< 1 2

Nederlandse bedrijven blijven optimistisch terwijl vertrouwen in het Verenigd Koninkrijk daalt

22 nov 2017

Nieuwe cijfers uit het International Business Report (IBR) van Grant Thornton laten zien dat hoewel het ondernemersvertrouwen in de eurozone hoog blijft, groeiende onzekerheid het zakelijk optimisme in het Verenigd Koninkrijk hard raakt. De nieuwe cijfers worden openbaar gemaakt de dag nadat werkgeversorganisaties uit heel Europa in Londen aan tafel zaten bij premier May en brexit-minister David Davis om hun bezorgdheid over de onderhandelingen, die muurvast zitten, te uiten.

Grant Thornton identificeert drie drijfveren bij transacties binnen de hightechsector

25 okt 2017

Technologie is een van de grootste sectoren voor fusies en overnames wereldwijd. Technologische ontwikkelingen gaan onverminderd door en om de concurrentie voor te blijven zijn acquisities een belangrijk instrument. Analyse door Grant Thornton van de fusies en overnames in de Nederlandse technologiesector geven inzicht in de drie belangrijkste drijfveren voor transacties: het overnemen van kern-technologieën, gevolgd door supply chain consolidatie en schaalvergroting. Wat verder opvalt is dat vrijwel alle transacties een internationaal karakter hebben.

Toename Europese transacties in digital agency, advertising & marketing services sector

03 okt 2017

Uit onderzoek van Grant Thornton blijkt een sterke toename (+15%) in het aantal transacties in de Europese digital agency, advertising en marketing services sector.

Optimisme bedrijfsleven in Nederland loopt voor op Europa

14 jul 2017

Nieuwe cijfers van het International Business Report van Grant Thornton tonen een groeiend optimisme binnen het bedrijfsleven in Europa (eurozone 58%), terwijl de vooruitzichten van Britse bedrijven erodeert (22%).

Geplande export op hoogste punt in 18 maanden

22 jun 2017

De balans vinden tussen langetermijntrends en plotselinge beleidswijzigingen is uitdagend. Met name Duitsland, Griekenland, India, Nederland en Ierland verwachten exportgroei.

Merendeel eurozonebedrijven steunt EU-breed vpb-tarief

31 mei 2017

Het merendeel van Europese bedrijven (53%) steunt een EU-breed vennootschapsbelastingtarief, aldus het International Business Report (IBR) van Grant Thornton.

Commissarissen benchmarkonderzoek 2016-2017: 'relatiebeheer met stakeholders onderaan op agenda RvC’

09 mei 2017

Relatiebeheer met stakeholders heeft bij commissarissen een nog lagere score gekregen dan vorig jaar en is nog vaster op de laatste plaats gekomen.

International Business report Grant Thornton: Economie profiteert van een golf van optimisme

12 apr 2017

Volgens het meest recente internationale business report van Grant Thornton ligt wereldwijd het zakelijk optimisme aan het begin van het tweede kwartaal van 2017 op het hoogste niveau ooit (49%).

Tjark de Lange is toegetreden tot de raad van commissarissen van Grant Thornton

13 jan 2017

Met de benoeming van Tjark bestaat de raad van commissarissen van Grant Thornton nu uit drie externe leden: Paul Baart (voorzitter), Lizzy Doorewaard en Tjark de Lange.

Zakelijk optimisme over 2017 sterk toegenomen

03 jan 2017

Uit de meest recente wereldwijde kwartaalenquête van Grant Thornton onder 2.600 bedrijven in 37 economieën blijkt dat zakelijke leiders een periode van onzekerheid over verschillende belangrijke kwesties achter zich laten.