article banner
Healthcare

Praat het bestuur in de zorg over mensen als 'resources'?

Bam! 12% meer kans op fraude

Uiteraard is dit heel lastig zo expliciet vast te stellen. Toch is er wel degelijk een verband aangetoond tussen werkplezier en integer handelen. De ‘tone at the top’ is daarin een belangrijke factor.

Een medewerker in de zorg helpt mensen die het nodig hebben. Die medewerker wil zelf ook als mens goed behandeld worden. Als al die duizenden mensen plezier hebben in hun werk, maken zij zich hard voor hun zorgorganisatie. Maar als zij zich niet gezien voelen, dan stijgt de kans dat zij iets anders gaan doen. Zoals op zoek gaan naar een andere werkgever.

Ons onderzoek onder ruim 500 zorgmedewerkers, geeft een significant verband aan tussen werkplezier en integer handelen. Definitie: je handelt integer als je doet wat er van je verwacht wordt. Hoe een organisatie invulling geeft aan bijvoorbeeld autonomie of aan de rol van de leiding blijkt sterk te correleren met werkplezier. Zo is dat werkplezier dus relatief makkelijk te vergroten. U moet alleen weten waar het hem in zit binnen uw zorgorganisatie.

Wilt u weten hoe uw instelling ervoor staat? En waar het werkplezier van uw mensen een enorme opkikker van kan krijgen? Wij kunnen dit snel met u onderzoeken: wij hebben de benchmarkstudie voor werkplezier in de zorg al klaarliggen. Nieuwsgierig? U kunt de Grant Thornton Werkpleziermeter voor de zorg hier inkijken.

Ook weten hoe u werkplezier in uw zorgorganisatie een boost kunt geven? Lees de Grant Thornton Werkpleziermeter voor de zorg.

Download de Werkpleziermeter voor de zorg 2019

Verder praten? Kan altijd. Sandra Jumelet en Peter Schimmel kunnen u alles vertellen over wat het werkplezier-onderzoek voor uw organisatie inhoudt.