraagloket opent vanaf 26 juli

ContributorName(contributor, true)
Door:
insight featured image
Op 4 juni jl. is aangekondigd dat de NOW verlengd wordt tot het derde kwartaal van 2021. Aanvankelijk zou het aanvraagloket op 5 juli j.l. geopend worden, maar door een aanpassing in de NOW-regeling was dit uitgesteld. Recent is bekend geworden dat het aanvraagloket vanaf 26 juli tot 30 september wordt geopend.

Ook nu staat de regeling weer open voor ondernemers met een minimaal omzetverlies van 20 procent. Maar daarnaast kent de regeling voor de zesde periode NOW een belangrijke aanpassing ten opzichte van de eerdere aanvraagperiodes: het maximale op te geven omzetverlies voor de berekening van de tegemoetkoming voor de zesde aanvraagperiode is begrensd op 80 procent.

Maximaal 80% omzetverlies

Ook als een onderneming verwacht dat er meer dan 80% omzetverlies geleden gaat worden, of als er daadwerkelijk meer dan 80% omzetverlies geleden is, mag een bedrijf bij de aanvraag van de NOW voor het derde kwartaal maximaal 80% omzetverlies opvoeren.

Zowel het voorschot als de uiteindelijke vaststelling van de subsidie gaan uit van maximaal 80% omzetverlies. Het subsidiepercentage van 85% blijft intact. Concreet betekent deze wijziging dat een onderneming met een omzetverlies van 100%, subsidie krijgt voor 68% (80 x 85%) van zijn loonkosten. Voor bedrijven met een omzetverliespercentage tussen de 20 en 80% verandert er niets ten opzichte van de eerdere NOW-regelingen.

Twijfelt u nog of u recht heeft op NOW 4.0?

Of weet u door alle uitzonderingen en aanpassingen niet meer aan welke voorwaarden u moet voldoen?

Met behulp van onze tabel met de voorwaarden en verschillen van de NOW bepaalt u welke mogelijkheden voor u open staan en welke voorwaarden voor uw eventuele aanvraag gelden.

Aanvragen

U kunt vanaf 26 juli tot en met 30 september 2021 een aanvraag indienen voor de NOW 4.0 bij het UWV.

Vragen?

Heeft u vragen over de NOW of over een van de andere steunmaatregelen vanwege de coronacrisis. Neem dan contact met ons op of ons coronateam.

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.