En wat zijn de fiscale gevolgen als ik ga ondernemen in Duitsland? COVID: hoe lang kan mijn onderneming overleven? Wat is belastingtechnisch de beste bedrijfsstructuur? Hoe kan ik wereldwijd efficiënter alle belastingaangiften uitvoeren? Als er iets met mij gebeurt, wie helpt mijn nabestaanden dan door de fiscale rompslomp? En hoe moet mijn onderneming dan verder?

Onze belastingadviseurs helpen ondernemers met zulke vragen in Nederland en wereldwijd. Mkb’s, multinationals, beursgenoteerde en familiebedrijven.

Belastingadvies voor mkb’s, multinationals, beursgenoteerde en familiebedrijven

 • Wij nemen tijd om te sparren
 • Én we hebben een wereldwijd netwerk
 • Voor advies en compliance
 • Wij nemen tijd om te sparren
  Wij nemen tijd om te sparren
  Wij zijn belastingadviseurs die graag een uurtje met u sparren. De relatie met onze klanten vinden wij een investering waard - uw onderneming vaart er wel bij. Zo zetten wij onze kennis graag in. Ons partnercommitment is hoog, wij hebben veel expertises in huis en optimaliseren is ons ding.
 • Én we hebben een wereldwijd netwerk
  Én we hebben een wereldwijd netwerk
  U kunt bij ons niet alleen terecht voor belastingadvies. U kunt ook uw wereldwijde compliance uitbesteden. Interessant voor internationale ondernemingen met diverse vestigingen in het buitenland. Of als u nu alleen in Nederland zit, maar straks misschien wilt u uitbreiden in Europa - of Tokio - dan kunnen wij u ook daar helpen. Ter plekke.
 • Voor advies en compliance
  Voor advies en compliance
  Wij zijn er voor advies als het fiscaal uitdagend wordt. En we nemen u werk uit handen als het om snelle, tijdige, goede belastingaangiften gaat. Geen zorgen, wij regelen dat u compliant blijft.

Belastingadvies diensten

Belastingadvies voor het mkb in Nederland

Hoe kan ik gebruikmaken van de innovatiebox? Kan ik die steeds terugkerende belastingaangiftes uitbesteden? Wat kost het als ik morgen wegval? Hoe regel ik mijn oudedagvoorziening? Voldoe ik wel aan alle nieuwe regelgeving? Zal ik NOW3 aanvragen? Allemaal goede vragen. Wij helpen met de antwoorden.

Belastingadvies voor Nederlandse multinationals

Als ik die interessante Head of sales in Frankrijk wil aannemen, hoe zit dat dan fiscaal? Welke vennootschap kan het beste een overname doen? Hoeveel scheelt het, als ik al onze belastingaanslagen wereldwijd bij één partij neerleg? Voor wie kan ik gebruikmaken van de 30%-regeling? En hoe? De boete van ‘niet melden’ 830.000 euro? Wat moet ik precies wél melden bij grensoverschrijdende fiscale constructies? Goede vragen. Wij beantwoorden er dagelijks honderden wereldwijd. Scherp en met aandacht voor uw situatie. In welk land dan ook.

Btw-advies

Als ondernemer heeft u te maken met btw-wetgeving, zowel als u nationaal als internationaal onderneemt. Die wetgeving is vaak complex. Een juiste toepassing en optimale benutting van de mogelijkheden van de btw-wetgeving vraagt specialistische kennis. Kennis die wij u kunnen bieden.

Douaneadvies

Ons internationale netwerk van douanespecialisten wijst u op de mogelijkheden die de douanewetgeving kan bieden. Dat bespaart u heel wat kosten en moeite.

HR services

Human resources services van Grant Thornton helpt u om uw zakelijke doelstellingen te bereiken en de loonkosten in bedwang te houden.

Innovatie & subsidieadvies

Gaat u met uw organisatie risicovolle projecten aan? De overheid stelt financiële middelen beschikbaar, door middel van het stimuleringsbeleid, voor ondernemers. De subsidieadviseurs van Grant Thornton adviseren en assisteren u graag bij uw subsidieaanvraag.

Tax technology

Weet u wat uw belangrijkste fiscale risico’s zijn? En weet u hoe u deze risico’s identificeert en beheerst? Heeft u voldoende tijd om u te focussen op de fiscale zaken die ertoe doen?

Transfer pricing

Transfer pricing (interne verrekenprijzen) raakt de meeste multinationale bedrijven. Voldoet uw organisatie aan de transfer pricing-documentatieverplichtingen?

Sustainable Tax

In deze veranderende wereld wordt het steeds belangrijker om niet alleen naar de financiële prikkels te kijken, maar ook naar de impact op het milieu. Multinationale ondernemingen moeten hun belastingstrategie herzien, in lijn met het ESG-gedachtegoed.

Cryptocurrency en digitale activa

In de afgelopen jaren heeft de blockchain zichzelf bewezen om veranderingen teweeg te brengen in de financiële sector. Deze opkomende industrie heeft de noodzaak om aan regelgeving te voldoen, vergroot. In dit dynamische landschap passen onze specialisten zich hierop aan en geven zij voorrang aan de naleving en toezicht van de steeds veranderende regelgeving.