hero banner

Patrick is van origine een IT’er (systeem en netwerkbeheerder) en heeft een groot gedeelte van zijn IT carrière gewerkt bij diverse Internet Providers als Unix en Netwerk specialist. In 2001 heeft Patrick de overstap gemaakt naar de wereld van particulier onderzoek en is zich gaan specialiseren in Digital Forensics. Door zijn uitgebreide IT kennis is Patrick goed in staat om snel grote en complexe IT infrastructuren te doorgronden en potentieel relevante informatie te identificeren en extraheren.

Patrick is binnen het digitale domein geaccrediteerd als GIAC Certified Forensic Analyst (GCFA) en heeft SANS Challenges gewonnen tijdens de trainingen “Windows Forensic Analysis” (2011) en “Advanced Digital Forensics & Incident Response” (2019).

Sinds 2010 is Patrick werkzaam bij Grant Thornton en houdt zich voornamelijk bezig met Digital Forensics & eDiscovery maar heeft zich ook als onderzoeker breed bekwaamd en is als geaccrediteerd Certified Fraud Examiner (CFE) goed thuis in financiële onderzoeken.

Naast het onderzoekswerk is Patrick in toenemende mate actief als adviseur op het gebied van Forensic Readiness. Daarnaast adviseert en assisteert Patrick regelmatig bij het aanvragen en uitvoeren van een artikel 843a bewijsbeslag met betrekking tot digitale data.  Tenslotte is Patrick actief met contra-expertises, bijvoorbeeld tijdens een zogenoemde controle op locatie (inval) van een toezichthouder of op reeds door derden uitgevoerde digitale onderzoeken.

Een greep uit de grotere (internationale) opdrachten die hij de afgelopen jaren heeft uitgevoerd:

  • Verzorgen van digitale expertise en ondersteuning voor door de OPTA uitgevoerde projecten in het kader van spambestrijding, malware en spyware.
  • Verzorgen van digitale expertise en ondersteuning voor door de NMA uitgevoerde controles op locatie tijdens de bouwfraude.
  • Management en uitvoering van het veiligstellen en onderzoeken van digitale data in opdracht van curatoren, onder meer in de faillissementen van KPNQWEST, Paperlinx, The Entertainment Group, V&D  en Imtech.
  • Reconstructie van een geautomatiseerde industriële omgeving om daar belangrijke data uit te kunnen halen ten behoeve van een lopend rechtsgeschil.
  • Management en advisering over de digitale aspecten van eDiscovery projecten.
Lees verder

Diensten

Ontmoet onze mensen