article banner
Groei

Hoe zorg ik ervoor dat ik altijd actuele financiële informatie heb?

Goeie vraag

Bent u een ondernemer? Dan heeft u ook een boekhouding

Want een accurate boekhouding geeft u de informatie die u nodig heeft om elke dag de juiste beslissingen te kunnen nemen. Boekhouden kan tegenwoordig op twee manieren: met de hand en digitaal. Online accounting noemen wij dat. Ik kom nog regelmatig ondernemers tegen die boekhouden op de ouderwetse manier – en daar hebben ze ongetwijfeld uitstekende redenen voor – maar ik wil u meer vertellen over de voordelen van digitaal boekhouden. Want die zijn de moeite waard.

Het grote voordeel van online accounting

Als ondernemer wilt u op elk moment de data van uw belangrijkste financiële processen kunnen inzien, of het nu gaat om in- en verkoopfacturen, salarisbetalingen of bankmutaties. Met online accounting digitaliseert u deze processen. Zo doet u drie dingen tegelijk.

  1. U minimaliseert de kans op menselijke fouten en dat is fijn.
  2. U krijgt tijd om uw financiële data te analyseren: uw controller kan nog meer meerwaarde leveren waarvoor u hem betaalt.
  3. U krijgt meer focus. Precies daar is veel winst te behalen.

Altijd actuele financiële informatie

Met online accounting beschikt u over een dashboard. Zo heeft u altijd alle relevante cijfers binnen handbereik en gaat de kwaliteit van uw beslissingen omhoog. Ziet u in één oogopslag welke producten en diensten renderen en welke maatregelen u kunt nemen om dit rendement te beïnvloeden. Wat u kunt doen om product-marktcombinaties te optimaliseren.

Een voorbeeld

Een transportonderneming kwam bij ons met het verzoek zijn financiële administratie efficiënter in te richten en zo wat van de drukte bij hem weg te nemen.
Wat hebben wij gedaan:

  • We hebben koppelingen gelegd tussen de transportsoftware en het online boekhoudprogramma. Daardoor hoeft de klant niet meer handmatig verkoopfacturen te boeken.
  • Daarnaast hebben wij scan- en herken van de inkoopfacturen geïmplementeerd en bankkoppelingen gemaakt. Nu kan de klant al zijn inkomende facturen digitaal verwerken.
  • De financiële administratie hebben wij op kostenplaatsniveau ingericht, zodat de klant inzicht heeft in de omzet, kostprijs en marge per vrachtwagen.
  • Als laatste hebben we een dashboard tool zo ingericht dat de voor de klant relevante kpi’s, zoals brandstofverbruik, aantal gereden kilometers, marge per rit, et cetera inzichtelijk zijn.

De klant heeft nu meer tijd om na te denken over de juiste strategie, zodat hij harder groeit. Waar wacht u nog op?

Meer weten?

Wilt u weten wat het voordeel van online accounting is voor uw organisatie? Neem contact op en maak een afspraak.

Bent u een dynamische organisatie?
Maak kans op een groeigesprek