De vraag naar geneesmiddelen blijft groeien, de vergoedingen nemen af en de inkoopprijzen stijgen. Genoeg uitdagingen voor apothekers. Het is daarom voor u als apotheker belangrijk uw financiële beleid optimaal in te richten en inzicht te hebben in(financiële) ontwikkelingen van uw apotheek. Weet u welke groeimogelijkheden u heeft als apotheker?

Real-time inzicht in de cijfers van uw apotheek

U streeft naar de beste farmaceutische patiëntenzorg en Grant Thornton helpt u daarbij door financiële zorgen te voorkomen of te verhelpen. Met ruim 30 jaar ervaring in de branche zijn wij in staat om adviezen op maat te geven op allerlei gebieden en u real-time inzicht te geven in de cijfers van uw apotheek.

Dit doen wij door dagelijks (volledig geautomatiseerd) uw administratie bij te werken en via een online dashboard inzicht te geven in de ontwikkeling van de belangrijkste cijfers van uw apotheek. Onze adviseurs helpen u met de interpretatie van deze cijfers en de vergelijking met andere apotheken om zodoende snel de vinger op de zere plek te leggen en aan te geven waar verbeteringen mogelijk zijn.

Indien u uw financiële administratie volledig digitaal aanlevert en laat verwerken bieden wij u vaste lage prijsafspraken aan voor de reguliere jaarlijkse werkzaamheden.

Uw apotheek verkopen, groeien door een overname of toch een samenwerkingsverband?

U overweegt uw apotheek te verkopen? Vanuit onze jarenlange ervaring kunnen wij u helpen bij de aan-, of verkoop van uw apotheek, goodwill berekeningen en waardebepalingen, due diligence onderzoeken, financieringsaanvragen en bij samenwerkingsverbanden.

En mocht de samenwerking met uw collega (vroegtijdig) eindigen, dan verzorgen wij ook een (minnelijke) waardering van de apotheekpraktijk.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • optimale digitalisatie van uw financiële administratie;
  • uitvoeren van benchmarking binnen de branche;
  • het samenstellen of controleren van de jaarrekening;
  • het adviseren en begeleiden van een overname en samenwerking, waaronder due diligence onderzoeken;
  • het bepalen van de waarde/ goodwill van de apotheekpraktijk;
  • het begeleiden bij (her) financieringen.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.