NL EN

Mark Hoekstra is sinds 1990 actief op het gebied van onderzoek. Hij is sinds 1999 actief op het vlak van bijzonder onderzoek en het specialistische vlak van het Forensisch IT onderzoek. Als gecertificeerd forensisch IT-specialist heeft Mark diverse politie- en andere opleidingen afgerond. Hij heeft met name onderzoekservaring op gebieden als, dispute/litigation onderzoek, faillissementsonderzoek, complexe forensische IT/e-discovery onderzoeken en (inter)nationaal fraudeonderzoek. Mark is betrokken bij de totstandkoming van standaarden voor forensisch IT-onderzoek in europees en wereldwijd verband.

Tijdens zijn carrière bij de recherche was Mark actief in onderzoek van zware (georganiseerde) en financieel-economische criminaliteit. Hij was oprichter en mede-eigenaar van diverse Forensische (IT)onderzoeksorganisaties en heeft als forensisch IT-expert voor opdrachtgevers als de NMA, de Europese Commissie, diverse opsporingsdiensten en de advocatuur gewerkt. Tevens treedt hij op als gastdocent aan diverse buitenlandse universiteiten en is hij als gerechtelijk deskundige geregistreerd bij het landelijk register gerechtelijk deskundigen. Per 1 september 2010 is Mark aangetreden als partner bij Grant Thornton.

Vanuit de vestiging Rotterdam stuurt Mark samen met collega-partner Peter Schimmel een kernteam van forensisch accountants en forensisch IT/e-discovery deskundigen aan. Enkele spraakmakende zaken waarbij Mark in de loop der tijd is ingeschakeld betreffen de bouwfraude, het faillissement van de Entertainment Group, het faillissement KPN-Qwest en vele andere spraakmakende zaken die niet met naam en toenaam genoemd kunnen worden. Mark is binnen Grant Thornton International global practice leader voor onze Forensic Technology Services.