maandag 3 juni 2024
12:30 p.m. - 5:00 p.m. (CEST)
Villa Jongerius
Kanaalweg 64
Utrecht, 3527 KX
Evenement begint over [dd:hh:mm:ss]
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Meld u aan

Bent u onze gast op maandag 3 juni aanstaande in Villa Jongerius te Utrecht? Dan organiseren wij een bijzondere middag die helemaal in het teken staat van ‘toekomstbestendig ondernemen in het familiebedrijf’.

Wat kunt u verwachten?

Wij bieden u een middag vol concrete inzichten, specifiek gericht op de unieke beweegredenen van familiebedrijven. Met thema’s als duurzaamheid, eigenaarschap, vermogen en de cruciale kwestie van opvolging, gaan we dieper in op die balans tussen korte- en langetermijnstrategieën. U ontmoet andere familiebedrijven en leert van elkaars ervaringen. En tijdens een aantal inspirerende workshops krijgt u concrete tips, stappenplannen en praktische voorbeelden om direct mee aan de slag te gaan. U gaat dus niet met lege handen naar huis.

Plenaire sessie

Auteur en moderator Marilijn Boumeester gaat ‘aan de keukentafel’ het gesprek aan met Jan Pieter Manschot, algemeen directeur Kersten Technische Bedrijven, Samuel van den Berg, algemeen directeur Van den Berg Houtgroep, Lucas Lammers, eigenaar en directeur van LC Packaging.

Aan de hand van dilemma’s neemt zij u mee in de praktijkervaringen van haar gasten en de uitdagingen voor familiebedrijven die daarbij centraal staan. Is verduurzaming een voorwaarde voor een toekomstbestendige bedrijfsstrategie? Is in onze veranderende maatschappij de gesloten cultuur van het familiebedrijf een serieuze bedreiging voor het voortbestaan ervan? Is het beter voor een bedrijf om klein te blijven en trouw aan zijn waarden dan groot te worden en deze te verliezen? Moeten familiebedrijven altijd in de familie blijven, ook als dat niet het beste is voor het bedrijf?

Workshops

In het tweede deel van het programma geven we 2 workshops: 

Cyberweerbaarheid: ervaar live de gevolgen van een hack – door Migiel de Wit-Beets, partner Cyber Risk Services en zijn team ethical hackers

Cyberincidenten vormen tegenwoordig een aanzienlijk risico voor uw familiebedrijf. In een wereld waarin alles en iedereen verbonden is, waar technologische ontwikkelingen zich in hoog tempo ontwikkelen, bieden dit talloze nieuwe kansen. Tegelijkertijd maken kwaadwillenden hier actief gebruik van, met eert in een toenemend dreigingsrisico voor onze samenleving en de BV Nederland als gevolg. Om als familiebedrijf de continuïteit te waarborgen, is het cruciaal om weerbaar te worden en te blijven als het gaat over cyberrisico's. Niet alleen binnen uw eigen organisatie maar in de gehele keten waarin uw organisatie actief is. Tijdens deze interactieve cybersessie krijgt u een uniek kijkje in de keuken van onze Ethical Hackers. Hoe denkt een hacker? Welke kwetsbaarheden worden misbruikt? Hoe detecteert u een hacker in uw omgeving? U ontvangt praktische tips en wordt kort meegenomen in een spelvorm om te ervaren wat een cybercrisis betekent voor u, uw team en uw organisatie.

Aan de slag met duurzaamheid binnen uw familiebedrijf – door Jacoline Plomp , partner in onze duurzaamheidspraktijk Impact House

Ontdek de kracht van duurzaamheid voor uw familiebedrijf en denk na over hoe u uw onderneming verantwoord door kunt geven aan de volgende generatie. Duurzaamheid is een breed thema: het gaat over CO2-uitstoot, maar ook hoe u met uw personeel, leveranciers en ketenpartners omgaat. Hoe identificeert u kansen en risico’s die voor uw onderneming van toepassing zijn? Welke wetgeving is relevant – moet u al voldoen aan de CSRD? Duurzaamheidseisen binnen de keten raken mogelijk ook uw onderneming. Jacoline geeft u niet alleen een update over de belangrijkste trends en regelgeving maar gaat ook een stap verder. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en een stappenplan krijgt u handvatten om aan de slag te gaan en inzicht om de kansen te benutten waarmee u concurrentievoordeel behaalt. Ontdek praktische strategieën, deel ervaringen met gelijkgestemde ondernemers en maak een concrete stap richting een duurzame toekomst.

Programma

12.30 uur Inloop en lunch
13.30 uur Plenaire sessie
14.15 uur Pauze
14.25 uur Vervolg plenaire sessie
15.10 uur Pauze en intermezzo met het verhaal van de familie Jongerius
15.30 uur Eerste ronde workshops
16.15 uur Tweede ronde workshops
17.00 uur Borrel    

Grant Thornton

Het bijzondere van een familiebedrijf is dat zakelijke belangen met privélevens kruisen. Die kracht is ook de grootste valkuil. Om samen verder te komen kunnen onze familiebedrijvenadviseurs het verschil maken. Vanuit een vertrouwensband begrijpen zij ook wat er niet gezegd wordt. Want een familiebedrijf gaat niet alleen maar over zaken. Grant Thornton ondersteunt en adviseert familiebedrijven om het bedrijf en de familiewaarden toekomstbestendig te maken en te houden.

Villa Jongerius 

We ontvangen u in het prachtige familiebedrijf Villa Jongerius te Utrecht. Een uniek familiebedrijf met een rijke geschiedenis die zij graag met u delen. De locatie ligt op loopafstand van Utrecht Centraal. Parkeren is gratis.  

Meld u nu aan

Dit event is speciaal bedoeld voor eigenaren en directie van familiebedrijven. Neem gerust één van uw familieleden of opvolgers mee. Het event heeft een exclusief karakter met ruimte voor open discussie achter gesloten deuren. We hanteren een maximum aantal deelnemers dus meld u nu aan zodat u verzekerd bent van deelname. Wij kijken uit naar uw komst. 

Sprekers

Marilijn Boumeester
Zelfstandig merkstrateeg, auteur en moderator met een focus op verandering.
Marilijn Boumeester

Zelfstandig merkstrateeg, auteur en moderator met een focus op verandering. Marilijn is goed ingevoerd in de wereld van familiebedrijven. In haar boek "Van hoofdkantoor naar hartszaak" beschrijft zij de cruciale rol van waarden binnen organisaties. Ze onderzocht hoe deze waarden niet alleen de interne dynamiek en cultuur van een bedrijf beïnvloeden, maar ook hoe essentieel ze zijn bij het aangaan van samenwerkingen, het navigeren door fusies en overnames, en het leiden van (opvolgings)processen. Als moderator weet ze met haar scherpe geest en brede maatschappelijke kennis boeiende discussies met haar gasten te voeren en onderwerpen breed uit te diepen. www.buroboumeester.nl

Jan Pieter Manschot
Algemeen directeur van familiebedrijf Kersten Technische Bedrijven
Jan Pieter Manschot

Sinds 2019 algemeen directeur van familiebedrijf Kersten Technische Bedrijven. Hij rondde in 1999 de KIM af waarna hij bij de KM zijn carrière startte als officier bij de onderzeedienst. In 2006 was hij enige tijd werkzaam als consultant bij Altran, het huidige Capgemini Engineering. Jan Pieter is sinds 2008 verbonden aan Kersten Technische Bedrijven. Transitie speelt binnen het bedrijf een belangrijke rol, zo zegt hij: “We moeten anders leren redeneren binnen een wereld die zich kenmerkt door verandering. Alleen zo groeien we samen naar slimme oplossingen voor een nieuw tijdperk. Ons doel is om die brug te slaan tussen technische expertise, de wens van onze klanten en de daadwerkelijke behoeften van onze samenleving.”

Samuel van den Berg
Algemeen directeur en vierde generatie binnen familiebedrijf Van den Berg Houtgroep
Samuel van den Berg

Samuel van den Berg is sinds 2022 algemeen directeur en vierde generatie binnen familiebedrijf Van den Berg Houtgroep. Het bedrijf uit 1913 is importeur van tropisch hardhout uit verantwoord beheerde bossen. Samuel genoot zijn bedrijfskundige opleiding aan de Erasmus Universiteit en is werkzaam als consultant voor (familie)bedrijven. Vanaf 2019 raakte hij betrokken bij de familieonderneming. Samuel ziet de balans tussen klantbehoefte en duurzaamheid als grootste uitdaging: “We willen relevant blijven voor onze klanten zonder tekort te doen aan een duurzame wereld. Dat vraagt om lange termijn denken en voortdurend inspelen op marktveranderingen. Daarbij houden we vast aan onze waarden en onze missie om klanten met hun opdrachtgevers mee te nemen in de mooie wereld van verantwoord tropisch hout.”

Lucas Lammers
Eigenaar-directeur van het 100-jarig koninklijke familiebedrijf LC Packaging
Lucas Lammers

Lucas is eigenaar-directeur van het 100-jarig koninklijke familiebedrijf LC Packaging. Hij vindt het als de vierde generatie belangrijk om in te spelen op wat de toekomst vraagt: als zijn drie zonen het bedrijf willen voortzetten, mogen zij niet beperkt worden in hun keuzes. Lucas studeerde economie aan de VU en heeft met zijn bedrijf het transitieproces naar duurzaamheid in gang gezet – en het als kansrijker ervaren dan vooraf gedacht. ”Duurzaam ondernemen vereist aandacht voor het financiële-, het sociale- en het natuurlijk kapitaal. Pas als deze 3 goed in balans zijn, is er sprake van een duurzaam bedrijfsmodel!”

Migiel de Wit-Beets
Partner cyber risk

Migiel, partner Cyber risk services, heeft ervaring in diverse sectoren, waaronder transport & logistiek, water & energie, IT, productie, financiële dienstverlening, (lokale) overheden, automotive en bouw. Naast informatiebeveiliging en cyberweerbaarheid heeft hij ook ervaring met IT-carve-outs en integratie- en optimalisatiediensten.

Jacoline Plomp
Partner | Impact House

Jacoline Plomp is senior impact- en duurzaamheidsexpert. Al meer dan twee decennia geeft zij strategisch advies over het meten, maximaliseren en managen van impact en duurzaamheid aan bedrijven, investeerders, maatschappelijke organisaties en overheden.

Aankomende evenementen