Ludo Block Director Rotterdam +31 (0) 88 676 9071

Na een carrière van 17 jaar bij de Nederlandse politie, is Ludo sinds 2005 actief als onderzoeker en adviseur in de private sector. Bij de politie heeft hij, onder meer als teamleider bij de recherche van het korps Amsterdam, ervaring opgedaan met grootschalige onderzoeken in de (internationale) georganiseerde misdaad, corruptie en fraude. Van 1999 tot en met 2004 was Ludo namens het korps landelijke politiediensten (KLPD) gestationeerd als politieliaison in Rusland. Na zijn overstap naar de private sector heeft Ludo een focus gehouden op onderzoeken met een relatie tot de CIS/CEE landen en heeft een brede ervaring opgedaan in fraude en corruptieonderzoeken voor (internationale) ondernemingen en overheidsorganisaties.

Sinds 2010 is Ludo werkzaam bij forensic van Grant Thornton en houdt zich met name bezig met corporate investigations en corporate intelligence waarbij open bronnen, data analyse en IT forensic onderzoek een grote rol spelen. Hij heeft een sterk track record in het leiden en sturen van complexe en sensitieve onderzoeken in een nationale en internationale context.

Ludo heeft een doctoraal sociale wetenschappen (1998, VU Amsterdam) en is gepromoveerd bestuurskundige (2011, VU Amsterdam). Naast zijn werk bij Grant Thornton is Ludo Research Fellow en gastdocent bij het Institute for Security and Global Affairs van de Universiteit Leiden.

Een greep uit de (internationale) opdrachten die hij de afgelopen jaren heeft uitgevoerd:

  • Onderzoek voor de European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) ten behoeven van bij een intern corruptieonderzoek naar een Russische bankier.
  • Second opinion uitgevoerd op een fraudeonderzoek naar een lid van de voormalige regering van Oekraïne.
  • Onderzoek naar fraude en corruptie binnen een Chinese dochtermaatschappij van een Nederlands/Deens industrieel concern.
  • Ondersteuning van een corruptie (FCPA) onderzoek binnen de Russische divisie van een Amerikaanse multinational met achtergrondonderzoek, analyse en management van een grootschalig eDiscovery proces.
  • Onderzoek bij een Amerikaans - Russische Joint Venture in de chemische industrie naar de vermoedde betaling van steekpenningen in het inkoopproces.
  • Onderzoek in Servië en Bosnië naar vermoedde financiële onregelmatigheden bij een distributeur van elektronica.
  • Integrity Due Diligence naar een onderneming actief in de renewable energy sector in Polen als onderdeel van een M&A traject.
  • Achtergrondonderzoeken naar klanten, leveranciers en samenwerkingspartners (Third Party Assessments) voor een Nederlands agrarische onderneming.
  • Achtergrondonderzoeken voor de KNVB naar nieuwe beoogde aandeelhouders.