article banner
Data-, privacy- en cyberrisico's

Is Windows XP een besparing of een risico?

Goeie vraag

Ik zie dat zakendoen steeds complexer wordt

Uw organisatie krijgt meer en meer te maken met complexe risico's die tijd en energie kosten en die u afhouden van wat u het liefst doet: zaken. Zo langzamerhand zijn al uw vitale bedrijfsprocessen afhankelijk van automatisering. Weet u hoe makkelijk het fout loopt als uw systemen onvoldoende beschermd zijn, bijvoorbeeld omdat ze verouderd zijn? Weet u hoe u goede bescherming organiseert? En weet u wat u kunt doen in geval van een incident?

Pak cyberrisico's net zo aan als andere risico's

  • Start met een inventarisatie, om een grondig begrip te krijgen van wat u aan data in huis heeft.
  • Voer een risicoanalyse uit, zodat u begrijpt wat echt belangrijk is.
  • Controleer of de door u getroffen maatregelen ook uw risico's afdekken.
  • Gebruik deze kennis om een strategische keuze te maken: waar richt u uw energie op? Hoe zorgt u voor maatregelen die de juiste data beschermen?
  • Dan volgt de implementatie: organiseer cybersecurity in uw processen en uw systemen en zorg voor bewustwording bij uw medewerkers.

Zorg dat u voorbereid bent

Ik hoef u niet uit te leggen dat preventie veel goedkoper is dan achteraf de problemen oplossen, terwijl uw business piepend en krakend tot stilstand komt. Neem de ransomware-aanval bij APM Terminals, daar ging één schakel uit de keten plat, waardoor de hele keten in de problemen kwam. Een inventarisatie vooraf had ze miljoenen gescheeld. Wilt u dat ik u hierbij help? Laat het me weten, dan maken we een afspraak.

Wilt u weten hoe u cyberrisico's adequaat aanpakt? Onze cyber risk specialisten adviseren u graag.

Gerelateerde artikelen