Banner 1
Persberichten

ORTEC treedt toe als sectorsponsor tot het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek

Het Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek behoort tot de omvangrijkste onderzoeken naar het functioneren van het commissariaat in Nederland. Naamsponsor Grant Thornton en Board in Balance, eigenaar van het onderzoek, hebben besloten de kring van sponsoren te verbreden door introductie van sectorsponsoren. Vanaf dit voorjaar komt ORTEC aan boord als sponsor in het domein van IT & digital.

Frans van Helden, managing director van ORTEC: “Het is een gevestigd onderzoek dat het functioneren in de Nederlandse boardroom in kaart brengt. Commissarissen en bestuurders geven hierin aan dat er dringende behoefte is aan professionalisering van de digitale transformatie. Het staat dan ook al geruime tijd hoog op de boardroom agenda. Vanuit ons vakgebied zien we dat data science steeds belangrijker wordt voor organisaties. De vraagstukken strekken inmiddels verder dan de operatie en verschuiven in toenemende mate naar strategie en het businessmodel. De betrokkenheid van de boardroom, inclusief de raad van commissarissen, wordt vanzelfsprekend ook steeds belangrijker. Graag zetten we onze expertise in voor de ontwikkeling van kennis en gaan we de dialoog aan met de Nederlandse boardrooms. Door hier ook zelf van te leren, helpt het ons de impact van onze klanten en ons vakgebied te vergroten.”

Annemarie Jongerden, partner Assurance bij Grant Thornton: “We verwelkomen ORTEC en hun relaties en bieden het platform rond het commissarissen-benchmarkonderzoek graag ruimte voor groei. Hiermee vergroten we de kennisuitwisseling voor alle betrokkenen en dragen we verder bij aan good governance.”

Oscar Toebosch, partner van Board in Balance: “We zoeken naar manieren waarop we respondenten kunnen helpen op de beleidsterreinen waarvan ze aangeven dat hierin een verbeterwens ligt. Zo gaan we samen met ORTEC een nieuw programma ‘Data en Digital’ opzetten, gericht op commissarissen.” Dirk-Jaap Klaassen eveneens partner van Board in Balance, vult aan: “Dit programma is ontwikkeld vanuit de verbeterwensen die uit ons onderzoek komen en de kennis van ORTEC. We starten op 26 mei.”

kopieer tekst artikel