De bouw- en vastgoedsector beleeft turbulente tijden. Verduurzaming, innovatie maar ook transformatie zijn belangrijke thema's. Door snel en actief in te spelen op nieuwe ontwikkelingen onderscheidt u zich van uw collega's. Daarbij spelen de ontwikkelingen rondom duurzaam vastgoed, bijscholing en versterking van uw personeelsbestand en het professionaliseren van uw aanbestedingen een grote rol.

Veel bedrijven zeggen sectorkennis in huis te hebben, maar hoe komt dit tot uiting? Wij gebruiken onze sectorkennis en -ervaring om u voor te bereiden op de toekomst. Wij werken voor onder andere projectontwikkelaars, aannemers en aanverwante bedrijven, woningcorporaties en vastgoedbeleggers.

Als ondernemer in de bouw- en vastgoedsector verdient u de beste begeleiding bij de financiële, fiscale en juridische aspecten van uw onderneming. Grant Thornton geeft u het juiste persoonlijke advies. Met ruime ervaring als specialist in de bouw- en vastgoedwereld spelen wij met onze dienstverlening in op uw behoeften. Of het nu gaat om controle van uw jaarcijfers, de fiscale aangiften, advisering inzake duurzaam vastgoed of de samenloop van overdrachtsbelasting en omzetbelasting, de risico’s van keten- en inlenersaansprakelijkheid, cyberweerbaarheid of de noodzakelijke juridische begeleiding. Wij kunnen u toegevoegde waarde bieden!

Diensten voor de bouw- en vastgoedsector

Wilt u verduurzamen door middel van circulair bouwen en het transformeren van onroerend goed? Wij zijn kennispartner van het Urban Mining Collective. Vele ander partners zijn bouw- en bouwgerelateerde bedrijven die inzetten op circulariteit. Met een impactmeting / -rapportage helpen wij u om uw ambities waar te maken.

Integriteitscan voor bouwbedrijven

Bouwbedrijven kunnen zich voorbereiden op een inschrijving voor een aanbestedingstraject. De toetsing bij een aanbesteding van de bouwers is steeds meer ook gericht op integriteitsaspecten. Zeg maar bewijzen waaruit blijkt dan er bewust wordt gewerkt aan een integere bedrijfsvoering.

Cyber security

Zowel bouw- als vastgoedbedrijven hebben veel digitaal verkeer met opdrachtgevers, leveranciers, intermediairs. En bij vastgoedbedrijven ook huurders/beheerders. De risico's van een ongewenste inbreuk en/of verstoring kunnen groot zijn. Wij kunnen u helpen uw cyberweerbaarheid te vergroten.

Due diligence onderzoek

Bij de aan- en verkoop van een vastgoedportefeuille, door een belegger, doen wij regelmatig fiscale en juridische onderzoeken (due diligence). Daarbij speelt met name de btw met betrekking tot het te verkopen vastgoed en de huurcontracten, beoordeling akten en andere overeenkomsten.

Familiebedrijven

Familiebedrijven nemen een unieke positie in, in Nederland en wereldwijd. Het familiebedrijf, de familie en het eigendom vereisen speciale aandacht. Wij geven u die aandacht graag.

Interview: De Vries en Verburg

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Aannemer De Vries en Verburg wilde graag inzicht in hun cyberweerbaarheid.
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Grant Thornton CyberHunter spoort aanvallen, fouten in configuraties, ontbrekende patches, aanvallen door hackers en ongewenst gedrag of uitbraken van malware (zoals ransomware) op.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Er is een uitstekende basis gelegd voor een (cyber)weerbare toekomst van De Vries en Verburg.
Lees het interview

Interview: KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling

De uitdaging
De uitdaging
De uitdaging
Het nadenken over een nieuw businessmodel. Met de hamvraag 'Waarin leveren wij als bouwbedrijf toegevoegde waarde?'
De oplossing
De oplossing
De oplossing
Het is aangenaam om met een kennispartner samen te werken die de ontwikkelingen van een familiebedrijf én specifiek binnen onze branche begrijpt en meedenkt hoe daar in te acteren.
Het resultaat
Het resultaat
Het resultaat
Een nieuwe, duidelijke toekomstvisie voor KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling
Lees het interview

We kunnen u ook helpen bij:

Blijf op de hoogte van de laatste updates voor de bouw & vastgoedsector

Sebo Havinga
Partner | Sectorleider bouw & vastgoed
Sebo Havinga

Waar kunt u ons vinden?

Dichtstbijzijnde vestiging voor u

Flemingweg 10
2408 AV Alphen aan den Rijn

Postbus 2259
2400 CG Alphen a/d Rijn