Innovatie & subsidieadvies

Welke mogelijkheden heeft u als het gaat om subsidies en financiering?

Als ondernemer wilt u innoveren om uw groeiambities te bereiken. U zoekt daarvoor mogelijkheden om uw groeidoelstellingen te bereiken. Een subsidieaanvraag biedt u kansen. Bij innovatie is de kans groot dat u aanspraak maakt op subsidieregelingen. Maar hoe komt u in aanmerking voor subsidie?

Subsidiegevers en verstrekkers van financiële voordelen zijn met name geïnteresseerd in risicovolle trajecten. Er zijn uiteenlopende soorten subsidies en regelingen die u uitnodigen risico’s te nemen in bijvoorbeeld de aanname van personeel, research & development, investeringen en samenwerkingsverbanden smeden.

De subsidieadviseurs van Grant Thornton helpen u bij het vinden van de juiste middelen om met zo min mogelijk risico te innoveren.

Fiscale regelingen

Heeft u al eens een andere fiscale regeling overwogen? Onze adviseurs hebben ruime ervaring met de:

  • Innovatiebox;
  • WBSO;
  • milieu-investeringsaftrek (MIA);
  • energie-investeringsaftrek (EIA).

Financieringsvormen

Wilt u als ondernemer uw financiering zo gunstig mogelijk voorbereiden? Lees meer over financieringsmogelijkheden.

Subsidiescan

De subsidiescan geeft u inzicht in voor u relevante subsidies, financieringen en/of andere fiscale regelingen. Download de subsidiescan.

Grant Thornton kan u helpen bij:

  • het beschrijven van uw strategische plannen;
  • het vinden en verkrijgen van subsidie;
  • het beoordelen en assisteren bij uw financieringsaanvraag;
  • het administratief verantwoorden en afwikkelen van verkregen subsidies en financiële tegemoetkomingen.

Innovatie & subsidieadvies diensten

Innovatiebox

Innoveert u? De innovatiebox kan u dan mogelijk fiscaal voordeel bieden. Wat is de innovatiebox en wanneer komt uw organisatie hiervoor in aanmerking?

WBSO subsidie

U wilt innoveren en bent op zoek naar financiering? U ontwikkelt nieuwe producten, processen of software. En zoekt u naar mogelijkheden om de kosten voor uw innovaties te verlagen? De Wet bevordering Speur en ontwikkelwerk (WBSO) vergoedt voor een deel de kosten van innovaties.