Goeie vraag

Hoe kan ik mijn mensen beter laten samenwerken?

U heeft een analyse gemaakt van uw fiscale risico's. U heeft uw medewerkers betrokken bij de inventarisatie van de fiscale processen in uw organisatie. En u heeft een Tax Control Framework ingericht dat past bij de systemen die u al gebruikt. Een ideaal moment om met alle betrokken medewerkers een rapportageworkshop te doen, zodat u kunt uitleggen hoe de inrichting van het Tax Control Framework aansluit bij hun werkzaamheden. En zodat u kunt vragen of ze toevoegingen hebben, ideeën of vragen.

Breng uw medewerkers in de tax control-modus

Want u haalt het meeste rendement uit een Tax Control Framework als het samenspel tussen uw mensen en de systemen optimaal loopt. Een rapportageworkshop is hiervoor het middel bij uitstek. Wij stellen vragen en uw medewerkers geven antwoord vanuit hun eigen rol en ervaring. Zo leren ze over hun positie in de fiscale processen binnen uw organisatie. En ze krijgen inzicht in elkaars verantwoordelijkheden. Komen er vragen op tafel waar niemand een antwoord op heeft? Dan weet u dat u daar niet 'in control' bent en zoeken we meteen samen een oplossing.

En profiteer van de bijvangst

Toen we een Tax Control Framework inrichtten voor de HR-afdeling van een grote decentraal georganiseerde zakelijke dienstverlener, kwamen we er tijdens een rapportage-workshop achter dat de verantwoordelijkheid voor de nieuwe wet DBA ook decentraal georganiseerd was. Het gevolg: niemand wist precies of de nieuwe modelcontracten in overeenstemming waren met de afspraken die waren gemaakt met de belastingdienst. Nu kijkt er altijd iemand van de centrale organisatie mee die precies weet waaraan een modelcontract moet voldoen. Dat scheelt onzekerheid. Het scheelt tijd. En het scheelt het risico op een mogelijke naheffing van astronomische afmeting. Niet gek.

Tax control
Van fiscale risico’s naar beheersing Download het rapport

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing