article banner
Data- privacy- en cyberrisico’s

Hoe lang kan ik doorwerken zonder toegang tot mijn systemen?

Goeie vraag

Ik zie cybercrime de laatste 3 jaar hard groeien

Inmiddels krijgt elk jaar één op de vier organisaties te maken met de gevolgen van cybercrime. En als u onderdeel bent van een logistieke keten is de kans groot dat u – of een ketenpartner – er nog eerder mee te maken krijgt. U kunt niet langer denken: ‘Bij mij is niets te halen.’ En u kunt zich ook niet langer onttrekken aan de mogelijke gevolgen voor uw dienstverlening en uw klanten. De vraag is niet langer of u een cyberincident overkomt, maar wanneer.

Kunt u doorwerken zonder toegang tot uw systemen?

Zonder up-to-date managementinformatie, overzicht van de laatste marktprijzen, correcte magazijnstanden en actuele transportinformatie komt de continuïteit van uw bedrijfsprocessen in gevaar. En mogelijk ook die van uw partners. Deze zomer hebben we gezien hoe een ogenschijnlijk klein probleem – een verkeerde software-update – bij de Rotterdamse APM-containerterminal leidde tot een miljoenenschade in de keten. Een groot deel van de bedrijven in de Rotterdamse had dagenlang te kampen met een verstoorde bedrijfsvoering.

Mijn vraag aan u: weet u waar u staat?

Weet u waar voor uw organisatie de grootste cyberrisico’s zitten? Wat uw kroonjuwelen zijn? Welke investeringen nodig zijn om uw intellectueel eigendom voor de toekomst te waarborgen? Welke concurrentiegevoelige informatie echt niet mag uitlekken? Welke privacygevoelige informatie koste wat kost beschermd moet worden? Ik help u graag uw inzicht te vergroten. Ik bereid uw organisatie samen met u voor op de gevaren van morgen. En ik help u om adequaat te reageren als het een keer mis gaat.

Wilt u weten hoe u uw cyberrisico’s beheerst? Onze cyber risk specialisten adviseren u graag.

Gerelateerde artikelen