article banner
Groei

Groeigesprekken met klanten: Bioscopen Leiden

Govert de Kok is één van de directeur/eigenaren bij Bioscopen Leiden. In mei 2014 zocht hij advies om de exploitatie van twee bioscopen en een filmhuis over te nemen.

Govert: “De twee bioscopen en het filmhuis werden geëxploiteerd vanuit een stichting. Toen ik voor de overname op zoek was naar een adviseur, kreeg ik de naam van Irma door via één van haar klanten. Ik heb haar gebeld om te praten over mijn plannen en in hoeverre zij mij hierbij kon adviseren. Sinds september 2014 zijn we klant bij Grant Thornton. Irma heeft voor ons de overname van de 2 bioscopen en het filmhuis begeleid en een BV structuur opgezet waar wij deze activiteiten onder konden brengen."

Cijfers achter de komma

Irma van Seeters is director bij Grant Thornton. Als accountant en adviseur ziet zij haar rol al enige jaren veranderen. “Klanten verwachtten dat een accountant of belastingadviseur vooral gericht is op verslaglegging over het verleden en op de juistheid van de cijfers achter de komma. Natuurlijk hebben wij hier ook veel verstand van. Maar ik voer jaarlijks veel gesprekken met verschillende klanten in verschillende sectoren over hun ambities en groeimogelijkheden. Samen met de klant kijk ik vooruit naar de kansen om deze ambities te realiseren.”

Download de PDF om het hele interview te lezen.