article banner
Thema: Geschilbeslechting

Forensic accounting revisited

Forensic Accounting Revisited: Wat is goed forensisch accountantsonderzoek?

Ruim twintig jaar bestaat de professie forensische accountancy. Als het gaat om beroepsvorming, opleiding en professionaliteit is er desondanks nog een lange weg te gaan. In feite kan iedere accountant zich forensisch accountant noemen en wat hij doet als ‘forensische accountancy’ definiëren. Vanuit die context nam Forensic & Investigation Services van Grant Thornton het initiatief om klanten, partners en medewerkers uit de top van de advocatuur te vragen naar hun ervaringen met forensisch accountants.

Wat gaat goed, wat kan beter? Hoe kijken zij aan tegen de beperkingen van het accountantstuchtrecht? Op welke basis maken zij de keuze tussen ‘zelf doen’ en uitbesteden?

Het resultaat van het onderzoek is ‘Feiten maken het recht’: een uitgebreid boekwerk waar 34 topadvocaten hun medewerking aan verleenden. Hiermee wil Grant Thornton een bijdrage leveren aan de kwaliteit van werkzaamheden die forensisch accountants uitvoeren en een handreiking bieden aan forensisch accountants en hun opdrachtgevers om die kwaliteit te waarborgen.

Conclusies

Publicaties

Producten en diensten