article banner
Tax control

Werken mijn fiscale principes voor of tegen mij?

Goeie vraag

Hoe vergroot ik het zelflerend vermogen van mijn mensen?

Gefeliciteerd: uw Tax Control Framework werkt. Al uw medewerkers zijn betrokken en enthousiast. Uw organisatie bespaart geld - dat ziet nu iedereen - en uw medewerkers besparen tijd. Bovendien hebben alle voorbereidingen de onderlinge betrokkenheid van uw medewerkers vergroot. Top. Nu door. Dit is het moment om afscheid te nemen van regels en principes die contraproductief werken. Die zorgen voor meer risico in plaats van minder. Als u nu het goede voorbeeld geeft, brengt u het zelflerend vermogen van uw organisatie definitief naar een hoger plan.

Herijk uw fiscale principes

Organiseer structurele evaluatie-bijeenkomsten, zodat uw medewerkers ervaringen kunnen uitwisselen. Laat daar zelf uw gezicht zien: zo geeft u het goede voorbeeld. Vier de successen: zo vergroot u de motivatie. En help uw medewerkers als ze principes willen herijken om beter om te kunnen gaan met uitzonderingen.

Zorg ervoor dat nieuwe principes passen bij de waarden en de langetermijndoelstellingen van uw organisatie. Zorg tot slot voor een opleiding die past bij de nieuwe verantwoordelijkheden van uw medewerkers. Stimuleer ze om eruit te halen wat erin zit. Zo brengen we u met het Tax Control Framework in de control-modus en zorgt u voor process-minded medewerkers.

Een process-minded organisatie is risicobestendig

Want process-minded medewerkers zijn scherper op uitzonderingen. In elke organisatie treffen we fiscale gewoontes aan die onlogisch zijn of zelfs ongeoorloofd, maar die door de jaren heen zo gegroeid zijn. Het gekste voorbeeld komt van een grote verkooporganisatie op Curaçao - u weet wel, dat eiland waar het zelden kouder is dan 25 graden.

Elk jaar werd daar een significant bedrag uitgegeven aan winterbanden, en omdat dat al zo lang zo was, viel het niemand meer op. Het Tax Control Framework zorgt voor een open en process-minded organisatie, waar medewerkers elkaar aanspreken op zulke dingen aan. Ze zoeken het uit. Met als resultaat dat uw organisatie meer risicobestendig is.

Tax control
Van fiscale risico’s naar beheersing Download het rapport

Bent u ‘in control’ voor uw fiscale risicobeheersing?

Snel veranderende wet- en regelgeving, een toenemende beschikbaarheid van fiscale data en meer interesse van stakeholders voor de fiscale positie van uw onderneming. Meer weten? 

Download het rapport Tax control: Van fiscale risico’s naar beheersing