U wilt de juiste financiële beslissingen nemen op basis van betrouwbare en overzichtelijke managementinformatie. U wilt 24/7 inzicht in al uw financiële gegevens, om op ieder gewenst te weten hoe u ervoor staat en waar u moet bijsturen.

Door vooruit te kijken en prognoses en scenarioberekeningen te maken kunt u uw financiële doelstellingen nog beter realiseren. Inzicht in uw financiële situatie en sturen op cashflow? Met online bankieren, het koppelen van uw bankaccount aan uw financiële administratie en een ondernemingsdashboard heeft u direct inzicht. Neem daarbij de begroting, liquiditeitsprognose en KPI's en u heeft belangrijke informatie om op te sturen.

Belangrijke KPI's om op te sturen zijn:

  • de omzet;
  • bruto winst marge per productgroep;
  • kosten;
  • netto resultaat;
  • openstaande posten (te betalen en te ontvangen);
  • en een cashflow overzicht.

Waar begin ik met een rapportage?

Het opzetten van een gedegen én bruikbare financiële rapportage vereist expertise, visie en start met inzicht. In onze aanpak bepalen we samen met u welke indicatoren u wilt meten en terug wilt zien in een managementrapportage. Vervolgens voeren we een quick scan uit om te beoordelen of uw huidige managementrapportage optimaal is; wordt de rapportage gebruikt, sluit deze aan op uw financiële administratie, zijn er vergelijkingen met uw budget en de strategie van uw onderneming, meet u KPI's waar u zelf invloed op heeft, welke toekomstprognose wordt doorgerekend, etc.

Wij voorzien u van een gedegen rapportage die voldoet aan uw eisen en is aangepast aan uw onderneming. Via uw rapportage heeft u inzicht in de belangrijke risico's én groeikansen voor uw onderneming.

Grant Thornton kan u helpen bij:

Financieel inzicht

Financieel dashboard

Hoe krijg ik snel en overzichtelijk inzicht in mijn resultaten? Er komt van alle kanten complexe informatie op u af. Die informatie duiden kost veel tijd. Toch is het voor uw onderneming belangrijk dat u precies weet hoe uw onderneming ervoor staat. Start daarom met het omschrijven van uw kritische prestatie indicatoren (KPI’s). Door deze indicatoren te meten en die te vergelijken met uw doelstelling heeft u snel inzicht in hoe uw onderneming er financieel voor staat.

Financiering

Geldverstrekkers kijken in de huidige tijd steeds kritischer naar de voorwaarden van uw lopende kredietovereenkomst en naar nieuwe investerings- en financieringsverzoeken. U kunt niet langer volstaan met het inleveren van uw historische jaarcijfers bij de financier. Nu moet u een onderbouwd plan met diverse scenario’s opstellen om met uw geldverstrekker in gesprek te gaan. Onze accountants spreken de taal van de financiers en kunnen u ondersteunen in dit complexe proces.

Liquiditeitsbegroting

Groei financieren kan op allerlei manieren. Het is verstandig om eerst te kijken naar vormen van financiering die passen bij uw product of dienst. En om een goed beeld te hebben van verschillende manieren om te financieren en waarbij u dan rekening moet houden. Een liquiditeitsprognose geeft u inzicht in de toekomstig te verwachten geldstromen.

Evenementen

Voorgaand evenement 19 apr.
Voorgaand evenement 09 dec.
16:00
Voorgaand evenement 30 mrt.
00:00

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.