Als ondernemer wilt u innoveren om uw groeiambities te bereiken. U zoekt daarvoor mogelijkheden om uw groeidoelstellingen te bereiken. Een subsidieaanvraag biedt u kansen. Bij innovatie is de kans groot dat u aanspraak maakt op subsidieregelingen. Maar hoe komt u in aanmerking voor subsidie?

Subsidiegevers en verstrekkers van financiële voordelen zijn met name geïnteresseerd in risicovolle trajecten. Er zijn uiteenlopende soorten subsidies en regelingen die u uitnodigen risico’s te nemen in bijvoorbeeld de aanname van personeel, research & development, investeringen en samenwerkingsverbanden smeden.

De subsidieadviseurs van Grant Thornton helpen u bij het vinden van de juiste middelen om met zo min mogelijk risico te innoveren.

Fiscale regelingen

Heeft u al eens een andere fiscale regeling overwogen? Onze adviseurs hebben ruime ervaring met de:

  • Innovatiebox;
  • WBSO;
  • milieu-investeringsaftrek (MIA);
  • energie-investeringsaftrek (EIA).

Financieringsvormen

Wilt u als ondernemer uw financiering zo gunstig mogelijk voorbereiden? Lees meer over financieringsmogelijkheden.

Subsidiescan

De subsidiescan geeft u inzicht in voor u relevante subsidies, financieringen en/of andere fiscale regelingen. Download de subsidiescan.

Subsidieadvies bij Grant Thornton:

  • het beschrijven van uw strategische plannen;
  • het vinden en verkrijgen van subsidie;
  • het beoordelen en assisteren bij uw financieringsaanvraag;
  • het administratief verantwoorden en afwikkelen van verkregen subsidies en financiële tegemoetkomingen.

Innovatie & subsidieadvies diensten

Innovatiebox

Innoveert u? De innovatiebox kan u dan mogelijk fiscaal voordeel bieden. Wat is de innovatiebox en wanneer komt uw organisatie hiervoor in aanmerking?

WBSO subsidie

U wilt innoveren en bent op zoek naar financiering? U ontwikkelt nieuwe producten, processen of software. En zoekt u naar mogelijkheden om de kosten voor uw innovaties te verlagen? De Wet bevordering Speur en ontwikkelwerk (WBSO) vergoedt voor een deel de kosten van innovaties.

Henk Troost
Subsidieadviseur
Henk Troost
Henk Troost werkt sinds 1997 bij Grant Thornton en houdt zich bezig met subsidies voor ondernemers in de MKB sector en andere type organisaties. Eigenlijk de hele breedte van het klantenbestand van Grant Thornton. Wat betreft de subsidies kunt u denken aan productontwikkeling, duurzaamheid, energiebesparing, personeelszaken en andere zaken die in de bedrijfsvoering van belang zijn.
Lees meer over Henk Troost
Henk Troost
Subsidieadviseur
Henk Troost

Blijf op de hoogte!

Wij geven u graag nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, strategie, governance, risk, compliance en meer.

Gerelateerde artikelen

Bekijk meer artikelen

Waar kunt u ons vinden?

Dichtstbijzijnde vestiging voor u

Flemingweg 10
2408 AV Alphen aan den Rijn

Postbus 2259
2400 CG Alphen a/d Rijn

Evenementen

Voorgaand evenement 13 dec.
13:00
Voorgaand evenement 29 sep.
Voorgaand evenement 19 apr.