Goeie vraag

Ik zie dat zakendoen steeds complexer wordt

Uw organisatie krijgt meer en meer te maken met complexe risico's die tijd en energie kosten en die u afhouden van wat u het liefst doet: zaken. Zo langzamerhand zijn al uw vitale bedrijfsprocessen afhankelijk van automatisering. Weet u hoe makkelijk het fout loopt als uw systemen onvoldoende beschermd zijn, bijvoorbeeld omdat ze verouderd zijn? Weet u hoe u goede bescherming organiseert? En weet u wat u kunt doen in geval van een incident?

Pak cyberrisico's net zo aan als andere risico's

  • Start met een inventarisatie, om een grondig begrip te krijgen van wat u aan data in huis heeft.
  • Voer een risicoanalyse uit, zodat u begrijpt wat echt belangrijk is.
  • Controleer of de door u getroffen maatregelen ook uw risico's afdekken.
  • Gebruik deze kennis om een strategische keuze te maken: waar richt u uw energie op? Hoe zorgt u voor maatregelen die de juiste data beschermen?
  • Dan volgt de implementatie: organiseer cybersecurity in uw processen en uw systemen en zorg voor bewustwording bij uw medewerkers.

Zorg dat u voorbereid bent

Ik hoef u niet uit te leggen dat preventie veel goedkoper is dan achteraf de problemen oplossen, terwijl uw business piepend en krakend tot stilstand komt. Neem de ransomware-aanval bij APM Terminals, daar ging één schakel uit de keten plat, waardoor de hele keten in de problemen kwam. Een inventarisatie vooraf had ze miljoenen gescheeld. Wilt u dat ik u hierbij help? Laat het me weten, dan maken we een afspraak.

Wilt u weten hoe u cyberrisico's adequaat aanpakt? Onze cyber risk specialisten adviseren u graag.

Gerelateerde artikelen