< 1 2 3 4 5 6 7 8

De vooruitgang op het gebied van leiderschap voor vrouwen blijft steken, ondanks de acties om de genderdiversiteit te vergroten

06 mrt 2020

Het aantal vrouwen in leidinggevende posities wereldwijd is dit jaar gelijk gebleven. Het totaal aandeel vrouwen in managementteams is blijven steken op 29 procent. Nederland zit met 30 procent iets boven dit gemiddelde, en is op de internationale ranglijst weliswaar één plaats gestegen naar een nog steeds magere 19e positie.

Wereldprimeur: Eerste vastgoedtaxatiemodel dat ook circulaire bouwmaterialen waardeert

03 feb 2020

JLL, New Horizon , NIBE en Grant Thornton hebben een circulair taxatiemodel ontwikkeld: Wearthy Taxatie, welke inzicht biedt in de waarde van de Eerste grondstoffen en materialen in bestaande gebouwen.

Optimisme Nederlandse ondernemers daalt, maar positiever dan gemiddeld Europees niveau

08 jan 2020

Europese bedrijven zijn wederom minder optimistisch in hun verwachtingen voor 2020 dan aan het begin van dit jaar. Dit blijkt uit het halfjaarlijks International Business Report (IBR) van Grant Thornton. Economische onzekerheden hebben invloed op de verwachtingen bij de ondervraagde zakelijk leiders binnen Europa. Ook de stemming bij ondernemers in Nederland is flink gedaald, maar is nog altijd positiever dan in de rest van Europa.

Evert Everaarts is benoemd tot partner bij Grant Thornton

07 jan 2020

Met ingang van 1 januari 2020 is Evert Everaarts benoemd tot partner Corporate Finance van Grant Thornton.

Aglaia Oncology Funds en Sinzer - Grant Thornton ontwikkelen specifiek life sciences impact investment rapportagesysteem

20 dec 2019

Life sciences investeerder Aglaia Oncology Funds introduceert vandaag officieel zijn ‘Life Sciences Impact Suite’, een baanbrekend software pakket waarmee - in aanvulling op de financiële prestaties - de maatschappelijke impact van investeringen kan worden gemeten en gerapporteerd. De Suite is ontwikkeld in samenwerking met adviesbureau Sinzer - Grant Thornton, als tool om investeringsfondsen en biotechbedrijven te stimuleren ook het bereikte maatschappelijke rendement inzichtelijk te maken.

Nieuw pand met oog voor de toekomst

19 dec 2019

Met ingang van 1 april 2020 verhuist de vestiging van Grant Thornton in Gouda naar het Huis van de Stad, waar de gemeente Gouda is gehuisvest. Afgelopen week heeft Marcel Welsink, bestuursvoorzitter van Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. de huisvestingsovereenkomst hiervoor getekend. Dit biedt Grant Thornton nieuwe impulsen op gebied van groeimogelijkheden. Maar ook duurzaamheid en bereikbaarheid spelen een belangrijke rol bij de keuze voor deze locatie.

Annemarie Jongerden en Hans Bootsma nieuwe serviceline leaders bij Grant Thornton

08 okt 2019

Grant Thornton Nederland heeft met ingang van 1 oktober jl. twee partners benoemd tot serviceline leaders binnen de organisatie. Annemarie Jongerden is benoemd tot serviceline leader Assurance en Hans Bootsma is benoemd tot serviceline leader Advisory. Grant Thornton toont zich verheugd met deze nieuwe benoemingen, die bijdragen aan het realiseren van de strategie en verbetering van de marktpositie.

Marcel Welsink nieuwe voorzitter van de raad van bestuur Grant Thornton

27 jun 2019

Marcel Welsink RA (57) is met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton. Hij volgt daarmee Frank Ponsioen op, die de functie de afgelopen 7 jaar heeft vervuld. Hiermee bestaat de nieuwe raad van bestuur van Grant Thornton in Nederland uit drie personen: Marcel Welsink, drs. Sebo Havinga (54) en Bart Jonker RA (51).

Drie nieuwe partners voor Grant Thornton

21 mei 2019

De groei van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton zet door met de toetreding van drie nieuwe partners. Margreet Ligthart - Overweel, Alex Ruigendijk en Jan Ruigendijk zijn met ingang van 1 juli 2019 benoemd tot partner van Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. Grant Thornton is trots op deze versterking van de partnergroep, die bijdraagt aan het realiseren van de strategie en verbetering van de marktpositie.

Onvoldoende digitale kennis en ervaring in RvC leiden tot (te) laat onderkennen van belang digitale transformatie

27 mrt 2019

Commissarissen geven onvoldoende invulling aan de noodzaak tot het verbeteren van ICT- en digitaliseringskennis en -ervaring in hun rvc. Dit blijkt uit het eerste deelrapport van de 10de editie van het jaarlijkse Grant Thornton commissarissen-benchmarkonderzoek van Board in Balance en Herbert Rijken, getiteld: ‘Digitale transformatie een uitdaging: gisteren, nu of morgen?’. Aan het onderzoek deden 342 commissarissen, bestuurders, secretarissen van rvc’s en internal auditors mee.