Welke verplichtingen heb ik als werkgever bij een langdurig zieke werknemer? Ontslag bij reorganisatie, hoe pak ik dat aan? Welke arbeidsvoorwaarden gelden er voor mijn mensen? Mensen zijn de motor van elke onderneming. Ze zijn belangrijk – en niet een beetje. Al uw arbeidsrechtelijke zaken moeten dus gewoon goed en helder geregeld zijn, in begrijpelijke taal, op een menselijke manier. 

Arbeidsrechtelijk advies: zo doen wij dat

Ontdek hoe wij als uw betrouwbare partner in arbeidsrecht u ondersteunen bij elke stap van uw onderneming. Van het opstellen van contracten en adviseren over arbeidsvoorwaarden tot het aanpakken van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken, wij zijn er voor u. Als uw toegewijde juridische team fungeren wij als spiegel en sparringpartner. We identificeren uw kansen en mogelijkheden en nemen problemen proactief en pragmatisch aan. Met directe communicatielijnen naar DGA's, HR-managers en in-house juristen, bouwen we duurzame relaties op die vaak jarenlang standhouden. Wanneer u ons nodig heeft, staat ons 'in-house' juristenteam voor u klaar, extern maar altijd binnen handbereik.

Nederlands arbeidsrecht: alle feiten op een rij

Bent u op zoek naar heldere en actuele informatie over het Nederlandse arbeidsrecht? Download nu onze gratis factsheet! Deze uitgebreide gids biedt u een overzicht van de belangrijkste aspecten van het arbeidsrecht in Nederland, inclusief contractvormen, rechten en plichten van werknemers en werkgevers, ontslagprocedures, en compliance vereisten. Vul eenvoudig uw gegevens in en ontvang direct toegang tot deze waardevolle informatie.

Juridisch advies bij reorganiseren 

Reorganiseren, het is meestal niet de leukste kant van ondernemen. Er kunnen verschillende redenen zijn om te moeten reorganiseren. Of het nu, de hoge inflatie, stijgende energiekosten of grondstoftekorten of andere omstandigheden zijn: het is niet altijd mogelijk de kostenverhogingen die hiermee gepaard gaan door te berekenen aan je klanten. Dat geeft stof tot nadenken en is wellicht een reden om kritisch naar uw personeelsbestand te kijken.

De beslissing om tot reorganiseren over te gaan omvat diverse stappen, zoals het indienen van ontslagverzoeken, opstellen van een sociaal plan en voeren van exitgesprekken. Elke reorganisatie vereist maatwerk. Onze juristen hebben jarenlange ervaring in de begeleiding van reorganisatietrajecten Met jarenlange ervaring op zak ondersteunen zij u: van het in kaart brengen van mogelijkheden tot communicatie met werknemers en het aanvragen van collectief ontslag.

Behoefte aan antwoorden op de vragen die specifiek voor uw organisatie en situatie gelden? Heeft u een reorganisatie op de planning staan? Of zit u hier al met één been in en wilt u overleggen? We geven 30 minuten gratis telefonisch advies over alles wat te maken heeft met reorganisatie of ontslag. 

Neem contact op

Ook weten hoe u uw personeelszaken juridisch het beste regelt? Bel ons!

Anne Hofman

Alphen aan den Rijn

+31 (0) 88 676 9118

Nathan de Haas

Rotterdam

+31886769994

Tessa Viragh

Amsterdam

+31 (0) 88 676 9725

Bert Boermans

Arnhem

+31 (0) 88 676 9269

Melissa Overbeek

Alphen aan den Rijn

+31886769717

Maak binnen 5 minuten uw juridische document

Op maat
Op maat
Op maat
Ontvang contracten en andere juridische documenten op maat in een handomdraai.
Standaard
Standaard
Standaard
Documenten opgesteld door onze eigen specialisten.
Actueel
Actueel
Actueel
Altijd naar de laatste wetswijzigingen.
Ga naar de webshop