banner image
Persberichten

Aglaia Oncology Funds en Sinzer - Grant Thornton ontwikkelen specifiek life sciences impact investment rapportagesysteem

Life sciences investeerder Aglaia Oncology Funds introduceert vandaag officieel zijn ‘Life Sciences Impact Suite’, een baanbrekend software pakket waarmee - in aanvulling op de financiële prestaties - de maatschappelijke impact van investeringen kan worden gemeten en gerapporteerd. De Suite is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau Sinzer - Grant Thornton, als tool om investeringsfondsen en biotechbedrijven te stimuleren ook het bereikte maatschappelijke rendement inzichtelijk te maken.

Aglaia Oncology Funds is een life sciences investeerder die zich richt op de ontwikkeling van medicijnen tegen kanker. Door betere therapieën voor patiënten te ontwikkelen, de kwaliteit van leven te verbeteren en andere sociaaleconomische doelstellingen te realiseren, biedt Aglaia beleggers een combinatie van een aantrekkelijk financieel en maatschappelijk rendement. Rapportage van financiële prestaties van investeringen is uiteraard een standaard gegeven, maar voor de rapportage van de maatschappelijke impact in de life sciences-sector was nog geen systeem beschikbaar. Aglaia heeft daarom de ontwikkeling van een dergelijk systeem zelf ter hand genomen. Bij de ontwikkeling is samengewerkt met impact adviesbureau Sinzer - Grant Thornton, met een bewezen trackrecord in impactrapportage in andere sectoren. Samen ontwikkelden ze een veelzijdig en flexibel web-based platform, voor impactmeting en rapportage specifiek voor de life sciences-sector: de Life Sciences Impact Suite.

Na een succesvolle implementatie van de Life Sciences Impact Suite door Aglaia, maakt Sinzer - Grant Thornton deze tool nu beschikbaar voor alle stakeholders in de life sciences-community, zoals investeerders en biotech bedrijven.

Vijftig parameters

De Life Sciences Impact Suite bevat vier bouwstenen, die meer dan 50 parameters omvatten ten aanzien van innovatie, klinische studies, sociaaleconomische aspecten en financiën. De tool kan voor nieuwe gebruikers eenvoudig worden aangepast naar eigen behoeften en specificaties. 

Mark Krul, partner bij Aglaia, zegt in reactie: "De Life Sciences Impact Suite is een uitstekend hulpmiddel gebleken bij het kwantificeren en het rapporteren aan onze investeerders van de niet-financiële resultaten van onze portfolio bedrijven. We zijn verheugd om bij te kunnen dragen aan deze ontwikkeling van impactmeting en daarmee de life sciences-sector naar een meer patiëntgerichte oriëntatie te kunnen sturen.”

Emma Verheijke, partner bij Sinzer, voegt toe: "We geloven in het opschalen van impact door het dirigeren van kapitaal naar effectieve oplossingen. Om dat te realiseren is consistente meting en rapportage van impact van cruciaal belang, evenals het gebruik van inzichten om resultaten en toekomstige beleggingsaanpak te verbeteren. De Life Sciences Impact Suite biedt hier een oplossing voor. Door de Suite beschikbaar te maken voor de bredere markt, willen we bijdragen aan de volwassenheid van de impact investeringswereld als geheel en de life sciences-sector in het bijzonder.”

Life sciences impact suite

Een tool voor het meten en rapporteren van maatschappelijke impact in de bio life sciences sector. Steeds meer investeerders in de bio life sciences sector raken geïnteresseerd in de maatschappelijke impact van hun investeringen in aanvulling op de standaard financiële rapportages. Waarom is het belangrijk voor investeerders om zicht te krijgen op hun impact en daarover te rapporteren? Wat betekent deze trend voor u?

Download het whitepaper

kopieer tekst artikel