article banner
Groei

Wanneer ben ik klaar voor een internationale overname?

Evert Everaarts Evert Everaarts

Goeie vraag

Het gat in de markt: een online marktplaats voor duurzame energie

In 2013 richtten Aart van Veller, Remco Wilcke en Matthijs Guichelaar uit frustratie over het gebrek aan transparantie in de energiemarkt een duurzame online marktplaats op voor energie: Vandebron. Een plek waar duurzame energie-aanbieders kopers vinden. Inmiddels verkopen ze wind-, zonne- en bio-energie van zo’n 110 Nederlandse boeren en coöperaties aan ongeveer 100.000 huishoudens. Hun missie: zo snel mogelijk naar honderd procent duurzame energie.

Hun grootste uitdaging: gezond groeien

De afgelopen drie jaar is het hard gegaan, maar Vandebron heeft zijn product op orde. De online marktplaats werkt, hun klantenaantal groeit en hun naamsbekendheid ook, doordat ze slim gebruik maken van het groeiende bewustzijn over de noodzaak van vergroening van onze energievoorziening. En dat is niet alleen in Nederland een actuele ontwikkeling. Logisch dus dat Vandebron over de grens kijkt.

Een overname doen kan, als je het beste jongetje van de klas bent

Aan de achterkant moet alles goed lopen. De interne processen moeten helemaal op orde zijn. Het verkoopproces, de administratieprocessen, de HR-processen. En het is belangrijk dat deze processen schaalbaar zijn, zodat nieuwe buitenlandse activiteiten moeiteloos in bestaande processen kunnen worden geïntegreerd. Alleen als dit zo is, heeft u tijd om een overname te doen, want een overname kost een tijd en focus.

Wilt u weten of een (internationale) overname voor u de juiste groeistrategie is?

Meld u dan nu aan en maak kans op een groeigesprek of bel fusie en overname specialist Evert Everaarts op 088 676 9722.

Bent u een dynamische organisatie?
Maak kans op een groeigesprek Meld u aan

Goeie vragen

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategie voor de gezondheidszorgsector.

Aanmelden