banner image
Persberichten

Wilfred van der Lee benoemd tot partner Grant Thornton

Alphen aan den Rijn, 17 december– Wilfred van der Lee (RA) is, met ingang van 1 januari 2016, benoemd tot partner van Grant Thornton Specialist Advisory Services B.V. Van der Lee heeft meer dan 20 jaar ervaring als adviseur, accountant en financieel directeur. Hij is unit leider voor Transaction Advisory Services van Grant Thornton in Nederland.

Wilfred van der Lee is sinds 2012 werkzaam voor Grant Thornton. In 1992 begon hij zijn carrière als auditor en transactie consultant bij KPMG. Sinds 1999 is Van der Lee geregistreerd als Register Accountant (RA). Daarna werkte Van der Lee als financieel directeur voor een internationale dienstverlener en was hij adviseur bij EY op het gebied van transacties. Binnen Grant Thornton richt hij zich vooral op financiële (vendor) due diligence en operationele business reviews voor bedrijven, investeerders en schuldeisers.

“Ik wil groeien naar een full service transactie dienstverlening.”

Wilfred van der Lee: “Als transactie adviseur werk ik nauw samen met mijn klanten, team en andere specialisten binnen Grant Thornton om transacties effectief te managen en onze cliënten tegen beperkte risico’s een onderneming te laten aan- of verkopen. Onze hands-on benadering en senior betrokkenheid wordt door veel partijen in de markt gewaardeerd. Mijn ambitie bij Grant Thornton is, om samen met mijn collega’s en ons sterke internationale netwerk, de klanttevredenheid verder te laten groeien door een meer full service dienstverlening aan klanten te bieden. Wij zien een toename in het aantal overnames en hier kunnen wij klanten ontlasten en risico’s van de klant nog beter managen door o.a. een verbreding van onze dienstverlening naar meer vendor due diligence en integratie en carve-out support. Daarnaast blijven we independent business reviews (IBRs) en andere diensten aanbieden voor bedrijven in zwaar weer en schuldeisers.”

Naast zijn werk bij Grant Thornton is Van der Lee lid van de NBA, DCFA, M&A Community en NVP. Tevens is hij vanuit zijn financiële expertise lid van de Ledenraad van Le Champion (organisator van onder meer de Amsterdam Marathon, Dam tot Damloop en Egmond Halve Marathon).

kopieer tekst artikel