Waar verdient mijn onderneming eigenlijk het meeste geld?

U wilt de juiste financiële beslissingen nemen op basis van betrouwbare en overzichtelijke managementinformatie. U wilt 24/7 inzicht in al uw financiële gegevens, om op ieder gewenst te weten hoe u ervoor staat en waar u moet bijsturen.

Door vooruit te kijken en prognoses en scenarioberekeningen te maken kunt u uw financiële doelstellingen nog beter realiseren. Inzicht in uw financiële situatie en sturen op cashflow? Met online bankieren, het koppelen van uw bankaccount aan uw financiële administratie en een ondernemingsdashboard heeft u direct inzicht. Neem daarbij de begroting, liquiditeitsprognose en KPI's en u heeft belangrijke informatie om op te sturen.

Belangrijke KPI's om op te sturen zijn:

  • de omzet;
  • bruto winst marge per productgroep;
  • kosten;
  • netto resultaat;
  • openstaande posten (te betalen en te ontvangen);
  • en een cashflow overzicht.

Waar begin ik met een rapportage?

Het opzetten van een gedegen én bruikbare financiële rapportage vereist expertise, visie en start met inzicht. In onze aanpak bepalen we samen met u welke indicatoren u wilt meten en terug wilt zien in een managementrapportage. Vervolgens voeren we een quick scan uit om te beoordelen of uw huidige managementrapportage optimaal is; wordt de rapportage gebruikt, sluit deze aan op uw financiële administratie, zijn er vergelijkingen met uw budget en de strategie van uw onderneming, meet u KPI's waar u zelf invloed op heeft, welke toekomstprognose wordt doorgerekend, etc.

Wij voorzien u van een gedegen rapportage die voldoet aan uw eisen en is aangepast aan uw onderneming. Via uw rapportage heeft u inzicht in de belangrijke risico's én groeikansen voor uw onderneming.

Grant Thornton kan u helpen bij:

Partner Irma van Seeters

+31 (0) 88 676 9770

Neem contact op

Wat levert mij meer op: zelf doen of uitbesteden?

Download het rapport 'Zelf doen of uitbesteden' en ontvang inzichten in de ontwikkelingen van de financiële administratie en hoe uw administratie sneller en / of anders kan.

Download het rapport