banner image
Persberichten

Marcel Welsink nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Grant Thornton

Alphen aan de Rijn, 27 juni - Marcel Welsink RA (57) is met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton. Hij volgt daarmee Frank Ponsioen op, die de functie de afgelopen 7 jaar heeft vervuld. Hiermee bestaat de nieuwe raad van bestuur van Grant Thornton in Nederland uit drie personen: Marcel Welsink, drs. Sebo Havinga (54) en Bart Jonker RA (51).

Marcel Welsink is sinds 1985 werkzaam bij Grant Thornton. In 1995 werd hij benoemd tot partner. Voordat Welsink in 2012 toetrad tot de raad van bestuur, was hij werkzaam binnen de controlepraktijk in Amsterdam en bekleedde hij daarnaast diverse functies. Zo was hij vestigingsleider, IBC-director, directeur Assurance en serviceline leader Assurance. Binnen de raad van bestuur was Welsink verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden Finance, IT en Risk en compliance.

Marcel Welsink zegt over zijn benoeming: “In de afgelopen bestuursperiode heb ik mij voornamelijk gericht op mijn rol als CFO; als voorzitter worden mijn speerpunten innovatie, duurzaamheid en technologie, zowel ten behoeve van onze klanten als onze eigen organisatie.” Met de benoeming van Marcel Welsink kondigt Grant Thornton tegelijkertijd de geplande invulling aan van Prof. Dr. Cokky A.R. Hilhorst als lid van de raad van commissarissen en drie nieuwe partners, te weten drs. Margreet Ligthart-Overweel RA (45), drs. Alex Ruigendijk RA (43) en drs. Jan Ruigendijk RA (47) (allen per 1 juli 2019) waarmee verder invulling gegeven wordt aan het realiseren van de strategische doelen. 

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategie voor de gezondheidszorgsector.

Aanmelden

kopieer tekst artikel