Opening Grant Thornton in Arnhem

25 nov 2016

Op 22 november jl. was de officiële opening van de nieuwe vestiging van Grant Thornton in Arnhem. Zo’n 150 klanten en relaties van Gelderse organisaties, partners en medewerkers van Grant Thornton en familie en belangstellenden uit de regio woonden de opening bij. Frank Ponsioen, bestuursvoorzitter van Grant Thornton, verzorgde de opening samen met de twee partners die leiding geven aan de vestiging; Annemarie Jongerden en Arjan van Oosten. Commissaris van de Koning, de heer Clemens Cornielje benadrukte tijdens zijn openingswoord de kansen in de regio en gaf aan verheugd te zijn dat Gelderland in het wereldwijde netwerk van Grant Thornton International is opgenomen.

Wereldwijd onderzoek onder bedrijven onthult domino-effect van Brexit en Amerikaanse presidentsverkiezingen op de wereldeconomie

02 nov 2016

Wereldwijd onderzoek van Grant Thornton laat een dalend zakelijk optimisme zien, veroorzaakt door wereldwijde politieke gebeurtenissen. Het Verenigd Koninkrijk en de EU-landen die het meest geraakt dreigen te worden door de Brexit zien de grootste daling in vertrouwen. Bedrijven in de Verenigde Staten voelen zich daarnaast onzeker in aanloop naar de presidentsverkiezingen.

Sander Gunst benoemd tot associate partner Grant Thornton Executives B.V.

13 sep 2016

Sander Gunst is met ingang van 1 september 2016 benoemd tot associate partner van Grant Thornton Executives B.V.

Bedrijven kunnen zich niet veroorloven om kortzichtig te zijn over corporate governance

18 jul 2016

Een nieuw rapport van Grant Thornton waarschuwt dat bedrijven ondanks een positieve ontwikkeling bij het implementeren van een effectieve corporate governance, zij zich niet kunnen veroorloven om kortzichtig te zijn bij de uitdagingen en kansen die zich de komende tien jaar voordoen.

Wereldwijd Grant Thornton onderzoek wijst uit dat bedrijven te veel afhankelijk zijn van de binnenlandse consumenten bestedingen

14 jul 2016

Wereldwijd onderzoek van Grant Thornton onder bedrijven uit 36 economieën onthult een verhoging van het aantal bedrijven wereldwijd dat een hogere omzet verwacht in de komende 12 maanden. Echter de groeiverwachting van de wereldwijde export blijft achter, wat aangeeft dat de inkomsten afhankelijk zijn van de binnenlandse koopkracht. Deze koopkracht staat onder druk door toegenomen politieke instabiliteit, een herstellende olieprijs en steeds minder plannen van bedrijven om een loonsverhoging te bieden. Echter het laatste International Business Report (IBR) wijst ook uit dat het gebrek aan geschoolde arbeidskrachten een grote beperking is voor veel bedrijven, het bevriezen van de lonen kan dan ook niet lang duren.

Commissarissen benchmarkonderzoek 2015-2016 deel II en III : RvC-verslag moet beslist beter

12 jul 2016

Het RvC-verslag heeft een forse upgrade nodig. Dat vinden commissarissen zelf ook. Dit blijkt uit het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmarkonderzoek van en uitgevoerd door Aalt Klaassen en Herbert Rijken. Aan het onderzoek deden 338 commissarissen en 13 secretarissen van RvC’s mee (bijna 60% hogere respons).

Commissarissen benchmarkonderzoek 2015-2016: 'toezichthoudende rol is weer leidend’

29 jun 2016

De raad van commissarissen (RvC) geeft dit jaar haar toezichthoudende rol de hoogste prioriteit. Ook het afleggen van verantwoording staat hoog op de prioriteitenlijst van commissarissen. Opvallend is dat de werkgeversrol, die vorig jaar nog de hoogste prioriteit kreeg, nu samen met relatiebeheer onderaan de prioriteitenlijst van commissarissen staat. Dat blijkt uit het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen benchmark onderzoek van en uitgevoerd door Aalt Klaassen en Herbert Rijken. Aan het onderzoek deden 338 commissarissen en 13 secretarissen van RvC’s mee (bijna 60% hogere respons).

Grant Thornton opent vestiging in Arnhem

10 mei 2016

Per 1 juli 2016 opent Grant Thornton een nieuwe vestiging in Arnhem. De vestiging start onder leiding van twee partners die, samen met de aangetrokken medewerkers, zowel accountancy- als belastingadviesdiensten verzorgen.

Angst voor Brexit en aanhoudende deflatie drukken optimisme Europese bedrijven

14 apr 2016

Nieuw onderzoek van Grant Thorntons International Business Report (IBR), een driemaandelijks wereldwijd bedrijfsonderzoek onder meer dan 2.500 bedrijven in 36 landen, wijst uit dat het optimisme van Europese ondernemingen sterk is gedaald in het eerste kwartaal van 2016, terwijl het referendum van het Verenigd Koninkrijk over het EU-lidmaatschap nadert. Het bedrijfsoptimisme is wereldwijd gezakt naar het laagste punt in de afgelopen drie jaar. De meeste regio’s rapporteren een afname van het vertrouwen.