article banner
Groei

Wat is belangrijker, een goed idee of een heldere groeistrategie?

Frank Ponsioen is bestuursvoorzitter bij Grant Thornton. Zijn jarenlange ervaring als bestuurder en adviseur bij klanten deelt hij om te inspireren en nieuwe klanten verder te helpen.

Ondernemen en onzekerheid gaan hand in hand

U heeft een ijzersterk product of een geweldige dienst die u elk jaar een beetje beter maakt. U heeft uw organisatie op orde - de juiste poppetjes op de juiste plaats - en u heeft klanten. Een groeiende groep klanten. U heeft zelfs steeds meer klanten die terugkomen. Maar nieuwe technologische ontwikkelingen en veranderingen in wet- en regelgeving kunnen uw sector binnen een jaar totaal op zijn kop zetten. Onzekerheid hoort bij ondernemen. Belangrijk is dat uw weet wat u doet en vooral: dat u weet waarom u doet wat u doet. Waar u heen wilt met uw onderneming.

Uw grootste kracht: een heldere groeistrategie

Dat zien we aan De Nieuwe Kampioenen. Of ze nou actief zijn in de biotechnologie, de high-tech, de automotive industrie, de logistiek of in fintech, een paar kenmerken hebben ze allemaal. Om te beginnen hebben ze een levensvatbaar idee met een internationale markt. Een idee dat ze steeds opnieuw aanpassen aan de veranderende marktvraag en nieuwe (technologische) ontwikkelingen. Zo blijven ze ‘ahead of their game’.

Wat ook opvalt is dat ze eigenwijs zijn. Ze hebben een eigen manier van zakendoen, gebaseerd op een rotsvast geloof in eigen kunnen. Ze hebben een heldere groeistrategie die ze helpt om betere keuzes te maken, of het nou gaat om de juiste richting voor productontwikkeling, nieuwe financiering of de beste locatie voor een nieuwe vestiging.

Wij helpen u graag met een groeistrategie die werkt

Ieder van ons ziet elk jaar tussen de honderd en tweehonderd ondernemers, uit verschillende sectoren en in verschillende fases van de groeicyclus. We zien de ontwikkelingen in de markt en in uw sector. We beschikken over uitgebreide nationale en internationale referenties en best practices. Zien hoe verschillende ondernemers dezelfde zaken verschillend aanpakken.

Graag gaan we in gesprek met u om samen te bepalen in welke groeifase u zicht bevindt, wat uw visie is voor de toekomst en hoe we u kunnen ondersteunen om samen groei te realiseren. We helpen u graag om van een goeie vraag via een goed gesprek tot een goed antwoord te komen. Een antwoord dat u helpt om te groeien. Of het nou gaat om duurzame financiering, talent management of ‘fiscaal in control zijn’.

Gerelateerde artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategie voor de gezondheidszorgsector.

Aanmelden