article banner
Goeie vraag

Hoe financier ik de groeiende vraag naar mijn product?

Egbert Jan Blonk Egbert Jan Blonk

Goeie vraag

Financieren van groei: een kwestie van vooruitzien

Want één ding is zeker: als u groeit volgens plan, komt er na de huidige financieringsronde een nieuwe. En nog één. En nog één. En groeit u sneller dan voorzien in uw businessplan? Dan komt die nieuwe financieringsronde ook eerder. Mijn advies: hou uw blik op de lange termijn. Maak een meerjarenplan en houd rekening met verschillende scenario’s. Financiering organiseren is een tijdrovende kwestie, dus hoe groter de stappen die u kunt zetten, hoe beter.

Groei financieren kan op allerlei manieren

Het is verstandig om eerst te kijken naar vormen van financiering die passen bij uw product of dienst. Kunt u weinig zekerheden bieden? Dan ligt het voor de hand om eerst te kijken naar een Borgstelling MKB Kredieten. Bent u actief in duurzame energie? Kijk dan eerst naar de mogelijkheden van Subsidie- en Energie-investeringsaftrek (EIA). Bent u bezig met innovatie? Dan kan VroegeFaseFinanciering een goede keuze zijn. Lukt het niet om zogenoemde ‘nabije’ financiering aan te trekken? Kijk dan verder weg en ga op zoek naar informal investors, business angels of crowdfunding.

Denk aan de gouden regel

Financiering is nooit een doel. Het is een middel om uw strategische doelen dichterbij te brengen. Focus is het sleutelwoord. In uw businessplan staan uw strategische doelen voor de lange termijn en er staat ook een onderbouwing in waarom dit uw doelen zijn. Houd altijd vast aan de doelen in uw businessplan en laat u niet verleiden tot beloften of concessies die in strijd zijn met uw langetermijnstrategie.

Uw groeistrategie financieren?

Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar nieuwe ideeën om uw groeistrategie te financieren? Maak kans op een groeigesprek. .

Maak kans op een groeigesprek
Wat is eigenlijk een groeigesprek?

Gerelateerde artikelen

Het Grant Thornton Groeirapport

 

(Be)sturen van uw organisatie naar groei

Grant Thornton heeft 6 kernuitdagingen voor groeiende organisaties geïdentificeerd. Wilt u weten wat deze uitdagingen zijn en met welke trends, ontwikkelingen en uitdagingen u te maken kunt krijgen op uw groeipad? .