COVID-19

TVL: voorwaarden en verschillen op een rij

Christiaan Buizer
Door:
insight featured image
Naar verwachting opent het loket om de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q1 2021 aan te vragen in de week van 15 februari 2021. Wij hebben voor u de belangrijkste voorwaarden en verschillen van de TVL op een rij gezet.
Onderwerpen

Voor de verschillende periodes van de TVL gelden verschillende voorwaarden. Ook kent de TVL een aantal uitzonderingen en versoepelingen. Dat maakt dat we inmiddels 4 TVL subsidies kennen.

De belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de TVL zijn omzetverlies van minimaal 30% en vaste lasten van minimaal € 3.000. De vaste lasten worden bepaald op basis van het percentage vaste lasten dat bij uw hoofdactiviteit hoort. De maximaal te ontvangen subsidie voor het eerste kwartaal 2021 is verhoogd naar € 550.000. Bij meer dan 250 werknemers is het maximum vastgesteld op € 600.000.

Daarnaast is er geen beperking van SBI-codes. Behalve de krediet- en financiële instellingen en holdings. Deze bedrijven blijven uitgezonderd van de TVL, tenzij zij met een nevenactiviteit in aanmerking komen voor de TVL.

De TVL wordt berekend met de volgende formule: Subsidie = normale omzet x omzetverlies in % x aandeel vaste lasten in % x 85%.

Overzicht coronasubsidies
Overzicht coronasubsidies
Lees dit artikel

Twijfelt u nog of u recht heeft op TVL?

Of weet u door alle uitzonderingen en aanpassingen niet meer aan welke voorwaarden u moet voldoen?

Met behulp van deze tabel geven wij een overzicht van de verschillen per regeling. Op basis van deze tabel kunt u bepalen aan welke voorwaarden u moet voldoen als u TVL aanvraagt.

Meer weten?

Neem contact op met uw adviseur of ons coronateam.Heeft u aan de hand van de tabel toch nog vragen?

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.