De ontwikkeling van de digital marketing branche gaat hard. De concurrentie is hevig. En de aantrekkende economie zorgt voor een groeiende vraag naar digital marketing diensten. Hoe creatief bent u als digital marketing organisatie als het gaat om het verzilveren van uw kansen?

Overnames en samenwerkingen

Organisaties hebben in toenemende mate behoefte aan advies op het gebied van digital marketing. Met name op strategisch vlak. Met als gevolg dat digital marketing organisaties het dienstenaanbod uitbreiden en zich meer focussen op specialisaties.

Om de specialistische kennis bij te houden zien we de trend dat er binnen deze branche veel overnames plaatsvinden en samenwerkingen worden aangegaan. Het is voor de marges van de organisaties efficiënter om technologische ontwikkelingen te kopen, dan zelf te ontwikkelen. Uit internationaal onderzoek naar marketing dienstverleners dat 68 procent van de respondenten benaderd is door een koper.

Opvallend is dat een derde van het aantal overnames ten aanzien van marketing technologie en media organisaties grensoverschrijdend is. Deze grensoverschrijdende overnames vergroten de waarde. Dit is interessant voor Nederlandse ondernemers.

Internationaal netwerk

Binnen het internationale netwerk van Grant Thornton werken diverse specialisten in de Technology sector, met een breed spectrum van dynamische organisaties. Van opkomende bedrijven tot snel groeiende en gevestigde wereldleiders.

Wij kunnen u helpen bij:

  • het bepalen van de waarde van uw organisatie;
  • het bepalen van de juiste overnamepartij;
  • het begeleiden van de koop of verkoop van uw organisatie;
  • benutten van fiscale kansen (voor bijvoorbeeld innovatie en subsidie);
  • het flexibel financieren voor bijvoorbeeld groei;
  • hoe u data-analyse benut om risico’s en kansen te identificeren.