Wat doe ik als mijn data zijn gekidnapt?

Kan ik doorwerken als ik te maken krijg met een cyberaanval? Hoe voorkom ik dat er gevoelige informatie over mijn klanten op straat komt te liggen? Welke regelgeving is eigenlijk voor mij van toepassing? En hoe voorkom ik reputatieschade door een cyberincident? Met onze cyberdiensten zorgt u ervoor dat u op zo’n moment bent voorbereid en een plan van aanpak klaar hebt. Zo kunt u na een cyberaanval weer snel verder met wat belangrijk is: uw zaken!

preventie-detectie-response_jpg.jpg

Goed voorbereid zijn is niet ingewikkeld. Met een pragmatische aanpak krijgt u snel de inzichten waarmee u uw doelstellingen kunt behalen. Ons basisonderzoek kost niet meer dan 3 à 4 dagen en dan kent u de risico’s: hoe afhankelijk bent u van uw data? Hoe privacygevoelig zijn ze? Voldoet u aan de databeveiligingsregels? En nog belangrijker: hoe neem ik de juiste maatregelen, zodat mijn onderneming voldoende beschermd is?

Neem voorzorgsmaatregelen

Voorkomen is beter dan genezen. Met doelgerichte maatregelen als extra back up-functionaliteit (bijvoorbeeld in de cloud), anti-malware oplossingen, training van uw mensen en aanscherping van uw fysieke beveiliging helpen wij u uw onderneming beschermen. Wij zoeken voor u uit wat in uw situatie effectief is. En om echt zeker te zijn, kunnen we ook altijd onze ethische hackers aan het werk zetten. Komen zij niet binnen, dan weet u dat u echt goed voorbereid bent.

Wat levert het op?

  • U krijgt inzicht in die risico’s die voor u van belang zijn.
  • Een pragmatische aanpak: u implementeert de juiste maatregelen.
  • Na een cyberaanval is uw downtime minimaal.
  • U beperkt uw reputatieschade.
  • U voldoet aan de regelgeving die voor u geldt.
  • En belangrijk, u kunt continu doen waar u goed in bent: uw onderneming succesvol runnen.

"Een zwakke plek kan overal zitten. Via zonnepanelen is onze hacker bijvoorbeeld bij een onderwijsinstelling binnengekomen. Het gekoppelde klimaatbeheersingssysteem had nog gewoon het wachtwoord van de leverancier. Dat hielp hem met zijn hack van het onderliggende systeem, waardoor hij uiteindelijk alle systemen in het netwerk kon overnemen."
Migiel de Wit-Beets, partner Cyber risk services

Wilt u ook onbezorgd ondernemen?

Of heeft u een vraag over Cyber strategy & compliance? Neem dan contact op met Migiel de Wit-Beets.

Partner Migiel de Wit-Beets

+31 (0) 88 676 9186

Neem contact op

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan