nulmeting

Een nulmeting voor een hogere cyberweerbaarheid

Door:
Branko van Ormondt,
Andrea van Grieken
twee mensen met laptop
Nederland is één van de meest gedigitaliseerde landen ter wereld. Dat heeft als gevolg, dat Nederlandse organisaties een digitaliseringsslag hebben moeten maken. Let als organisatie goed op de cyberweerbaarheid, om goed voorbereid te zijn op de toekomst. Onze cyberweerbaarheid nulmeting spoort vroegtijdig kwetsbaarheden in uw gedigitaliseerde organisatie op.
Onderwerpen

Waarom een nulmeting cyberweerbaarheid laten uitvoeren?

Er heeft de afgelopen jaren een enorme digitaliseringsslag plaatsgevonden bij Nederlandse organisaties. Dat maakt dat ook cyberweerbaarheid steeds belangrijker is geworden. De afgelopen jaren is gebleken dat veel organisaties binnen het MKB zijn getroffen door een cyberaanval. 

Een hogere mate van cyberweerbaarheid zorgt voor een veiligere bedrijfsvoering voor uzelf. Ook de wetgever stelt steeds meer eisen aan uw cyberweerbaarheid, zoals NIS2 (Network and Information Security)2 en DORA (Digital Operations Resilience Act).

Breng daarom de cyberweerbaarheid van uw organisatie snel en eenvoudig in kaart en laat u adviseren. Onze nulmeting geeft u hierbij een kapstok om te voldoen aan wet- en regelgeving.  

Wat is een nulmeting cyberweerbaarheid?

Bij een cybersecurity nulmeting beoordelen onze cybersecurityexperts de huidige staat van uw cyberweerbaarheid en de bijbehorende risico’s. Dit doen we aan de hand van ons model ‘Visie op cyberweerbaarheid’, zowel vanuit top-down als bottom-up perspectief. 

De nulmeting geeft u inzicht in uw huidige cyberweerbaarheidsniveau. Op basis van de nulmetingsuitkomsten kunnen we in een vervolgtraject samen met u gerichte en vooral praktische maatregelen nemen om de cyberweerbaarheid van uw organisatie te verbeteren.

Cyber risk services

Onze cyber-experts zien in de praktijk dat organisaties vaak kunnen verbeteren op de volgende gebieden: 

  • Implementeren van endpoint protection;
  • Actief monitoren;
  • Opstellen van cybersecurity beleid en borgen in de organisatie;
  • Implementeren van Security&Privacy by design;
  • Opstellen, oefenen en borgen van cyber incident respons plan.  

U kunt er daarna voor kiezen deze verbeteracties samen met onze cybersecurityexperts te implementeren aan de hand van onze CISO-as-a-Service of Cyber Adviesdesk. 

Wanneer een nulmeting van uw cyberweerbaarheidsniveau laten uitvoeren? 

Het is nooit te vroeg om uw cyberweerbaarheid in kaart te laten brengen. Veel organisaties beginnen daar pas mee, nadat een incident heeft plaatsgevonden. 

Het is nuttig voor uw eigen bedrijfsvoering om de nulmeting al in een vroeg stadium uit te voeren. Doet u dat? En onderneemt u vervolgstappen? Dan verhoogt u het cyberweerbaarheidsniveau in uw bedrijf en kunt u in de toekomst blijven voldoen aan regelgeving. Kortom, zo maakt u uw organisatie weer helemaal future proof!

Meer weten over de cyberweerbaarheid van uw organisatie?

Bent u nieuwsgierig naar het huidige niveau van de cyberweerbaarheid in uw organisatie? Plan een vrijblijvend gesprek in met ons cybersecurityteam.

Neem contact op met ons cybersecurityteam