Hoe zorg ik ervoor dat de afspraken tussen onze aandeelhouders duidelijk vastliggen? Wat zijn mijn rechten en plichten bij een langdurige zieke werknemer? Waar moet ik juridisch gezien rekening mee houden bij deze bedrijfsovername? Goede vragen. En voor ons dagelijkse kost: wij helpen ondernemers elke dag hun bedrijfsjuridische belangen scherp in het oog te houden. Zo kunt u met een gerust hart ondernemen.

Legal services van Grant Thornton

 • Flexibel - en juridisch excellent
 • Uw ‘in house’ juristenteam - maar dan extern
 • Met collega’s op velerlei gebied - en in 130+ landen
 • Flexibel - en juridisch excellent
  Flexibel - en juridisch excellent
  Korte lijnen, pro-actief en pragmatisch. U krijgt adviezen die effectief zijn van excellente juristen die hun sporen ruim verdiend hebben. We adviseren bij dagelijkse, praktische vraagstukken over arbeids- en ondernemingsrecht. Ook een pittig en gespecialiseerd juridisch project gaan we zeker niet uit de weg! Als trusted advisor staan we de CEO en CFO bij op juridisch strategische vraagstukken én we zijn de achterwacht voor juridische afdelingen waar de werkdruk extra handen vraagt.
 • Uw ‘in house’ juristenteam - maar dan extern
  Uw ‘in house’ juristenteam - maar dan extern
  U krijgt de beste juridisch specialist voor uw onderneming uit ons team. Iemand met wie u kunt lezen en schrijven. Wij geven ons advies in de kortst mogelijk tijd en schakelen collega’s bij als dat efficiënt is. Wij weten hoe belangrijk tijd is voor ondernemers. U krijgt uw ‘in house’ juristenteam – extern op het moment dat u het nodig heeft.
 • Met collega’s op velerlei gebied - en in 130+ landen
  Met collega’s op velerlei gebied - en in 130+ landen
  Een bedrijfsjuridische kwestie staat zelden op zichzelf. Wij hebben korte lijnen met onze collega’s uit andere werkvelden. Over fiscale zaken, over cybersecurity, investeren, integriteit of duurzaamheid of over een van de vele andere expertises die Grant Thornton rijk is. Ook in het buitenland. Bij vragen die lokale vakkennis vereisen nemen direct contact op met ons internationale netwerk. Wij zitten in ruim 130 landen; één loket dus, voor al uw denkbare vragen. Dat zijn wij.

Prettig kennismaken en helder over kosten

Nieuwe klant? Dan maken wij eerst kennis in een goed gesprek. We ontleden samen het probleem, kijken waar wij u kunnen helpen en geven een inschatting van de kosten. Daarover zijn we glashelder.

Legal services

Ondernemingsrecht

Van algemene voorwaarden tot juridische strategie, het moet waterdicht in elkaar zitten. Dat geeft zekerheid en dus rust en ruimte voor groei. Wij denken pro-actief en pragmatisch met u mee. We kijken vooruit en zetten graag dat stapje extra.

Arbeidsrecht

Kleine onderneming of grote multinational: uw mensen zijn de spil van uw bedrijf. Arbeid is verweven met diverse belangen en heeft vaak juridische consequenties. Voor grote strategische én alledaagse vragen over arbeidsrecht staan onze juristen voor u klaar. Óók voor internationale arbeidsrechtvragen. Een eigen HR-afdeling? Die assisteren we graag. Wij leveren service op maat en zijn er als u ons nodig heeft.

Specialismen

Naast onze focus op arbeids- en ondernemingsrecht adviseren wij ondernemers ook op uiteenlopende (specialistische) juridische vraagstukken. Een bedrijfsovername, uw vennootschapsadministratie, ingewikkelde zorgvraagstukken: u bent bij ons aan het juiste adres.

Reorganiseren

Reorganiseren, meestal niet de leukste kant van ondernemen. Er kunnen verschillende redenen zijn om te moeten reorganiseren. Wat die reden ook is, bij reorganiseren komt veel kijken. Denk aan het indienen van een ontslagverzoek, het opstellen van een sociaal plan en het voeren van exitgesprekken. Wij helpen u graag bij de inrichting van het reorganisatietraject. Zo kunt u snel weer koers zetten naar betere tijden.

Sustainable legal

Duurzaamheid is meer dan een buzzword - het vormt de kern van onze juridische begeleiding naar duurzaam succes. Van het opstellen van duurzame contracten, integreren van duurzaam HR-beleid en ESG-Due Diligence binnen onze M&A praktijk tot het adviseren over ESG en andere (nationale en internationale) wetgeving: Wij denken graag pragmatisch en proactief met u mee.

Whitepaper: Succesvol reorganiseren in 7 stappen

In ons whitepaper nemen we u mee in alles wat er komt kijken bij bedrijfseconomisch ontslag. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • Hoe bereidt u een reorganisatie voor?
 • Afspiegelingstips.
 • De vaststellingsovereenkomst en ontslagvergunning: de tweetrapsraket.
 • Zo voert u een exit-gesprek.
 • Collectief ontslag en de rol van OR en vakbonden.
 • Alle stappen op een rij.

Management buy in bij Akerendam

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
We zijn gestart met de waardebepaling en het financiële traject. Dat bleek alleen complexer dan gedacht. In totaal waren er zeven mensen betrokken in het proces en iedereen zat er net weer even anders in, zowel emotioneel als praktisch.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
In drie maanden heeft Legal Services een goede analyse gemaakt, een plan uitgestippeld en uitgevoerd.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
We hebben fijne klantrelaties met veel vertrouwen en mooie opdrachten. En de voormalig partners zijn ook tevreden en kijken met ons mee.
Lees het interview met Toos Stegers en Ruben Kooy

Maak binnen 5 minuten uw juridische document

Op maat
Op maat
Op maat
Ontvang contracten en andere juridische documenten op maat in een handomdraai.
Standaard
Standaard
Standaard
Documenten opgesteld door onze eigen specialisten.
Actueel
Actueel
Actueel
Altijd naar de laatste wetswijzigingen.
Ga naar de webshop

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat er op u af komt wat betreft juridische risico's? Neem dan nu contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag op weg.

Waar kunt u ons vinden?

Dichtstbijzijnde vestiging voor u

Flemingweg 10
2408 AV Alphen aan den Rijn

Postbus 2259
2400 CG Alphen a/d Rijn