Bij Grant Thornton vindt u accountants die meer doen dan alleen de noodzakelijke controles achteraf. Onze accountants denken met u mee.
-
Financiële administratie & outsourcing
Hoe weet ik of mijn onderneming goed loopt? Een accurate financiële administratie geeft u de informatie die u nodig heeft om de juiste beslissingen te nemen.
-
Financieel inzicht
U wilt de juiste financiële beslissingen nemen op basis van betrouwbare en overzichtelijke managementinformatie. U wilt op ieder moment weten hoe u ervoor staat en waar u moet bijsturen.
-
Financial compliance
Is uw onderneming internationaal actief? Dan wilt en moet u voldoen aan de (financiële) wet- en regelgeving in de verschillende landen waar u actief bent. Maar hoe houdt u financieel overzicht?
Grant Thornton biedt u een breed pakket aan specialistische adviesdiensten als cyber risk, sustainability & impact, corporate finance en meer.
-
Business risk services
Ken ik mijn risico’s? Neem ik de juiste maatregelen? Ben ik effectief daarin, ook met IT-tools? Als u met dergelijke vragen worstelt, kunnen wij u helpen met onze reeks van business risk diensten.
-
Corporate finance
Hoe sluit ik een goede deal als ik mijn bedrijf ga verkopen – of als ik een ander bedrijf koop?
-
Cyber risk services
Welke cyberdreigingen zijn relevant voor mijn organisatie? Heb ik de goede voorzorgsmaatregelen genomen om mijn data te beschermen? Realistisch vragen! Wij helpen die te beantwoorden.
-
Impact House
Hoe kunt u verduurzamen en maatschappelijke impact maken in de wereld van stakeholders, regelgeving en de vraag vanuit klanten en de maatschappij?
-
Transaction services
Hoe krijg ik het (ver)koopproces van mijn bedrijf voor elkaar zonder al teveel kopzorgen? Wij zorgen voor een stevig fundament voor beslissingen bij de aan- en verkoop van bedrijven.
-
Forensic & integrity services
Hoe kunt u op verantwoorde wijze risico’s beheersen indien sprake is van integriteitinbreuken of bedrijfsfraude? De Forensic & integrity services specialisten van Grant Thornton helpen.
-
Valuations
Verkoopt u uw aandelen, koopt u een andere aandeelhouder uit of laat u nieuwe investeerders toetreden? Werkt u aan een juridische of fiscale herstructurering? Bent u in gesprek met de fiscus voor de overdracht naar uw kinderen of medewerkers? Zit u met een geschil? Of wilt u voldoen aan uw verslaggevingsvereisten, zoals Purchase Price Allocation en Impairment Testing? Allemaal situaties waarbij de waarde van uw onderneming belangrijk is. De dynamiek kan per situatie echter heel verschillend zijn: waarde is namelijk altijd contextgevoelig.
-
Academy
Cursussen aan advocaten, vanuit aanvullende kennisgebieden aan de juridische dienstverlening van de advocatuur, brengen een kennisuitwisseling tot stand in het voordeel van de klant.
U moet kunnen vertrouwen op uw cijfers. De adviseurs van Grant Thornton waarborgen de onafhankelijkheid van onze rapportages en verslaglegging.
-
Controle jaarrekening
U moet zich financieel verantwoorden, bijvoorbeeld aan aandeelhouders en andere stakeholders. Financiële informatie moet dus betrouwbaar zijn.
-
IFRS services
Financiële verslaglegging volgens IFRS is ingewikkeld. Inmiddels kennen steeds meer internationale ondernemingen de regels. Hoe past u ze echter concreet toe?
-
ISAE & SOC Reporting
Zakelijk Nederland is de afgelopen jaren flink veranderd. De overheid confronteert organisaties met toenemende regulering en compliance vereisten.
-
Pre-audit services
Pre-audit services staat voor het ‘controlegereed’ maken van de gehele financiële administratie voordat de externe accountant start met de controle van de jaarrekening.
-
Sarbanes Oxley controle en advies
De SOx wetgeving schrijft voor dat management structureel verantwoording af moet leggen over de interne controle met betrekking tot de financial statements. Dit moet bewezen worden door een verklaring van een onafhankelijke accountant.
-
Subsidieverklaringen
Is uw onderneming niet wettelijk verplicht tot controle, maar wilt u toch zekerheid verkrijgen over de getrouwheid van de cijfers?
Wij helpen ondernemers met ons belastingadvies. In Nederland en wereldwijd, van mkb tot multinational en van beursgenoteerd tot familiebedrijf.
-
Belastingadvies voor het mkb in Nederland
Hoe kan ik gebruikmaken van de innovatiebox? Kan ik die steeds terugkerende belastingaangiftes uitbesteden? Wat kost het als ik morgen wegval? Hoe regel ik mijn oudedagvoorziening? Voldoe ik wel aan alle nieuwe regelgeving? Zal ik NOW3 aanvragen? Allemaal goede vragen. Wij helpen met de antwoorden.
-
Belastingadvies voor Nederlandse multinationals
Als ik die interessante Head of sales in Frankrijk wil aannemen, hoe zit dat dan fiscaal? Welke vennootschap kan het beste een overname doen? Hoeveel scheelt het, als ik al onze belastingaanslagen wereldwijd bij één partij neerleg? Voor wie kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? En hoe? De boete van ‘niet melden’ 830.000 euro? Wat moet ik precies wél melden bij grensoverschrijdende fiscale constructies? Goede vragen. Wij beantwoorden er dagelijks honderden wereldwijd. Scherp en met aandacht voor uw situatie. In welk land dan ook.
-
Btw-advies
Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt. Die wetgeving is vaak complex. Een juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden van de btw-wetgeving vraagt specialistische kennis. Kennis die wij u kunnen bieden.
-
Douaneadvies
Ons internationale netwerk van douanespecialisten wijst u op de mogelijkheden die de douanewetgeving kan bieden. Dat bespaart u heel wat kosten en moeite.
-
HR services
Human resources services van Grant Thornton helpt u om uw zakelijke doelstellingen te bereiken en de loonkosten in bedwang te houden.
-
Innovatie & subsidieadvies
Gaat u met uw organisatie risicovolle projecten aan? De overheid stelt financiële middelen beschikbaar, door middel van het stimuleringsbeleid, voor ondernemers. De subsidieadviseurs van Grant Thornton adviseren en assisteren u graag bij uw subsidieaanvraag.
-
Tax technology
Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn? En weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? Heeft u voldoende tijd om u te focussen op de fiscale zaken die ertoe doen?
-
Transfer pricing
Transfer pricing (interne verrekenprijzen) raakt de meeste multinationale bedrijven. Voldoet uw organisatie aan de transfer pricing-documentatieverplichtingen?
-
Sustainable tax
In deze veranderende wereld wordt het steeds belangrijker om niet alleen naar de financiële prikkels te kijken, maar ook naar de impact op het milieu. Multinationale ondernemingen moeten hun belastingstrategie herzien, in lijn met het ESG-gedachtegoed.
Internationaal zakendoen is voor u mogelijk de volgende stap voor de uitbreiding van uw onderneming. Hoe benut u de kansen voor internationale uitbreiding?
-
Uitbreiden naar andere markten
Zoekt u naar kansen om internationaal uit te breiden? Of u nu op het punt staat een nieuw kantoor te openen in het buitenland of een internationale overname overweegt, u heeft zekerheid nodig bij het maken van de juiste keuzes voor uw onderneming. Wereldwijde uitbreiding is niet altijd zo eenvoudig als het klinkt. Het goede nieuws is dat wij er zijn om u te helpen!
-
Internationale contactpersonen
Waar u ook kiest om zaken te doen, u wilt toegang tot mensen met de beste ideeën en kritisch denkvermogen waarmee u uw onderneming in binnen- en buitenland kunt laten groeien. Grant Thornton heeft een netwerk van kantoren in meer dan 140 landen. Waar u ook wilt uitbreiden, de kans is groot dat onze specialisten ook daar zijn gevestigd.
Legal services adviseert en begeleidt u op juridisch gebied. Onze geïntegreerde dienstverlening kent een gedegen maar oplossingsgerichte benadering.
-
Ondernemingsrecht
Van algemene voorwaarden tot juridische strategie, het moet waterdicht in elkaar zitten. Dat geeft zekerheid en dus rust en ruimte voor groei. Wij denken pro-actief en pragmatisch met u mee. We kijken vooruit en zetten graag dat stapje extra.
-
Arbeidsrecht
Kleine onderneming of grote multinational: uw mensen zijn de spil van uw bedrijf. Arbeid is verweven met diverse belangen en heeft vaak juridische consequenties. Voor grote strategische én alledaagse vragen over arbeidsrecht staan onze juristen voor u klaar. Óók voor internationale arbeidsrechtvragen. Een eigen HR-afdeling? Die assisteren we graag. Wij leveren service op maat en zijn er als u ons nodig heeft.
-
Specialismen
Naast onze focus op arbeids- en ondernemingsrecht adviseren wij ondernemers ook op uiteenlopende (specialistische) juridische vraagstukken. Een bedrijfsovername, uw vennootschapsadministratie, ingewikkelde zorgvraagstukken: u bent bij ons aan het juiste adres.
-
Reorganiseren
Reorganiseren, meestal niet de leukste kant van ondernemen. Er kunnen verschillende redenen zijn om te moeten reorganiseren. Wat die reden ook is, bij reorganiseren komt veel kijken. Denk aan het indienen van een ontslagverzoek, het opstellen van een sociaal plan en het voeren van exitgesprekken. Wij helpen u graag bij de inrichting van het reorganisatietraject. Zo kunt u snel weer koers zetten naar betere tijden.
Via onze Impact Campus bieden we uzelf of uw medewerkers workshops, cursussen en opleidingen in duurzaamheid en impact aan.
-
Opleiding: Duurzaamheidsrapportage en sturing
Toekomstbestendig zijn, risico’s beheersen, kansen pakken en maatschappelijke impact creëren; duurzaamheid staat inmiddels hoog op de agenda van de meeste bedrijven.
-
Opleiding: Impactmanagement
Als impact driven organisatie wil je wel zeker weten dat je het goede doet. En je wilt je impact ook kunnen communiceren naar je stakeholders.
-
Opleiding: Expeditie Impactmeten
Uw maatschappelijke missie staat voorop, dat maakt u een sociaal ondernemer of maatschappelijk initiatief. Het is dan ook logisch dat u graag wilt weten in hoeverre u uw maatschappelijke missie realiseert. Oftewel: wat uw impact is.
Bouw- en vastgoedondernemers bevinden zich in een lastige markt. Reorganisaties, teruglopende marges en zorgen over het op peil houden van de portefeuille zijn...
Business support services
-
Advocatuur
Grant Thornton werkt intensief samen met advocatenkantoren op tal van gebieden. De specialistische dienstverlening van Grant Thornton op het gebied van Accountancy en Forensic services is complementair aan de juridische dienstverlening door de betrokken advocatenkantoren.
-
Gerechtsdeurwaarders
Gerechtsdeurwaarders vervullen veelal wettelijke taken en zijn daarmee gebonden aan specifieke wetregeling. Eén van de consequentie hiervan is dat het toetreden in deze markt moeizamer is. In de afgelopen jaren is de concurrentie verhevigd en hebben forse schaalvergrotingen plaatsgevonden.
-
Incassobureaus
Incassobureaus opereren in een open markt. U bent niet gebonden aan specifieke wetgeving rondom toetreding in de markt. Hierdoor is de concurrentie relatief hoog.
Wij geloven dat klantfocus, vertrouwen en innovatie de sleutelwoorden zijn om kansen te benutten in de financiële sector.
De gezondheidszorg is dynamisch en onderhevig aan wijzigende regelgeving en budgetten. Al jaren (met uitzondering van 2013) groeit de omzet in de...
-
Medisch specialistische zorg
Als bestuurder in de zorg of als medisch specialist wilt u de kwaliteit van uw zorg zo hoog en efficiënt mogelijk houden. Hoe biedt u de juiste zorg aan uw patiënt tegen een gezonde prijs?
-
Eerstelijnszorg
Als eerstelijnshulpverlener wilt u de kwaliteit van uw zorg zo hoog mogelijk houden. Terwijl uw zorgaanbod verandert en de vraag naar zorg toeneemt. Bijvoorbeeld doordat de overheid meer zorg bij eerstelijnshulpverleners neer wil leggen. Oftewel hoe biedt u de juiste zorg voor uw patiënt en hoe houdt u uw praktijk gezond?
-
Cure & care
De diverse trends en ontwikkelingen binnen de cure en care sector hebben een financiële impact op uw zorginstelling of ontstaan als gevolg van nieuwe wet- en regelgeving.
-
Biotech & life sciences
Hoe krijgt u als ondernemer in bio life sciences sector voldoende financiering voor uw R&D-activiteiten?
-
Apothekers
De apotheekbranche is continu aan veranderingen onderhevig, dalende bruto marges, de toenemende macht van de zorgverzekeraars, strengere eisen door banken.
Kan uw organisatie groeien door digitalisering? Binnen het internationale netwerk van Grant Thornton werken diverse specialisten in de technologiesector.
-
E-Commerce
Onze btw-, douane- en ICT-experts hebben ruime ervaring in de e-commerce en maken graag een efficiëntieslag in uw administratieve lasten.
-
Digital marketing
De ontwikkeling van de digital marketing branche gaat hard. De concurrentie is hevig. En de aantrekkende economie zorgt voor een groeiende vraag naar digital marketing diensten. Hoe creatief bent u als digital marketing organisatie als het gaat om het verzilveren van uw kansen?
De Nederlandse Maritieme cluster is actief op alle continenten. En de gehele transport & logistieksector groeit. Vraagt u zich weleens af welke logistieke...
-
Maritiem
Hoe blijft u aan de wereldtop in de maritieme sector? Nederland moet het hebben van innovatie. Onze kennis brengt de maritieme cluster aan de wereldtop.
De productiecijfers van de tuinbouwbranche zijn snel opgelopen. Terwijl de oppervlakte van tuinbouwgrond nagenoeg hetzelfde bleef. De verwachting voor de...
Hoe zorg ik dat mijn woningcorporatie sterk staat in veranderende tijden? Diverse ontwikkelingen zoals verscherping van de regelgeving, de politieke wens om...
Familiebedrijven nemen een unieke positie in, in Nederland en wereldwijd. Ze worden gezien als een (stabiele) motor van de economie. Dit kenmerkt zich onder...
-
Eigenaarschap
Aan het hoofd staan van een familiebedrijf is een flinke opgave. Het brengt veel verschillende verantwoordelijkheden met zich mee. Hoe is het eigendom geregeld? Wie heeft welk belang in het bedrijf? Zijn er familieleden die u liever niet aan het roer ziet staan van de onderneming?
-
Duurzaamheid
Duurzaamheid gaat verder dan alleen het behalen van (milieu)doelen, het anticiperen op klimaatrisico’s en het inspelen op kansen. Duurzaamheid is breder en bij uitstek een onderwerp dat bij familiebedrijven past.
-
Opvolging
Ook voor u als dga komt het moment waarop u serieus aandacht moet besteden aan bedrijfsopvolging. Het is geen wonder dat bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf bijzonder complex is.
-
Vermogen
Het onderwerp 'vermogen' binnen familiebedrijven is een belangrijk maar complex onderwerp, dat vele aspecten omvat. Goed plannen en goede afspraken maken voor de continuïteit van het aanwezige vermogen is dus cruciaal.
-
Het Goede Gesprek
Dagelijkse bezigheden (ook in het bedrijf) maken het vaak moeilijk om prioriteit te geven aan échte reflectie. Even uit de day-to-day business stappen om kritisch na te denken over wat u als eigenaar wilt bereiken
Heeft u behoefte aan persoonlijk advies voor uw vermogen, zodat u dit ook juist kunt nalaten aan uw familie? Onze private clients specialisten helpen graag.
-
Estate planning
Wilt u uw vermogen optimaal overhevelen naar uw volgende generatie zonder te veel erf- en schenkbelasting? Dat kan via bedrijfsoverdracht, schenken of via uw testament.
-
Vermogensbeheer
U hebt inmiddels vermogen opgebouwd of u hebt een goed salaris en pensioen. En daarnaast hebt u een aantal wensen. U wilt bijvoorbeeld uw kinderen helpen bij de aankoop van hun eerste woning en hen een bedrag schenken. Of een camper aanschaffen om door Europa te trekken tijdens uw pensioen. Kan dat?
-
Fiscaal advies en aangifte inkomstenbelasting
Is de aangifte inkomstenbelasting voor u jaarlijks een frustrerend proces? Klopt de vooraf ingevulde aangifte en wat moet u nog meer invullen? Onze specialisten nemen u deze zorg uit handen en adviseren u bij het optimaliseren van uw fiscale positie.
-
Pensioen en andere oudedagsvoorzieningen
Heeft u zich al goed voorbereid op uw oude dag? Het pensioenstelsel in Nederland bestaat uit 3 pijlers: AOW, pensioenopbouw via een werkgever en individuele pensioenverzekeringen. Daarnaast kunt u ook zelf sparen voor uw oude dag: de 4e pijler. Wat betekent deze optelsom voor het totaal van uw oudedagsvoorziening straks?
De ontwikkelingen met betrekking tot digitalisering, met zowel bedreigingen als kansen, gaan snel. Het is de vraag welke rol de commissaris daarin speelt of...
Hoe is het om te werken bij Grant Thornton? Ontdek waarin wij het verschil maken en hoe jij kunt groeien door jezelf en je collega' s uit te dagen.
-
Over Grant Thornton
Grant Thornton biedt een plek waar jouw talent telt. Waar we nieuwsgierig zijn naar wat jíj kunt bijdragen. Een omgeving vol dynamiek en scherpte. Dat is Grant Thornton.
-
Diversiteit & Inclusie
Wij sturen op de gender verdeling binnen ons bedrijf, wetende dat ook andere dimensies van diversiteit belangrijk zijn. In 2021 is het percentage vrouwelijke partners bijna 20%, waarvan 20% ook een eigendomsrecht heeft. Onze raad van commissarissen bestaat voor 66% uit vrouwen.
Hoe is het nu écht om voor Grant Thornton te werken? Bekijk hier de verhalen van onze collega's.
-
Aliriza
"Zo zat ik ineens met de CFO van een groot scheepvaartbedrijf met verschillende entiteiten aan tafel."
-
Jasmine
"Ik kreeg na een jaar werken al de vrijheid en het vertrouwen kreeg om remote te gaan werken in het buitenland waar Grant Thornton memberfirms heeft."
-
Kelly
“Ik krijg er energie van om bij klanten langs te gaan. Ze waarderen dat ook enorm.”
-
Lilly
"Ik word dus niet in een hokje gestopt, maar mag mezelf ontwikkelen in wat ik leuk vind. Je krijgt de ruimte om dingen te doen waar je energie van krijgt."
-
Werner
“Als je hier een goed idee hebt, krijg je de ruimte en hulp om dat tot een succes te maken.”
Of je nu een starters, medior of zeer ervaren professional bent, bij ons word jij op waarde geschat.
-
Studenten & starters
Je bent ambitieus. Je wilt naast je studie al ervaring opdoen of je bent net afgestudeerd. Je wilt deskundige worden binnen jouw vakgebied, maar je wilt je ook breed ontwikkelen.
-
Persoonlijke ontwikkeling
Wij kijken naar de mensen achter de cijfers, naar de drive achter organisaties. In welke rol je ook actief bent, je werkt vaak intensief samen met ambitieuze cliënten, voor wie alleen het beste advies telt.
-
Solliciteer nu
Ben jij klaar om te beginnen met het echte werk?
Neem contact op met Grant Thornton.
-
Onze recruiters
Onze recruiters staan je graag te woord over jouw (groei)mogelijkheden en carrière bij Grant Thornton.
-
Onze vestigingen
Onze vestigingen
-
Veelgestelde vragen
Je bent geïnteresseerd in een carrière bij Grant Thornton en je hebt nog wat vragen. Lees antwoorden op de meest gestelde vragen.
Bekijk onze vacatures
Maakt u nog geen gebruik van onze klantenportal (Mijn Grant Thornton) en wilt u weten wat voor u de voordelen zijn? Neem dan contact op met uw adviseur bij...
Behoud controle en overzicht in continu veranderende markten, met steeds complexere (fiscale) wetgeving. Vraag een demo aan.
-
Insights
-
Blog
- Rugby: een sport voor hooligans?
- Hoe bepaalde landen de rijken een beetje helpen btw te besparen
- Even geen Brexit!?
- Van Brexit naar Eggxit
- Zwitserland niet meer welkom op EU-feestjes?
- De deeleconomie: waar gaat dat heen?
- Wat betekent Macron’s winst voor uw handel met het VK?
- De btw in Britse verkiezingstijd
- Schrappen die hap
- Naar de letter van de wet
-
Klantcases
- BeterDichtbij: zorg-app groeit van start-up naar scale-up
- Diabeter koppelt resultaat aan behandeling en verbetert 3.000 levens – drastisch
- WKR-checker geeft BDP International inzicht in WKR kansen & risico’s
- KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling
- Van bierviltje naar Innovatiebox
- CurTec: de werkkostenregeling goed in het vizier - op naar het topwerkgeverschap!
- Peterson Control Union bekwaamt zich in de werkkostenregeling: “Het meeste weet ik zelf. Maar als ik twijfel, laat ik het altijd controleren”
- Het Limburgs Energie Fonds
- De impactstrategie van VluchtelingenWerk Nederland
- Financiering van mangroveherstel
- Stichting DOEN: sturen op impact
- De nieuwe sociale rol van bibliotheken
- Tony’s Chocolonely: hoe maak je je impactbelofte waar?
- Wat draagt de toerist bij aan Cocos Marine Conservation Area in Costa Rica
- De gevolgen van klimaatverandering op Bonaire
- Verduurzamen van landbouw door investeren in ondernemers in zuidelijke Afrika
- Kuiper bouwt samen met Grant Thornton aan nieuwe hoofdstukken in de geschiedenis
-
Thema's
- 403-vrijstelling toepassen heeft risico’s: bezint dus eer gij begint!
- Bedrijf kopen
-
Bedrijf verkopen
- Vooruitzichten fusies en overnames in de logistieke sector
- Vooruitzichten fusies en overnames in de TIC-markt
- Bedrijfsverkoop? Schakel een fusie- en overnameadviseur in!
- Verkoop onderneming: breng uw kopers in kaart
- Grant Thornton over overnames
- Dealtracker digital agency & marketing services
- Top 5 onderhandelingspunten bij een bedrijfsovername
- Plan van aanpak bedrijfsverkoop
- 8% groei overnames tweede halfjaar in digital marketing sector
- Leidt uw M&A-groeistrategie naar succes?
- Is uw bedrijf verkoopklaar? Check onze 5 tips
- Bepaal uw beste moment voor bedrijfsverkoop
- Hoe overleef ik een due diligence onderzoek? 5 tips!
-
Deals
- Dare!! verkocht aan Kiwa: familie Dijkstra ‘on a mission’
- Samen uit, samen thuis met Havatec
- Hoe neem je de China-horde?
- Overname familiebedrijf Klap BV: clean deal met een Private Equity family office
- Gijs Jan van Selm over de verkoop van zijn dierenartspraktijk
- Instruct B.V.
- Holland Haag B.V.
- Instruct B.V.
- Hillson Exploitatie B.V.
- Holland Haag B.V.
- Stappenplan: hoe verkoop ik mijn bedrijf?
- De waarde van mijn bedrijf bij verkoop: in euro’s en emotie?
- Bedrijfsverkoop: nu verkopen, of over 2 jaar?
- Aan de keukentafel in Abcoude, met backup in Londen en New York
- De echte prijs van 20 jaar ondernemerschap is meer dan alleen keiharde euro’s
- Het moment is nu. Niet over 2 jaar. Dat weet je door gut feeling én cijfers.
- We kijken graag diep in de cijfers, maar ook in je blauwe ogen
- BEPS
-
Bouw & vastgoed
- Lockdown en huurkorting: advies P.G. hoopgevend
- Recreatiewoning verduurzamen? Maak nu handig gebruik van fiscale voordelen!
- Jubelton afgeschaft, einde startersvrijstelling in zicht?
- Opkoopverbod per 1 januari 2022: grote gevolgen voor woningbeleggers
- Kantoorpand verduurzamen? Subsidies liggen voor het oprapen!
- Tariefvoordeel behalen bij aanhorigheden aankoop woning
- Herinvesteringsreserve (HIR) levert liquiditeitsvoordeel op bij verkoop vastgoed
- Netwerkvrijstelling voor WKO’s? Hoge Raad aan zet
- Streep door btw-teruggaaf bouwkosten woning met zonnepanelen
- Jubelton ten onder aan eigen succes?
- Vastgoedportefeuille verhandelen? Bespaar overdrachtsbelasting door een juiste waardering per pand
- Een open CV: dat is toch vast goed?
- Doe meer met duurzame daken
- Lockdown en huurkorting: de Hoge Raad heeft gesproken!
- Mijn deur staat toch altijd open… waarom melden mensen hun vermoedens van misstanden niet
- Gevolgen verduurzamingseisen en waardedaling bedrijfspanden
- Toch overdrachtsbelasting bij nieuwbouw? Pas op met ingebruikname vóór levering!
- DUMAVA: maakt u kans op subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed?
- Lager waarderen van vastgoed of juist niet?
- Buitenlands bouwproject binnenhalen? Voorkom betrokkenheid bij omkoping!
- Uw vastgoed goed vast? Wat kunt u doen?
- Verbouw óf nieuwbouw? Hoge Raad antwoordt...
- Fiscale Beleggingsinstelling: grote veranderingen in het verschiet?
- Te hoge huurindexatie: ga in gesprek met uw (ver)huurder
- Vernieuwde ROZ-modelcontract huur winkelruimte: wat wijzigt er?
-
Box 3
- Buitenlandse vakantiewoning uitsluitend voor eigen gebruik? Goed nieuws: einde box 3!
- Wijziging: hogere box 3-heffing buitenlandse woning
- Box 2 of box 3? Of kiest u voor flexibiliteit?
- Box 3 heffing antipeildatum-arbitragebepaling van kracht
- De schenking tegen schuldigerkenning in box 3: een mismatch?
- Versobering leegwaarderatio (of afschaffing?)
- Het periodiek verrekenbeding in box 3: een mismatch?
- Veel gestelde vragen over huidige stand van zaken vermogensbelasting en box 3-heffing
- Kerstcadeau Hoge Raad voor de spaarders: box 3 heffing deugt niet en belastingaanslag moet direct omlaag
- Overzicht box 3 belastingtarieven 2022
- Box 3 en de buitenlandse woning: een update
- Overzicht box 3 belastingtarieven 2021
- Box 3 belasting: mei 2020 update
- Welke bank geeft in 2020 de hoogste rente? De belastingdienst: 1,67%!
- Box 3 belasting: december 2019 update
- Box 3 belasting: wat verandert er allemaal voor uw vermogen?
- Moet ik mijn spaargeld van de bank halen bij een negatieve rente?
- Overzicht box 3 belastingtarieven 2020
- Box 3: Eindelijk een serieuze stap om de spaarder te ontzien!
- Box 3 rendement in 2013 en 2014 was onhaalbaar
- Een eerlijke box 3 belasting of Sint Juttemis: wat komt eerder?
- Kan ik een hogere rente op mijn spaargeld krijgen via de inkomstenbelasting?
- Wat is de hoogte van mijn vrijstelling in box 3 in 2019?
- Houdt de belastingdienst rekening met mijn bitcoin koersverlies?
- Belastingrechter oordeelt binnenkort over box 3 heffing
- Overzicht box 3 belastingtarieven 2019
- Biedt het hoge forfaitaire rendement van box 3 mij voordeel?
- Ben ik blij met 0% rendement op mijn groene belegging?
- Biedt een schuld in box 3 mij belastingvoordeel?
- Krijg ik een box 3-vrijstelling bij het kopen van een camper op 30 december?
- Knibbel, knabbel, knuisje, waarom knabbelt de belastingdienst aan mijn buitenlandse huisje?
- Wordt belasting geheven over mijn box 3 inkomen zonder rekening te houden met kosten?
- De box 3 forfaitaire rendementen, fake news?
- Waarom is mijn schade-uitkering niet vrijgesteld in box 3?
- Hoe kwam mijn negatieve renteswap in box 3 terecht?
- Kan ik vrijgesteld sparen in box 3 via een nettopensioen en nettolijfrente?
- Waarom zijn mijn belastingschulden in box 3 niet aftrekbaar?
- Hoe moet ik omgaan met het 1-peildatumsysteem van box 3?
- Waarom word ik belast alsof ik deels beleg terwijl ik spaar?
- Moet ik belasting betalen over inkomen dat ik niet ontvang?
-
Brexit
- Doorgifte persoonsgegevens naar het VK blijft onveranderd
- Brexit en vrijstelling terugkerende goederen
- Brexit en voorraad op afroep
- Oorsprongsregels in de Brexit deal
- Brexit deal: de gevolgen van de handelsovereenkomst voor btw en douane
- Impact Brexit op dataprotectie: welke maatregelen kunt u nemen?
- Wat als u vanaf 1 januari 2021 goederen uitvoert naar het Verenigd Koninkrijk?
- Brexit immigratie-update
- Brexit: Import & export
- Belastingen en transacties
- Geen MOSS-regeling meer voor Verenigd Koninkrijk na Brexit
-
Btw
- Te veel btw berekend op B2C-transacties? Correctie mogelijk!
- Btw bij ketentransacties: zo voorkomt u dubbele belasting
- Betaalt u in 2024 btw over transacties tussen hoofdhuis en vaste inrichting?
- EU-oplossing voor IOSS-problemen goedgekeurd
- Informatieverplichting voor online platformen
- HvJ-EU bevestigt ruime uitleg begrip VI
- Btw-gevolgen bij ingrijpende verbouwing: eindelijk meer duidelijkheid voor vastgoedsector?
- Btw-nultarief boorplatforms: let op wijziging per 1 januari 2023
- Invoer-btw: voorkom dat dit een kostenpost wordt
- Is btw aftrekbaar als een ander gratis profiteert?
- Eén loket voor invoer goederen geringe waarde: stukken eenvoudiger!
- Wijziging EU btw-regels voor grensoverschrijdende verkopen
-
Coronavirus COVID-19
- Verlenging uitstel van betaling van belastingen tot februari 2022 toch mogelijk
- Terugbetaalregeling coronaperiode van start: wat als het u niet lukt?
- Sluitingsdatum vaststellingsloket NOW 1 definitief
- NOW 4.0: aanvraagloket opent vanaf 26 juli
- Update: toepassen huurkorting tijdens corona lockdowns
- Bijzonder uitstel van betaling toch verlengd
- TVL voor startende ondernemers geopend
- Oplossingen voor dilemma’s in de NOW
- TVL voor grote ondernemingen
- Opnieuw verlenging coronasteunpakket (zomer 2021)
- Tegemoetkoming Vaste Lasten Q2 2021 aanvragen vanaf medio juni
- NOW 3.3: het aanvraagloket opent op 6 mei
- Update coronacrisis maatregelen maart 2021
- Fiscale maatregelen coronavirus
- NOW: vaststellingsloketten langer geopend
- Heb je als huurder recht op huurkorting tijdens corona?
- TVL: voorwaarden en verschillen op een rij
- NOW 3.2: aanvragen vanaf 15 februari 2021
- Overzicht coronasubsidies
- Vaste reiskostenvergoeding – verlenging t/m 31 december 2021
- Aanpassingen derde steun- en herstelpakket januari 2021
- Aanpassing steun- en herstelpakket december 2020
- Update Baangerelateerde Investeringskorting (BIK): wijzigingen percentages en samenloop fiscale eenheid
- NOW 3.1: Deadline op zondag 13 december aanstaande!
- Technologie versnelt een toekomstige veerkracht
- Pauzeer voor een pitstop
- Goed bestuur voor een gezond herstel
- Wendbare organisaties creëren een voorsprong
- Zet uw werknemers op de eerste plaats
- Nieuw kapitaal om te investeren in verandering
- Bereid u voor op veranderingen in regelgeving
- Bereid u voor op een nieuw concurrentielandschap
- Leer uw klant weer kennen
- Denk na over veerkracht bij herstel
- Geen herziening WW-premie bij overwerk door corona
- Update corona crisismaatregelen
- Eindelijk duidelijkheid over accountantswerk bij eindafrekening NOW 1.0
- Verbeter uw liquiditeitspositie met een fiscale ‘corona’ voorziening
- Derde pakket steunmaatregelen bekend gemaakt
- NOW-regeling 1.0: berekening van de omzet
- NOW-regeling 1.0: het groepsbegrip
- NOW-regeling 1.0: subsidie ontvangen of terugbetalen?
- Mijn uitstel van betaling loopt af. Wat kan ik nu het beste doen?
- TOFA: inkomensondersteuning voor flexwerkers
- NOW 2.0 regeling: Rijksoverheid publiceert tekst
- Scenarioplanning: goed voorbereid op zakelijke uitdagingen
- Hoe beïnvloedt de coronacrisis mijn boekenonderzoek?
- NOW 1.0 aanvragen kan alleen vandaag nog!
- NOW 1.0 en NOW 2.0: verschillen op een rij
- Is het mogelijk om pensioenlasten te verlagen in verband met COVID-19?
- Webinar: liquiditeitsprognose & update fiscale maatregelen
- Geen btw op mondkapjes vanaf 25 mei 2020
- NOW-regeling 1.0: nieuwe wijzigingen
- Nieuwe regeling: Tegemoetkoming Vaste Lasten
- NOW-regeling 2.0: voorwaarden en verschillen
- Nieuwe financiële steunmaatregelen voor ondernemers
- Uitstel nieuwe btw-regels voor webshops naar 1 juli 2021?
- Btw-maatregelen voor de zorgsector
- Wat als ik mijn bedrijf moet verkopen?
- Update NOW: werkmaatschappijen (soms) toch recht op subsidie binnen concern
- Fiscale gevolgen van faillissement binnen fiscale eenheid
- Tijdelijke wet COVID-19 Justitie en Veiligheid (Noodwet) van kracht
- Kan ik verlies op een vordering verrekenen met het bedrijfsresultaat?
- Fiscaal vriendelijk schenken aan schuldenaar met betalingsproblemen
- Incident response tijdens een pandemie: focus op de mens!
- Wet- en regelgeving
- Klanten en toeleveranciers
- Technologie
- Hoe krijgt u beter grip op uw financieringsstromen?
- De gevolgen van COVID-19 voor uw grensoverschrijdende werknemers
- Invoer medische goederen ten behoeve van COVID-19 in EU tijdelijk vrijgesteld van omzetbelasting en invoerrechten
- Betaalt uw afnemer niet vanwege de COVID-19 pandemie? Vraag de btw terug!
- Webinar: hoe zorg ik voor de continuïteit van mijn onderneming?
- Dividend uitkeren tijdens de coronacrisis?
- 6 vragen over de NOW
- Doe zo snel mogelijk uw loonaangifte!
- Maak liquiditeiten vrij door deblokkeren g-rekening
- Hoe zit het met mijn btw in andere (EU) landen?
- De impact van de coronacrisis op uw personeel
- 4 tips om uw liquiditeit te optimaliseren via de btw
- Welke impact heeft het coronavirus op de jaarrekening 2019?
- Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
- Eenmanszaak of VOF snel omzetten in een BV om aansprakelijkheid te beperken?
- Zorg op afstand en corona; 50.000 euro subsidie voor aanschaf e-health oplossingen
- Gevolgen van de coronacrisis voor pensioen
- Btw-gevolgen bij annulering van uw evenement?
- Nieuwe integriteitsrisico’s en ethische dilemma’s tijdens de coronacrisis
- Hoe verhoog ik snel en simpel mijn cyberweerbaarheid?
- Juridische aspecten
- Cybercriminaliteit tijdens wereldwijde paniek
- Heeft u als mkb’er een bedrijfscontinuïteit- en crisisbeheerplan?
- Het coronavirus en risico op verlies van uw pensioen
- Het steunpakket keert terug in vierde kwartaal 2021
- Aanvullende steun voor bedrijven in het vierde kwartaal 2021
- Veel NOW 1.0 subsidie terugbetalen? Beoordeel of u bezwaar kunt maken!
- Update coronasteunmaatregelen januari 2022
- NOW 6: aanvragen mogelijk vanaf 14 februari 2022
- TVL Q1 2022: aanvragen mogelijk vanaf 28 februari 2022
- Ondernemers nog jaren gebonden aan de strenge voorwaarden van het uitstel van betaling?
- Veel NOW-subsidie terugbetalen? Beoordeel of u bezwaar kunt maken!
- Corporate governance
-
Cyberrisico
- Cyberexperts waarschuwen voor verhoogd cyberrisico
- Beheers uw cyberrisico’s in 5 stappen
- Identity & Access Management: 4 quick wins
- Wees alert op QR codes in phishing mails
- Hoe kan ik verborgen financiële frauderisico’s aanpakken?
- Kwantificeer cyberrisicobeheer – en neem goede beslissingen
- Focus op cyberrisico’s in uw supply chain
- Cyberweerbaarheid impliceert een andere houding van bestuurders en IT
- Toezicht op thuiswerken? Overtreed de privacyregels niet
- Cybersecurity websitebenchmark transport- en logistieksector
- Cybersecurity websitebenchmark zorgsector
- Cybersecurity websitebenchmark bouwsector
- Grote internationale hacks kunnen ook het MKB treffen
- Cybersecurity websitebenchmark familiebedrijven
- Cyberweerbaarheid een USP voor ondernemingen? Hoe dan?
- Mag een werkgever de werknemers thuis monitoren?
- Cybersecurity websitebenchmark agrosector
- Efficiënte cyberweerbaarheid: combineer tech met soft controls
- Weerbaarheid tegen malware vergroten
- 8 tips voor bescherming tegen ransomware aanvallen
- Cyberrisico’s van slimme gebouwen verdienen meer aandacht
- Cyberweerbaarheid begint bij de basis
- Data in de transport- en logistieksector; kans voor verdienmodel of cyberdreiging?
- Hack van Iers ziekenhuis geeft nut versterken cyberveiligheid aan
- 6 manieren om het web veilig te maken voor uw kinderen
- Nieuwe richtlijn cyberbeveiliging (NIS 2.0) voorgesteld
- Data cruciaal in risicobeperking van toeleveringsketen
- Een ransomware aanval kan iedereen overkomen, ook uw onderneming
- Nemen bestuurders cyberveiligheid serieus (genoeg)?
- Tips om de wachtwoorden van uw onderneming te versterken
- Datarisico’s na een datalek door diefstal, hack of verlies
- Maak uw onderneming weerbaar tegen cyberaanvallen
- Commissie digitale zaken wil prioriteit geven aan veilig ondernemen
- Logistieke keten in de war na hack bij kaasleverancier
- Chief Information Security Officer (CISO) as a service
- Een cyber security specialist beschermt uw data
- Hoe veilig is uw website?
- 6 tips om uw onderneming te beschermen tegen onzichtbare cyberdreigingen
- 5 tips om uw patiëntendossiers en zorginformatie te beschermen tegen cyberdreigingen
- Hoe herken ik phishing en hoe maak ik mijn medewerkers ervan bewust?
- 1 jaar AVG, de stand van zaken
- Hoe veilig is uw IT-infrastructuur?
- Autoriteit Persoonsgegevens controleert naleving van de AVG!
- AVG: ben ik verwerker of verwerkingsverantwoordelijke?
- AVG: het begint bij bewustwording
- Hoe kan ik me voorbereiden op een cyberincident?
- Privacywetgeving: heb ik nou een jurist nodig of een hacker?
- Europese privacywetgeving; wat verandert er voor mij?
- Privacywetgeving, geldt dat ook voor mij?
- Hoe kunnen mijn klanten veilig online betalen?
- Hoe krijg ik cybersecurity bij al mijn medewerkers op het netvlies?
- Is mijn website veilig met een firewall?
- Is Windows XP een besparing of een risico?
- Wat kan ik doen om een hack of datalek te voorkomen?
- Hoe lang kan ik doorwerken zonder toegang tot mijn systemen?
- Hoe beheer ik mijn website veilig?
- 5 aandachtsgebieden om uw cyberweerbaardheid te verhogen
- 3 tips voor het verbeteren van uw cyber incident response plan
- Cyber awareness van uw medewerkers verhogen? 3 Tips!
- Wat is een cyber incident response plan?
- NIS2: start implementatie op tijd!
-
Duurzaamheid
- Verduurzamen in de zorg: is uw routekaart al uitgestippeld?
- De waarde van dubbele materialiteit in uw duurzaamheidsverslag
- Dit zijn de zeven voordelen van toekomstbestendig ondernemen
- Dit zijn de belangrijkste frameworks voor een transparant duurzaamheidsverslag
- Grant Thornton op webinar NBA: “Ga snel aan de slag met Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)”
- IFRS zet belangrijke stap in harmonisatie standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging
- Verduurzaming wagenpark: goed voor milieu én portemonnee
- Duurzaamheid
- 4 nieuwe Europese richtlijnen over duurzaamheid op een rij
- EU Taxonomie creëert één taal voor duurzaamheid
- CSRD: duurzaamheidsrapportage verplicht voor bedrijven
- Wat de klimaatzaak tegen Shell betekent voor uw bedrijf
- ‘Comply or explain’: nieuwe ESG verplichtingen voor vermogensbeheerders.
- Duurzaamheid als strategie: Hoe het middenbedrijf zich kan aanpassen voor succes op lange termijn
- Stuur op duurzaamheidsrisico’s voor de toekomst!
- Het ABC van CO2-reductie
- De brede waarde van het waardecreatiemodel
- Fiscale voordelen van verduurzamen
- CSRD: formeel akkoord en update van de rapportage standaard
- Fraude
- Heb ik eigenlijk wel voldoende grip op compliance?
-
Gezondheidszorg
- Zorgprestatiemodel: het uur nadert. Bent u er klaar voor?
- Kompas Gezondheidszorg 2020
- Beperk risico’s en boetes door goede inrichting van toegangscontrole zorginformatiesysteem
- Wie is de UBO in een stichting?
- Kabinet wil aantal flexwerkers in de zorg indammen
- Aankondiging (wettelijke) maatregelen in de zorg
- Update Wtza: wat wijzigt er voor zorg- en jeugdhulpverleners op 1 januari 2022?
- Webmodule beoordeling werkrelatie nog niet optimaal voor zzp’ers in de zorg
- Vpb-vrijstelling zorg-BV’s: overgangsrecht eindigt per 31 december 2021
- Verduurzamen in de zorg: Is uw routekaart al uitgestippeld?
- Uw patiëntgegevens online en op straat?
- Datagedreven werken in de zorg? Een duidelijk stappenplan zorgt voor succes!
- Vpb-vrijstelling voor uw zorg-BV vervallen? Wat moet u nu doen?
- Beleid Vpb-zorgvrijstelling buitenspel gezet?
- Nieuwe Governancecode Zorg 2022: wijzigingen in grote lijnen
- Effecten meten? Begin met impactgerichte aanpak!
- Check: is uw (model)overeenkomst DBA nog wel geldig?
- Wtza: voldoet uw instelling aan alle eisen voor intern toezicht?
- Vraag nu Stimuleringsregeling E-health Thuis aan: voor het borgen of opschalen van e-healthoplossingen
- De Green Deal 3.0
- Bent u klaar voor de openbare verantwoording 2022?
- ZZP’ers in de zorg: hoe lang houdt dat nog stand?
-
Groei
- Groei- en ontwikkelingskansen in een snel veranderende wereld
- Ondernemerschap en de keuzes die daarbij horen
- Groeigesprekverslag: One of A Kind Technologies
- Is het Verenigd Koninkrijk een groeimarkt of een snoeimarkt?
- Verslag van het groeigesprekverslag met Brand New Day
- Hoe voorkom ik dat ik de Uber van de fintech word?
- Blijft Nederland een gunstig vestigingsland voor mijn internationale onderneming?
- Zorgt integratie van mijn backoffice voor meer waarde of juist voor minder?
- Wat levert meer op, snel lokaal groeien of langzaam globaal?
- Hoe zorg ik dat mijn huisvesting mijn groeidoelstelling niet in de weg staat?
- Is de juridische structuur van mijn onderneming groei-proof?
- Hoe financier ik de groeiende vraag naar mijn product?
- Hoe voorkom ik dat ik bij invoer btw moet voorfinancieren?
- Distributie vanuit Nederland, dat biedt mij toch zeker wel voordelen
- Hoe zorg ik ervoor dat ik altijd actuele financiële informatie heb?
- Kan innovatie mij ook belastingvoordeel opleveren?
- 'America First' biedt kansen voor 'The Netherlands second'
- Hoe bind ik belangrijke medewerkers structureel aan mijn organisatie?
- Hoe zorg ik dat ik altijd genoeg geld heb om te innoveren?
- Podcasts: Een goeie vraag verdient een goed antwoord
- Vijf tips om uw start-up spirit vast te houden
- Een branchevreemde activiteit kopen, ben ik voorbereid?
- Hoe bind ik jong talent aan mijn organisatie?
- Horizontaal toezicht
-
Integriteit op de werkvloer
- Daarom heeft de melder altijd gelijk!
- Zorg voor een juiste opvolging van meldingen van klokkenluiders
- De belangen van klokkenluiders
- Integriteit organiseren moeilijk? Dat valt best mee!
- De bestuurder en de grens van het toelaatbare
- Wat een leidinggevende in de zorg over werkplezier moet weten
- Is pesten in uw zorgteams de normaalste zaak van de wereld?
- Als níemand een fout mag maken in uw zorgorganisatie, maakt iedereen ze in het geheim
- Beloning van de directie standaard 10 maal hoger dan die van de verpleging?
- Mag niemand zélf beslissen in uw zorginstelling?
- Praat het bestuur in de zorg over mensen als 'resources'?
-
Kwaliteit en transparantie in verslaglegging
- Navigating the changes to IFRS 2020
- IFRS nieuws 2019
- Consequenties van een no deal Brexit voor financiële verslaggeving
- IFRS 16 en overgangskeuzes
- Navigating the Changes to IFRS for CFOs 2018
- IFRS News - Q4 2018
- Voorbeeld IFRS jaarrekening 2018
- Verslaggeving inzake aangehouden gelden van klanten
- IFRS News - Q2 2018
- IFRS News - Q1 2018
- Navigating the changes to IFRS for CFOs
- IFRS 15: 'Revenue from contracts with customers'
- IFRS 9: Financiële instrumenten
- IFRS 16: Lease accounting
- IFRS News - Q3 2017
- IFRS News - Q2 2017
- Navigating the changes to IFRS for CFOs
-
Legal
- Een disfunctionerende werknemer in dienst? Dit zijn de regels!
- 10 meest gestelde vragen over de Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
- Aanpassing Wet flexibel werken: verzoek om arbeid met meer voorspelbare en zekere arbeidsvoorwaarden
- Per 1 augustus wijzigen de regels rondom studiekosten voor verplichte opleidingen
- Uitbreiding van de informatieverplichting voor werkgevers per 1 augustus
- Nieuwe wet beperkt verbod op nevenwerkzaamheden werknemers
- Werkgevers opgelet! Nieuwe Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden
- Dringend eigen gebruik bij verhuur van bedrijfsruimte: hoe zat het ook alweer?
- Thuiswerken: wat als een werknemer onder de maat presteert?
- Uitbreiding verlofregelingen ouder en kind: een handig overzicht
- De beste juridische structuur voor aandeelhouders Akerendam
- Rekentool: reiskosten- en thuiswerkvergoeding per 1 januari 2022
- Wettelijke regeling maakt coronatoegangsbewijs op de werkvloer straks mogelijk
- Thuiswerkverzoek? Zo gaat u hiermee om
- Niet-gevaccineerde werknemer een risico? Zoek dan samen naar een oplossing
- Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie: moet positie van schuldeisers versterken
- Opfrisser: de aanzegverplichting
- 6 belangrijke aandachtspunten voor oproepkrachten (infographic)
- Checklist: Wat zet ik in een vaststellingsovereenkomst (VSO)?
- Infomeer werknemers tijdig en volledig over verval en verjaring vakantiedagen
- Het belang van verandering in turbulente tijden
- Het faillissement: terug van weggeweest?
- Wetsvoorstel Tijdelijke wet transparantie turboliquidatie
- Uw werknemer wordt ziek tijdens zijn vakantie, wat nu?
- Hoge Raad in Deliveroo-arrest: bezorgers hebben een arbeidsovereenkomst
- Werken met zzp-ers, niet zonder risico
- Mijn klant betaalt de factuur niet, wat nu?
- Turbulente tijden: wat zijn juist nú uw mogelijkheden?
- Moeite met terugbetalen schulden? WHOA biedt uitkomst!
- Het nieuwe arbeidsmarktpakket: waar kunt u concreet op rekenen?
- Fiscus zet streep door modelovereenkomst vrije vervanging
-
Prinsjesdag
-
2023
- Belastingplan 2024: overige maatregelen
- Belastingplan 2024: maatregelen voor energie en milieu
- Belastingplan 2024: maatregelen voor de BES eilanden
- Belastingplan 2024: maatregelen voor internationale situaties
- Belastingplan 2024: maatregelen voor (vermogende) particulieren
- Belastingplan 2024: maatregelen voor auto & mobiliteit
- Belastingplan 2024: maatregelen voor vastgoed
- Belastingplan 2024: maatregelen voor BTW & accijnzen
- Belastingplan 2024: maatregelen voor werkgevers
- Belastingplan 2024: maatregelen voor bedrijfsopvolgingsfaciliteiten
- Belastingplan 2024: maatregelen voor ondernemingen
-
Belastingplan 2022
- Belastingplan 2023: maatregelen voor Box 3
- Belastingplan 2023: maatregelen voor auto & mobiliteit
- Belastingplan 2023: maatregelen voor (vermogende) particulieren
- Belastingplan 2023: maatregelen voor vastgoed
- Belastingplan 2023: maatregelen voor BTW & accijnzen
- Belastingplan 2023: maatregelen voor internationale ondernemingen
- Belastingplan 2023: maatregelen voor werkgevers
- Belastingplan 2023: overige maatregelen
- Belastingplan 2023: maatregelen voor ondernemingen
- Prinsjesdag 2022: hoe wordt mijn vermogen straks belast?
- Prinsjesdag 2022: welke fiscale maatregelen verwachten we voor de btw
- Prinsjesdag 2022: wat zijn de verwachtingen voor vastgoedbeleggers?
- Prinsjesdag 2022: wat gebeurt er met de belastingheffing op dividend?
- Prinsjesdag 2022: welke fiscale maatregelen zijn te verwachten?
-
Belastingplan 2022
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor de zorg
- Belastingplan 2022
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor auto & mobiliteit
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor vastgoed
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor (vermogende) particulieren
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor btw
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor de werkgever
- Belastingplan 2022: Maatregelen voor ondernemingen
- Belastingplan 2022: overige maatregelen
- Belastingplan 2022: COVID-19 maatregelen
- Gaat Prinsjesdag dit jaar wel door?
- Prinsjesdag – Positief voor uw vermogen?
- Prinsjesdag - Op weg naar een klimaatneutraal Nederland?
- Tipje van de Prinsjesdagsluier: dga, anticipeer vandaag en profiteer later!
- Tipje van de Prinsjesdagsluier: einde schijnzelfstandigheid zzp’er?
- Prinsjesdag – Dit jaar nog uw bedrijf overdragen?
- Prinsjesdag 2023: te verwachten fiscale maatregelen
-
2023
- Tax control
-
Transport & logistiek
- Pillar 2 en de tonnageregeling: let op mogelijke aanvullende belasting!
- CSRD verplicht grote rederijen tot duurzaamheidsrapportage
- Hoe houdt u flexibiliteit in afspraken met uw klanten?
- Belangrijke motie voor offshore schepen aangenomen: tonnageregime en afdrachtvermindering
- De betaalbaarheid van energie is een vraag van vandaag, maar niet het antwoord van de toekomst
- Werknemers tijdelijk aan wal? Let op met afdrachtsvermindering, premies en belastingen!
- Tonnageregime: belangrijke wijzigingen in 2022
- Alles over maatschappelijk ondernemen met buurlanden
- Update van het besluit innovatiebox
- Schaft u een emissieloze vrachtwagen aan? Vraag vanaf 9 mei de AanZET aan!
- Hoe milieubewust is uw transport? Pak uw kans en verduurzaam!
- Transport en logistiek: heeft sector voldoende oog voor integriteit?
- Terbeschikkingstelling bemanning cruiseschepen naar nultarief
-
Werkkostenregeling (WKR)
- Dga, maak optimaal gebruik van de WKR!
- Kostenvergoeding voor internet thuis: wat zijn de regels?
- Vaste kostenvergoeding WKR: onderzoek en goede onderbouwing noodzakelijk!
- ‘Verlaag’ het gebruikelijk dga-salaris met de Werkkostenregeling!
- Werkkostenregeling: Onverwachts toch eindheffing betalen?
- Gerichte vrijstelling WKR: per 2022 beperkt voor arbovoorzieningen
- Veel gestelde vragen over de werkkostenregeling (WKR) beantwoord
- Vrijstellingen WKR: wijzigingen vanaf 1 januari 2023
- Heb ik de WKR goed vertaald naar mijn financiële administratie?
- 10 belangrijke vragen rondom de fiets van de zaak
- Handige rekentool voor juiste toepassing WKR en vrije ruimte
- Wat valt onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR)?
- Familiebedrijven
-
Onderzoek
- Blijf een stap voor: slim investeren is de sleutel om sterker uit onzekere tijd te komen
- Dealtracker Digital Agency & Marketing Services
- Grant Thornton over overnames
- M&A halfjaarlijkse dealtracker transport & logistics sector
- Videoconferencing tools: een leidraad naar een veilige keuze
- Women in business report: putting the Blueprint into action
- Kompas Gezondheidszorg 2019
- Earn-outs: zo omzeilt u valkuilen en beschermt u waarde
- De toekomst van leiderschap: anticiperen op 2030
- M&A dealtracker high tech industry
- Vennootschapsbelastingplicht / zorgvrijstelling onder ziekenhuizen
- Women in business report: building a blueprint for action
- M&A halfjaarlijkse dealtracker digital agency & marketing services
- M&A half-yearly dealtracker food, beverage & agriculture sectors
- De exit als kroon op ondernemerssucces
- Het verkopen van uw bedrijf
- Overnames in de gezonde sector, bio-logisch of organische flop?
- Dealtracker Q2 2018: fusies en overnames in de High Tech industrie
- Women in business 2018
- Locked box mechanisme in Nederland vaker gebruikt dan internationaal
- Nederlandse marketing bedrijven steeds populairder onder buitenlandse kopers
-
Actualiteiten
- De anti-ontbossingsverordening: de bomen, het bos en de impact
- Convenant Horizontaal Toezicht
- Update BOR: Kabinet gaat mogelijke aanpassingen verder onderzoeken
- De fasen van het Electronic Discovery Reference Model in eDiscovery
- Digitaal forensisch onderzoek: wanneer heeft u ons nodig en hoe gaan we te werk?
- Voorkom een financiële strop: blijf scherp bij het aangaan van nieuwe zakelijke relaties!
- De nieuwe tariefstructuur | Grant Thornton
- De jubelton: Maak optimaal gebruik van de woningschenkvrijstelling in 2022
- Beleggen in uw BV
- Hoeveel lager is uw energierekening door prijsplafond?
- Update: gewijzigd initiatiefwetsvoorstel aanpassing Box 2 en BOR
- Doelmatigheidsmarge vervalt, moet uw (gebruikelijk) loon omhoog?
- Heeft u recht op Tegemoetkoming energiekosten voor huishoudens met lage inkomens?
- TEK-subsidie: Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief MKB
- Overstappen naar BV? Registreer uw intentieverklaring vóór 1 oktober 2022!
- Eigenrisicodragerschap: hoe maakt u de juiste keuze?
- Wonen in Nederland én de Amerikaanse nationaliteit? Behoud toegang tot uw bank!
- Herinvesteringsreserve? Let op de voorwaarden!
- Initiatiefwetsvoorstel aanpassing box 2 en BOR
- U kunt het dak op!
- Wijziging in de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag per 1 juli 2022
- Werknemersparticipatie: wel economische rechten, geen zeggenschap? Hoe regelt u dit juridisch?
- Voorjaarsnota kondigt guur fiscaal ondernemersklimaat aan
- Werknemersparticipatie: juiste waardering en onderbouwing cruciaal
- Een nieuw Vpb-tarief: wat betekent dit voor de innovatiebox?
- Bijtelling auto van de zaak: snapt u nog welk percentage?
- Werknemersparticipatie: getalenteerde werknemers aantrekken én behouden
- Forensisch en controlerend accountant: hand in hand?
- Voorkom hogere terugkeerpremie eigenrisicodrager Ziektewet: beëindig op tijd!
- Fraudepreventie en een adequate fraude respons
- Hoe is de verhouding man/vrouw in uw bedrijfstop? Let op nieuwe wet 1 januari 2022!
- Voorlopige aanslag 2022: Waarom is mijn betalingskorting zo laag?
- Aanbieders internationale transportwerkzaamheden (onbedoeld) hard getroffen door opzegging verdrag Nederland – Rusland
- WBSO: uw subsidie voor innovatie
- De meerwaarde van financieel forensisch onderzoek
- Standpunt tijdelijke urenuitbreiding gewijzigd: krijgt u WW-premie terug?
- WW-premie: einde tijdelijke maatregel bij meer dan 30 procent overwerk
- Buitenlandse werknemers? Doe de Expat Compliance Check!
- Werkhervattingskas 2023: controleer uw beschikking!
- Compliance wordt urgent voor het MKB
- Intrastat aangiften: belangrijke wijzigingen per 2022
- Arbeidsinkomen en het internationaal verkeer?
- Van eenmanszaak of VOF naar een BV: fiscale en juridische voordelen
- Innovatiebox toepassen? De aanhouder wint!
- Coronasteun stopt per 1 oktober 2021
- Tegemoetkoming vaste lasten Q3 open op 31 augustus 2021
- Fusievrijstelling overdrachtsbelasting in meer gevallen toepasbaar
- Werkkostenregeling (WKR)
- Handhavingsmoratorium Wet DBA loopt nog door na 1 oktober 2021
- Wijziging wet telemarketing: bellen mag, alleen mét toestemming
- Eindelijk duidelijkheid over btw-positie commissarissen, toezichthouders en commissieleden
- Nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen: zorg voor gewijzigde statuten en navolging in de praktijk
- Internetconsultatie Besloten vennootschap met maatschappelijk doel (BVm) levert veel kritiek op
- Zorgbonus 2020: subsidievaststelling en verantwoording van de baan
- Vakantiewerk: fiscale tips voor de werkgever
- Vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst: wat neemt u er in op en wat niet
- Intrekking Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
- Webmodule arbeidsrelatie geeft duidelijkheid bij inhuur
- Hoe gaat u als aannemer om met hoge kosten bouwmaterialen?
- De reisaftrek en de reiskostenvergoeding in coronatijd
- Hulp bij UBO-registratie
- Webinar: Legal update: UBO, WHOA en NOW
- Btw-wijzigingen per 1 juli 2021 voor online B2C verkopen
- Maak bezwaar tegen uw aanslag rioolheffing 2021
- Van kerngezond bedrijf naar randje afgrond: hoe kan dat?
- De ‘kruistocht’ van de medische btw-vrijstelling
- Wat betekent de verkiezingsuitslag voor het familiebedrijf?
- Update zorgbonus: over subsidievaststelling en verslaglegging
- Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) treedt per 1 januari 2022 in werking
- Vermogensupdate: schenk- en erfbelasting
- Dga, spaart u al mét belastingvoordeel voor een aanvulling op uw pensioen?
- Evaluatie WNT 2020
- Het Zorgprestatiemodel: bereid u goed voor op 2022
- Voorkom btw verrassingen bij het verkopen en terug huren van vastgoed
- Eind 2021 valt uw levenslooptegoed vrij. Wat nu?
- Voorkom fraude: herken de fraudeurs
- Privacy bij doorgifte van persoonsgegevens naar de UK (na de Brexit) en de VS
- Geen transitievergoeding bij ontslag?
- Verlenging mogelijkheid aanvraag bijzonder uitstel van betaling
- Het principeakkoord over investeringen tussen de Europese Unie en China
- Nieuwe salarisnormen voor kennismigranten in 2021
- Fiscaal slim schenken 2021
- Belangrijke wijzigingen in Intrastat aangiften per 2021
- Wel of geen bijtelling voor de auto in 2021?
- Tips en tricks op btw-gebied in de vastgoedmarkt, deel 4
- Overdracht van vastgoed, wat zijn de mogelijkheden?
- Managementdiensten medisch specialisten vrijgesteld van btw
- Uitspraak inkoopbeleid langdurige zorg: wat betekent dit voor tarieven van 2021?
- Veel wijzigingen van goederencodes voor btw, douane en intrastat doeleinden
- AOW-franchise en maximaal pensioengevend loon 2021 bekend
- Stichting administratiekantoor opgelet! Regeling bestuur en toezicht verandert
- Tips en tricks op btw-gebied in de vastgoedmarkt, deel 3
- Motie ter behoud van bedrijfsopvolgingsregeling voor familiebedrijven
- NOW 1.0 accountantsverklaring aanvragen
- Fiscale eindejaarstips 2020
- Verplichtstelling pensioen bij StiPP vervalt en nu?
- Maak nu gebruik van extra SDE++ subsidie voor CO2 reductie in industrie en vastgoed!
- Loket nieuwe steunmaatregelen geopend vanaf 16 november 2020
- Circulaire economie en verslaggeving
- Aanpassing derde steunpakket 27 oktober 2020
- Tips en tricks op btw-gebied in de vastgoedmarkt, deel 2
- Kansen voor btw-teruggave bij zorginstellingen
- Nieuwe wet (WHOA) biedt meer ruimte voor afwenden faillissement
- Baangerelateerde investeringskorting (BIK)
- Tips en tricks op btw-gebied in de vastgoedmarkt, deel 1
- ESG en verantwoord investeren: wat is het en wat moet u ermee
- Termijn aanvragen compensatie transitievergoeding zieke werknemer loopt gedeeltelijk af
- KvK verstuurt binnenkort verzoek tot registratie UBO-register
- Zorg dat uw payrollwerknemers voor 2021 een passend pensioen hebben
- Arbeidsvoorwaarden buitenlandse gedetacheerden meer gelijk aan Nederlandse werknemers
- SET COVID-19 2.0: zorg en ondersteuning op afstand
- eHerkenning: ook de aangifte verhuurderheffing is abrupt toegevoegd!
- UBO-register van start op 27 september 2020
- Einde bedrijfsopvolgingsregeling nabij? Is actie vereist!?
- Btw en online verkopen in 2021: één loket stukken eenvoudiger!
- Een crisis laat zich niet voorspellen, maar uw wendbaarheid wel
- Corruptie? Dat gebeurt toch alleen in het buitenland?
- Spoedwet terugdringen niet-gecontracteerde zorg
- De maatschappelijke Business Case van preventie Financiers: “laat zien wat het oplevert”
- Actualisering btw-maatregelen voor de zorgsector
- Cash management in crisistijd
- Holding altijd recht op btw-teruggaaf bij doorbelasting kosten?
- Het Pensioenakkoord: van ‘garantie’ naar ‘onzekerheid’?
- Wijziging in geboorteverlof per 1 juli 2020
- Wijziging in de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag per 1 juli 2020
- Nieuwe wet zzp’ers van de baan, alleen webmodule blijft in stand
- Btw en online verkopen in 2021: er verandert veel!
- eHerkenning: toch compensatie voor de aanschafkosten!
- Belangrijke verlaging btw-tarieven in Duitsland
- Is uw HR-administratie met arbeidsovereenkomsten al op orde?
- Hoge Raad over bedrijfsopvolgingsregeling na overname onderneming
- Duurzaamheid is van iedereen
- Bouwstenen voor een beter belastingstelsel
- Update: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
- Douanecontroles tussen Noord-Ierland en het Verenigd Koninkrijk
- Registratieplicht voor Noorse btw bij online verkopen
- Let op verantwoordingseisen Jeugdzorg
- De compensatie van de transitievergoeding
- Een goed pensioen is een belangrijke arbeidsvoorwaarde
- Webshops in de penarie vanwege IT-probleem Belastingdienst?
- Loon betalen bij schorsing van een werknemer?
- eHerkenning: de Tweede Kamer heeft zijn oren laten hangen
- eHerkenning: eindelijk zijn de Kamervragen beantwoord
- Tonnageregeling 2020: vlagvereiste strenger
- De beëindiging van het slapende dienstverband
- Specifieke aandacht van de Belastingdienst voor opdrachtgevers en zzp’ers in de zorg
- eHerkenning: Nu ook burgers de klos
- Mijn levensloopregeling eindigt bijna, wat nu?
- Nog meer Kamervragen over eHerkenning gesteld
- Wet arbeidsmarkt in balans: praktijkvragen over de WW-premie
- Pro-rata-aftrek voor buitenlandse belastingplichtigen als niet is voldaan aan de 90%-eis
- eHerkenning niet gratis: 8 grote gebreken en vraagtekens
- Btw quick fixes: wat wijzigt er bij voorraad op afroep en consignatiezendingen?
- Definitieve Europese btw hervormingen: lidstaten twijfelen
- Verplicht kosten maken middels eHerkenning voor aangifte loonheffingen
- Toch alsnog lage ww-premie?
- Brexit: het spel nu echt op de wagen?
- Let op met nieuw btw-id voor eenmanszaken en invoer van goederen
- Wet normering topinkomens update
- Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen treedt 1 juli 2020 in werking
- Zorg geconfronteerd met extra administratieve last bij inschakelen van zzp’ers
- Btw quick fixes: wat wijzigt er bij ketentransacties?
- AOW-franchise en maximaal pensioengevend loon 2020 bekend
- Wetsvoorstel verbetering bescherming schuldeisers bij turboliquidatie
- Verplicht einde aan slapend dienstverband
- EU-toewijzingsregels blijven van toepassing gedurende 12 maanden na no-deal Brexit
- Gerichte vrijstelling voor de VOG per 2020
- Winstuitkering in medisch-specialistische zorg van de baan?
- Geen lage WW-premie zonder schriftelijke arbeidsovereenkomst!
- Bent u klaar voor de btw-wijzigingen (quick fixes) per 1 januari 2020?
- Wat is de impact van de huidige Brexit ontwikkelingen op btw en douane
- Zijn mijn fiscale verliezen nog wel geld waard in de toekomst?
- Hoe blijf ik onder de 20.000 euro om de KOR toe te passen?
- No deal Brexit, feit of fabel?
- Hoe om te gaan met de btw bij koop-/aannemingsovereenkomsten?
- Is uw onderaannemer wel ondernemer als zzp’er?
- Wil de echte ZZP'er opstaan? - Deel 2
- Nog 4 weken om buitenlandse btw terug te vragen!
- Invloed margeregeling op nieuwe KOR btw onduidelijk
- De BVm voor sociale ondernemingen?
- Wet arbeidsmarkt in balans
- Wil de echte ZZP'er opstaan? - Deel 1
- Betrokken bij internationale goederentransacties? Incoterms 2020 komen eraan!
- Ouderschapsverlof en onbetaald verlof in relatie tot pensioen: een valkuil?
- Btw privégebruik auto aftrekbaar van de winst?
- Fiscale eenheid btw tussen zorginstelling en eigen schoonmaakbedrijf toegestaan
- Nieuwe kleineondernemersregeling btw voor iedereen weggelegd?
- Het zorgprestatiemodel: reactie van de staatssecretaris van VWS
- Geen teruggaaf btw als uw leverancier de verleggingsregeling had moeten toepassen
- Vraag de subsidie praktijkleren voor 16 september 2019 aan
- Wijziging in de Wet minimumloon en minimum vakantietoeslag per 1 juli 2019
- Dezelfde zorg via uitlenen personeel als via onderaanneming, toch verschil in btw?
- Medezeggenschap cliënten zorginstellingen versterkt
- Duitse verpakkingswet moet duurzaamheid stimuleren
- Laatste kans om pensioen in eigen beheer af te kopen
- Db(b)c’s worden zorgprestaties
- Douane Nederland verlaagt verliesnorm accijnsgoederen
- WGA-instroom: controleer uw eigen gegevens goed!
- Wel of geen btw afdragen bij niet geleverde dienst?
- Hoe staat het met de nieuwe zzp maatregelen in 2019?
- Dga: excessief lenen van de BV onder vuur?
- Fietsen in België naar het 6% btw-tarief?
- Extra verlof partner bij geboorte
- Gemeenten moeten hun inwoners rechtszekerheid bieden bij huishoudelijke ondersteuning
- Actuele en ondernemingsrechtelijke aspecten van Brexit
- Voorkom cyberrisico’s door vergeten systemen op te sporen
- De btw-reisbureauregeling: wie snapt het nog?
- Rechter past zorgvrijstelling vennootschapsbelasting strikt toe
- Kan ik voor mijn onderneming alle btw in aftrek brengen?
- Vervoerders naar het Verenigd Koninkrijk opgelet
- Wat heeft u aan een Bindende Tariefinlichting?
- Conceptbesluit fiscaal overgangsrecht no deal Brexit
- Douane: terugkerende goederen uit VK weer invoeren?
- Kunt u als dga binnenkort nog lenen bij uw eigen BV?
- Btw-vrijgesteld detacheren van personeel in de zorg
- Controleer voorlopige berekening (jeugd-)LIV en LKV 2018
- And the Brexit story goes on
- Internationaal contracteren bij ‘no deal’ Brexit
- Btw-nultarief op vervoersdiensten bij uitvoer?
- Brexit: verkoop van pakketjes naar het Verenigd Koninkrijk
- Gegevensbescherming bij een ‘no deal Brexit’
- Btw terugvragen in het Verenigd Koninkrijk vanwege Brexit?
- Wordt ontslag in 2020 duurder voor de werkgever?
- Hoe staat het ervoor met de Wet Normering Topinkomens?
- Nederlandse btw-herzieningsregels mogelijk in strijd met EU-regels
- Op naar een nieuw pensioenstelsel in Nederland!
- Voldoet u in 2019 aan de voorwaarden van de 30%-regeling?
- Brexit-akkoord afgewezen, bereidt u zich voor?
- Wijzigingen in de zorgvrijstelling vennootschapsbelasting vragen om actie
- Hoe bepaal ik de waarde van mijn onderneming?
- Loondoorbetaling bij ziekte voor MKB makkelijker en goedkoper vanaf 2020
- Zorg rond zorgfraude
- Is het einde van het medisch specialistisch bedrijf nabij?
- Privacy, wie heeft dat nou nog?
- Is de WNT op uw onderneming van toepassing?
- Douane kondigt extra controles aan
- AOW-franchise en maximum pensioengevend loon 2019 bekend
- Terugblik congres 'De exit als kroon op ondernemerssucces'
- Welk btw-tarief moet u op prestaties toepassen per 1 januari 2019?
- Aankondiging terugdringen niet-gecontracteerde zorg
- Studietoelage van werkgever voor kind werknemer onbelast
- Waarin beschermt de Wet bescherming bedrijfsgeheimen mij?
- Brexit: hoe kon het zo mis gaan in het Verenigd Koninkrijk?
- Een nieuwe auto kopen? Wacht nog maar even tot 2021
- Wat betekent de voorlopige Brexit deal?
- Heffingskortingen niet meer voor buitenlandse werknemers
- Pensioenakkoord: waarom is het zo moeilijk?
- De arbeidsmarkt wordt vernieuwd, wat verandert er voor u?
- Hoe weerleg ik met succes een rapport van feitelijke bevindingen?
- Wat betekent de Brexit voor de winkel van Annelies?
- Tonnageregeling: komt mijn scheepvaartbedrijf in aanmerking?
- Toename van overnames van dierenartspraktijken
- Doe de Brexit douane impact scan
- Welke gevolgen heeft een echtscheiding voor mijn onderneming?
- Dividendbelasting blijft; aangepast plan verbetering Nederlands vestigingsklimaat
- Vereenvoudigingen btw voor e-diensten per 1 januari 2019
- Overgangsmaatregelen kortere looptijd 30%-regeling
- Lage btw-tarief van toepassing op e-books en e-kranten
- Wat zijn de financiële gevolgen voor mijn koopwoning na echtscheiding?
- Handhaven op basis van vertrouwen, kan dat ook?
- Hypotheek oversluiten nu fiscaal extra voordelig?
- Welke gevolgen heeft de verhoging lage btw-tarief van 6% naar 9% voor u?
- Brexit: wat vindt er tot 29 maart 2019 plaats?
- Hoe ziet mijn pensioen eruit na de echtscheiding?
- Ben ik klaar voor de btw-wijzigingen per 1 januari 2019?
- Subsidie voor MKB-ondernemingen via Brexit-vouchers
- Wat is de impact van scheiden op mijn vermogen?
- De Douane is op tijd klaar voor Brexit. U ook?
- Is de btw op kosten bij een overname van een B.V. aftrekbaar?
- Als ik mijn personeel beter beloon, kan ik ze dan ook meer vertrouwen?
- Fraudebeheersing is een verantwoordelijkheid van de ondernemer, niet alleen van de accountant
- Aftrek monumentenpanden vervalt: onderneem actie!
- Goede zorg, dat verdient iedereen
- Ontwikkelingen winstuitkering door zorgaanbieders
- Compensatie transitievergoeding zieke werknemers
- Mijn klant wil zijn bedrijf verkopen. Hoe realiseer ik de beste deal?
- Pensioen in de uitzendbranche: niet eens zo een vreemde keuze?
- Focus op fraude moet leiden tot vertrouwen
- Afschaffing Wet DBA: stand van zaken en vervolgstappen
- Achteraf nog btw-aftrek mogelijk voor bouw dorpshuis
- Nieuw beleid ondernemingsfaciliteiten overdrachtsbelasting
- Inperking btw-koepelvrijstelling uitgesteld
- Verhuurderheffing in strijd met discriminatieverbod bij mede-eigendom
- Vraag de subsidie praktijkleren 2018 voor 17 september aan
- Niet-gecontracteerde zorg verder aan banden?
- Tips voor het inzetten van min-maxcontracten
- Terugblik China desk seminar: culturele verschillen overwinnen
- Verplichtstelling arbodienst of bedrijfsarts per 1 juli 2018
- Stijging van het minimumloon per 1 juli 2018
- Bedrijfswaardering in een geschil, wie maakt het verschil?
- Geen overgangsmaatregelen voor kortingsduur 30%-regeling
- Wet arbeidsmarkt in balans: wat betekent dit voor u?
- Hoe weet ik of ik over alle relevante feiten beschik?
- Goed verzekeren, bittere noodzaak voor de werkgever
- Ook btw terug bij aankoop zonnepanelen vóór 2012
- Kleine Ondernemersregeling voor de btw verandert
- Transport- & logistieksector verwacht chaos na Brexit
- Beheer van tandheelkundige zorgarrangementen niet vrijgesteld van btw
- Hogere btw-aftrek op gemengde kosten voor hoger onderwijs
- Mijn klant betaalt via een relatie in Canada. Is daar iets mis mee?
- Ministers kondigen wetsvoorstel aanpassing WNT aan
- Brexit: akkoord over btw- en douaneregels
- CFO, hebben uw werknemers recht op een jubileum- of einde dienstverband uitkering?
- Wanneer gaat de Brexit in voor de btw en douane?
- Controleer uw voorlopige berekening lage-inkomensvoordeel
- Bouwen uw werknemers voldoende pensioen op?
- Niet-gecontracteerde zorg: rechter verbiedt inkoopeisen zorgverzekeraar
- Multi Level Marketing: inkomstenbelasting is de btw niet
- Mag ik een oproepkracht een all-in uurloon betalen?
- Waar vind ik de deskundige die het verschil in mijn zaak maakt?
- Structuur geven aan uw groei-onderneming
- Wet DBA blijft tot 2020 in de ijskast, wat nu te doen?
- Gebruikelijk loon medisch specialisten 2018 vastgesteld
- Box 3 belasting: anno 2014 een fout systeem volgens de belastingrechter
- Subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen
- Stijging salarisnormen 30%-regeling per 1 januari 2018
- Voor 20 juni 2013 zonnepanelen gekocht? Vraag btw terug
- Gecombineerde prestaties blijven lastig voor de btw
- Vraag op tijd btw terug op vorderingen van vóór 2017
- AOW-franchise en maximaal pensioengevend loon 2018 bekend
- Btw compliance: informatieverstrekking blijft toenemen
- EU sluit akkoord met Verenigd Koninkrijk over Brexit
- Ik wil mijn deskundige een beetje bijsturen. Mag dat?
- Nieuwe call-off voorraad regeling voor btw in Duitsland
- Digitale deponeringsplicht middelgrote ondernemingen
- Ingrijpende wijzigingen Wet minimumloon per 1 januari 2018
- Zieke werknemer heeft recht op uitbetaling vakantiedagen
- Bitcoin bereikt $10.000, hoe zit het met cryptovaluta en belastingen?
- WNT 3: meer inzicht in effecten noodzakelijk
- Kan ik ook groeien door te krimpen?
- Verplichte btw-registratie e-diensten in Zwitserland
- Btw-correctie vanaf 1 januari 2018 alleen nog digitaal
- Btw-besluit verzorging & verpleging personen in inrichting
- Wat is dé kritische succesfactor bij een incidentonderzoek?
- Veranderingen in btw-systeem: het roer gaat eindelijk om?
- ‘Freelancers’ in loondienst werkzaam bij thuiszorginstelling
- Pensioenleeftijd stijgt naar 68 jaar, wat moet u doen?
- Wetsvoorstel laag btw-tarief geneesmiddelen gehandhaafd
- Nieuwe toelichting 6 procent btw-tarief
- Hoe ben ik 'in control' voor mijn btw-administratie?
- Compliance, dat doen ze toch op kantoor?
- Het btw-vrij uitlenen van medisch personeel blijft complex
- Het Clooney effect bij hedendaagse deals
- Moet ik iedere pagina van een contract ondertekenen?
- Voorstel aanpassing verlaagd btw-tarief geneesmiddelen
- Wijzigingen verplichtstelling bedrijfstakpensioenfondsen
- E-commerce: een volgende stap in strijd tegen btw-fraude?
- Hoge Raad staat volledige btw-aftrek bij ‘scholenconstructie’ toe
- Waarom heeft de klokkenluider altijd gelijk?
- Btw-verlaging op e-books & digitale publicaties uitgesteld
- Reactie Grant Thornton op AFM-onderzoek
- Minimumloon wijzigingen per 1 juli 2017
- Vraag de subsidie praktijkleren 2017 voor 15 september aan
- Toerekening belastinglatentie bij bedrijfsopvolgingsregeling
- Parlementaire Enquêtecommissie Fiscale constructies en de kunst van het horen
- Verplichte btw-verlegging voor telecommunicatiediensten
- Het levenstestament; behoud de regie over uw vermogen
- Fraude of corruptie, waarom zou ik een forensisch accountant inhuren?
- Toepassen btw-herziening op kostbare diensten?
- Subsidie voor lokale energie initiatieven Zuid-Holland
- Betaling belastingschuld in natura niet belast met btw
- Deels niet gebruikte sporthal is geen leegstand?
- UBO register: verplicht registreren bij 25% aandelenbelang
- Welke frisse wind waait er na de doorstart onder stil bewind?
- Hoge Raad vindt btw op privégebruik auto prima
- Hypotheekrenteaftrek als u buiten Nederland woont
- De regels van het huwelijk gaan veranderen
- Werkt uw (ex-)partner mee bij keuze pensioen eigen beheer?
- Waarschijnlijk nieuwe Arbowet regels per 1 juli 2017
- Belastingspreekuur Grant Thornton en De Telegraaf
- Personenalarmering soms toch vrijgesteld van btw
- Verplicht energielabel C voor kantoren
- Hoeveel is een vakantiedag waard?
- Loondoorbetaling bij ziekte, er gloort hoop
- Einde pensioen in eigen beheer, hoe nu verder?
- Groot Brittannië vecht tegen btw-fraude op online verkoop
- Vastgoedexploitatie: de rol van ontwikkelingsactiviteiten
- Hoe voorkom ik dat een earn-out leidt tot een burn-out?
- Arbeidsrechtelijke bedreiging voor pre-pack praktijk en WCO I?
- Corrigeer btw-schuld 2016 vóór 1 april en voorkom boete
- Verlaten uw goederen Nederland? Zorg voor bewijs!
- België schaft vooruitbetaling btw af voor kwartaalaangevers
- Verhuur garageboxen eerder belast met btw
- Toepassing 0% tarief bij ontbreken btw-nummer is mogelijk
- Toepassing 6 procent btw-tarief onduidelijk
- Transitievergoeding: compensatie met terugwerkende kracht
- Nieuwe btw-regels voor e-commerce
- Novelle uitfasering pensioen in eigen beheer is ingediend
- Wet normering topinkomens: de stand van zaken
- Fast Track procedure bij Raad van Arbitrage voor de Bouw
- Instemming Brits parlement vereist voor Brexit-proces
- Wie ontzorgt mij bij grotere en complexere zaken?
- Waarom het verstandig is om in januari te schenken
- Inhouding op minimumloon vanaf 1 januari 2017 verboden
- Pensioen in eigen beheer: drie keuzes voor de DGA
- Nieuwe salariseisen 30%-regeling voor 2017
- Welke bank geeft in 2017 de hoogste rente? De belastingdienst: 1,67%!
- Oogmeting bij aankoop bril niet van btw vrijgesteld
- Btw-vrijstelling voor watersportorganisaties in werking
- Transfer pricing guide
- Buitengerechtelijke incassokosten
- Nieuwe ronde aanvraag energiesubsidie
- Juiste WOZ-waarde cruciaal voor bepalen heffingen
- Nieuwe ontwikkelingen transitievergoeding bij beëindiging van slapende dienstverbanden
- Preventieve integriteitsaudit: altijd met 1-0 voor!
- Willekeurig afschrijven: hoe behaalt u in 2023 liquiditeitsvoordeel?
- Waarom een finaal verrekenbeding in uw huwelijksvoorwaarden?
- Testament: wilt u opvullen of afvullen?
- Aflossen erfrechtelijke overbedelingsschulden: hoe doet u dit?
- Maakt spaarvariant schenking op papier oninteressant?
- Mobility Perspectives
- Vraag definitieve berekening NOW 3 en 4 op tijd aan!
- Verrekent u uw verrekenbeding wel?
- Geldzorgen op de werkvloer: maak het bespreekbaar
- Bezit u cryptovaluta? Let op de fiscale gevolgen!
- Mobility Perspectives
- De Nederlandse economie ontsnapt aan recessie. De bouw & vastgoedsector niet
- Let op de heffingsgrondslag voor de overdrachtsbelasting
- Update BOR: Kabinet kondigt nieuwe maatregelen aan
- "Groene" investeringen resulteren in minder te betalen belastingen
- Fusies en overnames in de Nederlandse bouwinstallatie sector
- De zeven aspecten van een positieve ‘speak-up’ bedrijfscultuur
- Verplicht vanaf 2024: rapportage zakelijk en woon-werkverkeer
- Geen deponeringsplicht WTZA-jaarverantwoording over 2022 en 2023
- Deal
- HR
- Whitepapers
- Insight Search
- Hub
-
Blog
-
Diensten
- Accountancy & financieel advies
- Advisory
- Audit & assurance
- Belastingadvies
- Internationaal ondernemen
- Legal services
- Impact Campus
- Sectoren
- Segmenten
-
Evenementen
- Verduurzaming en fiscaliteit in bouw & vastgoed
- Webinar - Cyberweerbaarheid
- Cyberrisico's
- De werkkostenregeling in coronatijd
- Webinar - Kompas Gezondheidszorg: hoe toekomstbestendig is de VVT?
- Webinar EU e-commerce VAT
- Hoe beoordeelt de rvc de raad van bestuur?
- De ontwikkeling van het commissariaat in de zorg
- WNT 2021 & 2022
- CSRD-Webinar: Er komt een nieuwe wet aan en dit is waarom je mee moet doen
- Het regeerakkoord en coronasteun, wat betekent dit voor u?
- FBNed Connects: Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD)
- Verantwoording afleggen door de rvc
- Webinar: Praktische handvatten voor fiscale beheersing
- Sustainability Reporting
- Webinar: Hoe kan een steekproef voor u werken bij een Tax Control Framework?
- MKB webinar: Legal update
- NCD Talks+ Cybersecurity
- MKB webinar: Hoe ben ik als familiebedrijf toekomstbestendig?
- Dag van het Leiderschap
- MKB webinar: Thuiswerken na corona
- Verkoop van mijn bedrijf
- Sustainable Boardrooms
- Dutch German desk Netwerkbijeenkomst: Duurzaamheid en klimaat
- Webinar: Staat de lange termijn al op uw agenda?
- MKB Webinar: De voordelen van een werknemersparticipatie
- Webinar: Duurzaamheid in de zorg: wat gebeurt aan de rvc-tafel?
- MKB webinar: Krapte op de arbeidsmarkt | Grant Thornton
- KNMP congres
- First European VAT Summit
- Webinar: WKR actualiteiten, hybride werken verruimd?
- Prinsjesdag diner in samenwerking met het NCD
- Webinar: Prinsjesdag
- Community of practice: Introductie reporting, CSRD en duurzaamheidsstrategie
- Werkgeversrol van de RvC: in contact met bestuur en organisatie
- NCD Talks: Next level toezichthouden
- Webinar: Fiscale actualiteiten rond Bouw & Vastgoed
- Community of practice: meten en rapporteren
- Webinar: Technische competenties bij RVC en RVB: waar gaat het mis?
- Community of practice: controleren
- Beaujolais Primeur Party
- Webinar: Uitdagingen zorginkoop WMO/Jeugdhulpverlening
- Webinar: Wat te doen met energiekosten en inflatie?
- Cyberrisico’s, welke vragen zou u moeten stellen als commissaris?
- Community of practice: sturen
- Vastgoed en btw actualiteiten 2022
- Webinar: Uitdagingen zorginkoop WMO/Jeugd
- Community of Practice: Aan de slag met CRSD
- Circulariteit en de rol van de rvc
- Masterclass WKR
- Masterclass WKR Online
- VAT in the digital age: What’s next for the EU tax agenda?
- NCD Talk: Onderzoek voorafgaand aan een commissariaat
- Klantevent Tax Control framework
- Het beleggen in en financieren van duurzaam vastgoed
- ESRS: wat betekenen de rapportage standaarden voor u?
- MKB Webinar Box 3
- De toekomst van de auditcommissie
- Cybersecurity en de rol van de rvc
- Prinsjesdag diner in samenwerking met het NCD
- MKB Webinar: Prinsjesdag 2023
- Sustainable Boardrooms
- Ontdek de toekomst van de bouw- en vastgoedsector!
- Webinar: Werkkostenregeling
- Opleiding: Expeditie Impactmeten
- KNMP Najaarscongres
- Sustainable Boardrooms
- Masterclass WKR 24 oktober 2023 Rotterdam
- Masterclass WKR 26 oktober 2023 online
- Masterclass WKR 31 oktober 2023 online
- Sustainable Boardrooms
- Masterclass WKR 2 november 2023 Rotterdam
- Masterclass WKR 7 november in Amsterdam
- Sustainable Boardrooms
- Fiscale kansen in het vastgoed
- Webinar: Legal update: UBO, WHOA en NOW
- Carrière
- Over ons
- Portals