banner image
Persberichten

Grant Thornton en de Advance Tax Groep creëren met strategische samenwerking one-stop-shop voor fiscale automatiseringsprojecten

Grant Thornton, een van 's werelds toonaangevende belastingadvieskantoren, kondigt met trots haar strategische samenwerking aan met de Advance Tax Groep, een gerenommeerd bedrijf gespecialiseerd in fiscale proces- en datamanagement optimalisatie en automatisering. Met deze samenwerking creëren zij een one-stop-shop voor fiscale automatiseringsprojecten.

Beide bedrijven maken daarbij gebruik van hun sterke punten op het gebied van belastingadvies, proces- en datamanagement en automatisering om multinationale ondernemingen (MNO) in staat te stellen de volgende stap te zetten in hun belastingprocessen.

Stef Merks, Partner van de Advance Tax Groep: "De compliancedruk in het algemeen blijft toenemen en fiscale specialisten besteden veel te veel tijd aan het verzamelen van data en informatie. Met onze gezamenlijke aanpak en expertise kunnen we fiscalisten ondersteunen om te doen wat ze doen en het liefste doen; hun fiscale kennis kunnen toepassen en echte waarde toevoegen aan hun organisatie.

Deze gezamenlijke aanpak zal MNO's toekomstbestendiger maken en de administratieve inspanningen, fouten en uitdagingen aanzienlijk verminderen. De combinatie van onze expertise maakt ons aanbod uniek; Grant Thornton is expert op het gebied van belastingadvies en de Advance Tax Groep heeft diepgaande kennis en expertise op het gebied van (fiscale) dataverzameling, automatisering en Robotic Process Automation (RPA)."

One-stop-shop

Jacob Mook, hoofd Tax Grant Thornton Nederland: "We hebben een verschuiving gezien in de vraag van cliënten, van klassiek fiscaal advies naar meer fiscaal proces georiënteerde vragen. Grant Thornton heeft op deze vraag ingespeeld met de oprichting van een specifieke Tax Technology unit in januari 2019. Op dit moment bieden wij ondersteuning en specifieke fiscale software tools voor diverse repetitieve en tijdrovende fiscale (compliance) processen. Het strategische partnerschap met de Advance Tax Groep stelt Grant Thornton in staat om het beste van twee werelden naar onze grotere cliënten te brengen: een diepgaande kennis op het gebied van (internationale) belastingen en een lange staat van dienst in het ondersteunen van MNO's met grotere softwareoplossingen van softwarehuizen zoals Thomson Reuters. In feite hebben we een one-stop-shop gecreëerd voor fiscale automatiseringsprojecten."

kopieer tekst artikel