hero banner
Robert-Jan Brethouwer
Gouda
Partner | IBC Director

Robert-Jan Brethouwer

Met meer dan 10 jaar werkervaring op het gebied van indirecte belastingen, haalt Robert-Jan ontzettend veel plezier uit het adviseren van (inter)nationale ondernemingen op het gebied van omzetbelasting en douane.

Zijn werk bestaat uit het adviseren over de meer ingewikkelde aspecten waar grote en complexe ondernemingen tegen aanlopen op het gebied van omzetbelasting en douane. Hij adviseert ondernemingen in alle sectoren met ruime ervaring in de multi-level-marketing, luchtvaart en gezondheidszorg.

Hij is erg trots om één van de trainers te zijn binnen ons internationale trainingsprogramma dat Grant Thornton aanbiedt aan hun junior en medior medewerkers in de verschillende Europese landen en dat hij deel uitmaakt van Grant Thornton International's EMEA indirect tax committee. Deze rol stelt hem in staat om samen te werken met Grant Thornton kantoren en collega's over de hele wereld, en met hun kennis en best practices te delen, en tevens onze waardevolle mensen op te leiden en te begeleiden.

Ervaring

Robert-Jan is in 2010 afgestudeerd in fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg met als afstudeerrichting indirecte belastingen. Tijdens zijn studie heeft Robert-Jan van 2007 tot 2010 als student-medewerker gewerkt bij KPMG en Ernst & Young. In 2010 is Robert-Jan lid geworden van het Europese btw- en douaneteam van Grant Thornton in Nederland. In 2018 is Robert-Jan afgestudeerd aan de post-master Indirect Tax Assurance. In 2020 heeft Robert-Jan het Young Executive Program afgerond.

Specifieke ervaring

Robert-Jan maakt onderdeel uit van de Tax Technology Group van Grant Thornton Nederland, met een focus op btw-gerelateerde fiscale automatiseringsoplossingen, zoals automatisering van btw compliance en de door Grant Thornton Nederland ontwikkelde btw-checker. Robert-Jan is tevens lid van onze Industrygroep Health Care.

Kwalificaties
  • Lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB)
  • Fiscaal recht (Accent indirecte belastingen) – Universiteit van Tilburg
Lees verder
Diensten
Tax
Connect
Robert-Jan Brethouwer
Partner | IBC Director
Robert-Jan Brethouwer
Ontmoet onze mensen