IFRS

IFRS nieuws 2019

Hanneke Knoop Hanneke Knoop

IFRS nieuws is uw driemaandelijkse update over alle zaken met betrekking tot International Financial Reporting Standards. Wij brengen u op de hoogte van actuele onderwerpen, geven commentaar en geven u een samenvatting van alle belangrijke ontwikkelingen.

IFRS nieuws Q1 2019

Als eerste beginnen we in deze eerste editie van 2019 met mogelijke verslaggevingsissues indien de Brexit een harde Brexit gaat worden. Omdat de datum van 29 maart 2019 steeds dichterbij komt, adviseren wij nadrukkelijk met dit scenario rekening te houden voor bedrijven die handelen met het Verenigd Koninkrijk en/of die activiteiten in het Verenigd Koninkrijk hebben.

Daarna wordt gekeken naar de voorstellen die de IASB recentelijk heeft uitgebracht en waarop commentaar gegeven kan worden. Voorts zullen de uitkomsten van het thematisch onderzoek omtrent IFRS 9 ‘Financial Instruments’ en IFRS 15 ‘Revenue from Contracts with Customers’ worden besproken, welke recent zijn gepubliceerd. Verderop in deze publicatie vindt u IFRS-gerelateerd nieuws over Grant Thornton en als afsluiting ontwikkelingen rondom externe verslaggeving.

We sluiten af met een overzicht van recent uitgebrachte (wijzigingen in) standaarden met hun ingangsdatum, en een overzicht van IASB publicaties waarop commentaar ingediend kan worden.

Download de publicatie IFRS News Q1 2019 pdf cover

Neem contact op

Heeft u vragen naar aanleiding van een van de onderwerpen die in de publicatie wordt vermeld, neem dan contact op met uw adviseur of één van onze IFRS-specialisten.

Actualiteiten

Heb ik eigenlijk wel voldoende grip op compliance?

Download het rapport 'Heb ik eigenlijk wel voldoende grip op compliance?' en ontvang inzichten over hoe u als CFO grip kunt krijgen op compliance.

Download het rapport

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan