Is mijn onderneming bestand tegen de belangrijkste cyberrisico’s?

Wat doe ik eigenlijk eerst als mijn data zijn gekidnapt? Heb ik de goede voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data te beschermen of zet ik teveel in op één risico? En hoe detecteer ik snel inbrekers in mijn netwerk? Goede vragen! Wij helpen u die te beantwoorden.

Vijf essentiële risicogebieden

Grant Thornton heeft vijf essentiële risicogebieden geïdentificeerd voor een goed assessment. Wij checken:

  1. het veiligheidsbewustzijn bij uw medewerkers;
  2. uw interne netwerk;
  3. uw WiFi-netwerk;
  4. de ‘Endpoint devices’, zoals uw laptops en mobiele telefoons;
  5. en de fysieke infrastructuur van uw onderneming.

Met ons brengt u deze risico’s in kaart en test u de veiligheid van uw onderneming op de gekozen risicogebieden. Ons cyber security assessment bieden wij aan in onze verschillende diensten. Daarnaast kunnen wij zorgen dat uw onderneming snel en goed kan reageren, mocht er een cyberaanval plaatsvinden.

Dit zijn onze verschillende Cyber risk services

Met Cyber strategy & compliance krijgt u met onze pragmatische aanpak inzicht in uw data-afhankelijkheid en de zwakke punten in uw informatiebeveiliging. Een aantal praktische acties en maatregelen beschermen uw onderneming in no time. Plus u voldoet helemaal aan de wettelijke eisen. En mocht het toch nog mis gaan: u heeft zelfs een draaiboek voor cyberaanvallen klaarstaan.

Heb ik de juiste voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data veilig te stellen? Om dat te achterhalen gaat ons team van Cyber protection & incident response uw onderneming door om alle veiligheidsrisico’s op te sporen. Dit doen wij bijvoorbeeld met onze ethische hackers. Zij voeren een penetratietest uit op uw netwerk, zodat u weet waar de zwakke plekken zitten. Vervolgens zorgen wij samen dat uw onderneming deze risico’s goed onder controle houdt, inclusief calamiteitendraaiboeken en volledige compliance.

Hoe detecteer ik snel inbrekers in mijn netwerk? Met 'Managed cyber' is het korte antwoord! Wij begrijpen dat cyber security niet uw core business is. Daarom bieden wij het aan als een service: uw netwerk krijgt reguliere monitoring, gedurende het hele jaar.

Meer weten? Klik door naar de dienstenpagina van:

Partner Migiel de Wit-Beets

+31 (0) 88 676 9186

Neem contact op

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven

Wij brengen u graag op de hoogte van nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Meld u aan