article banner
Goeie vraag

Hoe voorkom ik dat ik de Uber van de fintech word?

Drs. Cor Overduin Drs. Cor Overduin

Goeie vraag

In fintech gaat het om vertrouwen, vertrouwen en vertrouwen

En u weet net zo goed als ik: vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Alles wat u doet ligt tegenwoordig onder een vergrootglas en als er iets niet goed gaat ligt het op straat voor u het doorheeft. Voor een fintech-speler als Five Degrees is het belangrijk dat het verhaal naar buiten overeen komt met het verhaal naar binnen. Daar is vertrouwen net zo belangrijk. En u begrijpt: snelle groei en waterdichte processen staan met elkaar op gespannen voet. Tegen welke vragen en uitdagingen lopen ze aan?

Drie tips om te werken aan vertrouwen

Snel groeien is vooruitzien. Hier zijn mijn drie beste tips:

  • Zorg vooraf dat u beschikt over de juiste juridische structuur. Bedenk in welke landen u op welke manier actief wilt zijn en zorg dat u voldoet aan lokale wet- en regelgeving.
  • Zorg dat u altijd beschikt over actuele financiële data door bijvoorbeeld te kiezen voor online accounting. Omschrijf een werkproces voor het doorlopen van de interne controle, definieer KPI's die passen bij uw groeistrategie en gebruik deze KPI's. Stuur elke dag.
  • En de belangrijkste: werkt u voor opdrachtgevers die 110% compliant moeten zijn? Zorg dan dat u dat zelf ook bent. Ook uw partners en leveranciers. Start u een samenwerking met een nieuwe buitenlandse partner, voer dan een achtergrondonderzoek uit.

Een klassiek voorbeeld uit mijn eigen praktijk

Een succesvolle, snelgroeiende IT-club is in gesprek met een mogelijke overnamepartner. Alle tekenen wijzen op een spoedige overname tot de overnemende partij ontdekt dat in de arbeidscontracten van de IT-er geen vakantiedagen zijn opgenomen. Vakantiedagen gaan – geheel conform de tijdsgeest – op basis van vertrouwen. Het resultaat: geen overname. Heeft u groeiplannen? Zorg voor een consistent verhaal naar buiten én naar binnen.

Wilt u meer weten of bent u benieuwd wat u kunt doen om uw verhaal naar buiten in overeenstemming te brengen met uw verhaal naar binnen? We vertellen u er graag meer over tijdens een groeigesprek. Maak kans op een groeigesprek. .

Gerelateerde artikelen

Het Grant Thornton Groeirapport

 

(Be)sturen van uw organisatie naar groei

Grant Thornton heeft 6 kernuitdagingen voor groeiende organisaties geïdentificeerd. Wilt u weten wat deze uitdagingen zijn en met welke trends, ontwikkelingen en uitdagingen u te maken kunt krijgen op uw groeipad? .