Data-, privacy- en cyberrisico's

Privacywetgeving: heb ik nou een jurist nodig of een hacker?

Björn Roskott Björn Roskott

Goeie vraag

Op 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht

Een Europese verordening over de bescherming van persoonsgegevens waar een hoop over te doen is. Maar wat staat daar nou eigenlijk in? In Artikel 5 staat: ‘persoonsgegevens moeten door het nemen van passende technische of organisatorische maatregelen op een dusdanige manier worden verwerkt dat een passende beveiliging ervan gewaarborgd is’. ‘Passende maatregelen’ voor een ‘passende beveiliging’. Aha.

‘Passend’, wat is dat eigenlijk?

Wat passend is, is afhankelijk van de perceptie die u hanteert. Op basis van uw eigen expertise en affiniteit heeft u een beeld bij wat ‘toereikend is’. Maar hanteert de Autoriteit Persoonsgegevens dezelfde meetlat? En de publieke opinie in geval van een incident? Onze ervaring is dat geen enkele organisatie alleen op een juridische, organisatorische of technische manier invulling kan geven aan de AVG. U kunt alleen ‘passende’ maatregelen nemen als u deze drie onderdelen met elkaar verbindt.

Bescherm uw organisatie waar dat nodig is

Wij helpen u de focus te leggen waar u als organisatie kwetsbaar bent, technisch, juridisch en organisatorisch. Wilt u weten of u passende technische maatregelen heeft genomen? Dan kunt u vast nadenken over deze drie vragen:

  • hoe zou een hacker toegang kunnen krijgen tot mijn data?
  • welke technische maatregelen zijn noodzakelijk en heb ik die ook genomen?
  • heeft een ethical hacker de kwaliteit van mijn maatregelen weleens beoordeeld?

Mijn team van ethical hackers toetst de effectiviteit van uw organisatie en helpt u met concrete en toepasbare oplossingen. Meer weten over de AVG en hoe u zich kunt voorbereiden? Senior manager IT Advisory  Björn Roskott adviseert u graag.

Gerelateerde artikelen

Download het rapport

Download het rapport 'Wat is de waarde van uw data?' en ontvang een praktische aanpak waarmee data- en privacyrisico’s en de dreiging van een cyberincident beter beheersbaar worden.

* verplicht veld
Aanhef
Voorwaarden *
Ik wil graag:
Cyberrisico's - Wat is de waarde van uw data