banner image
Persberichten

Grant Thornton legt meer focus op mkb en mid corporate klanten

Alphen aan den Rijn, 14 december 2018 - Grant Thornton focust zich in de toekomst meer op het leveren van diensten aan het mkb en familiebedrijven en klanten in het mid corporate segment. Het accountants- en advieskantoor richt zich daarmee niet meer op wettelijke controles bij organisaties van openbaar belang. Zij zal uiterlijk 1 juli 2019 haar OOB-vergunning omzetten naar een niet OOB-vergunning. Gelijktijdig kondigt Grant Thornton de overname aan van twee bedrijven die de adviestak van Grant Thornton zullen versterken: een adviesbureau op het gebied van maatschappelijke impact en een cybersecurity consulting bureau. Bovendien zullen 8 nieuwe partners worden benoemd.

Het nieuwe jaar begint met een aantal belangrijke ontwikkelingen voor Grant Thornton. Bestuursvoorzitter Frank Ponsioen: “Het omzetten van de OOB-vergunning naar een niet OOB-vergunning is een moeilijke maar weloverwogen beslissing geweest. We hebben de afgelopen periode onze core business en strategie tegen het licht gehouden. We verlenen primair diensten aan het mkb en mid corporates. Onze kracht ligt in deze segmenten. Het percentage OOB-auditklanten is zeer klein. Zij vertegenwoordigen nog geen 1 procent van onze omzet. Tegelijkertijd gaat er intern veel capaciteit naartoe door de aanvullende eisen die wet- en regelgeving aan een OOB-vergunning stellen. Ook voor mkb en mid corporates zijn de wettelijke kwaliteitseisen terecht en is toezicht hierop belangrijk. Wij zullen onze kwaliteitsuitdaging dan ook blijven aangaan en onverkort werken aan kwaliteitsverbetering.“ 

Overnames

Grant Thornton neemt per 1 januari 2019 twee bedrijven over die bijdragen aan het versterken van haar adviesdiensten. Een adviesbureau met 10 professionals dat bedrijven helpt om hun maatschappelijke impact te meten, daarover te rapporteren en te verbeteren. En een cybersecurity consulting bureau met 20 professionals. Frank Ponsioen: “We zijn blij dat we deze bedrijven bij onze organisatie kunnen betrekken. Ze leveren een fundamentele bijdrage aan onze adviespraktijk, met name op belangrijke onderwerpen als duurzaamheid en cybersecurity.“

Nieuwe partners

Per 1 januari 2019 worden 8 nieuwe partners benoemd bij Grant Thornton. Daarmee komt het totaal aantal partners op 50. Frank Ponsioen: “We verwelkomen de nieuwe partners van harte. Met hun komst kunnen we de diensten voor onze klanten in het mkb en mid corporate segment nog verder uitbreiden. Onder de partners zijn ook de voormalige directeuren/eigenaren van het overgenomen adviesbureau en consulting bureau.”

Bestuursvoorzitter Frank Ponsioen, die eind december uittreedt als partner, zal vanwege het proces rondom de omzetting van de OOB-vergunning aanblijven tot en met eind juni 2019. Per 1 januari 2019 treedt Bart Jonker toe als nieuw bestuurslid. Daarnaast is prof. dr. Cokky A.R. Hilhorst per 1 juli 2019 benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen. 

kopieer tekst artikel