Het verkrijgen van voldoende financiering om uw R&D-activiteiten te bekostigen is voor veel ondernemingen binnen de bio life sciences sector een grote uitdaging. Als ondernemer maakt u waarschijnlijk voortdurend complexe liquiditeitsprognoses, bewaakt u uw cashpositie en zoekt u investeerders, geldschieters of andere vormen van financiering. Of wellicht overweegt u het aangaan van een samenwerkingsverband. Allemaal thema’s waarbij onze adviseurs u graag ondersteunen.

Begeleiding in elke fase van de levenscyclus

De Nederlandse biotech sector levert innovaties van wereldniveau. Zo draagt zij als sector bij aan gezondheid, duurzaamheid en economische groei. De sector bestaat uit ondernemingen met een verdienmodel én R&D-gedreven ondernemingen die nog geen product op de markt hebben gebracht. De bio life sciences sectorgroep van Grant Thornton begeleidt beide typen ondernemingen gedurende hun levenscyclus, waaronder de initiële startup fase en het moment dat venture capital toetreedt, dan wel een exit plaatsvindt. Tot onze klanten behoren startups, scale-ups, middelgrote en corporate ondernemingen.

Onze bio life sciences adviseurs helpen u graag bij:

  • de aanvraag van S&O-verklaringen;
  • het verstrekken van controleverklaringen voor onder andere vroege fase financiering (VFF) en subsidie;
  • global mobility services voor expats (zoals het aanvragen van de 30%-regeling);
  • het verzorgen van de salarisadministratie;
  • het inrichten, samenstellen, beheren en interpreteren van uw financiële administratie al dan niet via online accounting;
  • optimaliseren van uw vennootschapsbelastingpositie.


Wilt u meer weten over één van bovenstaande onderwerpen of heeft u interesse in een kennismakingsgesprek, neem dan contact op met Pieter Visser of Walter Verra.

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen