Welke documenten zijn nodig bij de oprichting van een bedrijf? Hoe ziet een sterke juridische inrichting voor ons bedrijf eruit? Kan ik beter fuseren of liquideren? Goede vragen! Wij helpen ondernemers elke dag met het beantwoorden van deze en vele andere juridische vragen.

Dit doen wij

Wij denken graag met u mee op alle vlakken van het ondernemingsrecht. Of het nu gaat om ad-hoc contractwerk, het formuleren en implementeren van uw juridische inrichting, een grote aandelentransactie of een ingewikkelde koopovereenkomst: wij regelen het voor u. Altijd correct en met creatieve oplossingen, zodat u juridisch gezien altijd de wind mee heeft. Ook voor internationale vraagstukken bent u bij ons aan het juiste adres. En als uw situatie dat vereist, schakelen wij collega’s met andere expertises in, zoals fiscalisten, cybersecurity-specialisten of impact consultants.

Hoe? Goed, helder, to the point

Elke ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met juridische vragen. Wij zorgen ervoor dat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken. Van oprichting tot een eventuele verkoop van uw bedrijf: u krijgt de beste juridisch specialist voor uw onderneming uit ons team. Iemand met wie u kunt lezen en schrijven. Zo signaleren wij snel uw kansen en mogelijkheden. Problemen pakken wij pro-actief en pragmatisch op. Wij regelen het goed en helder, dus in begrijpelijke taal en op een menselijke manier. We werken met korte lijnen met o.a. DGA’s, de CFO of in-house counsel. Vaak jarenlang. Uw ‘in house’ juristenteam – extern staat voor u klaar wanneer u ons nodig heeft Dàt is hoe wij dat doen.

Wat levert het op?

  • Zekerheid. Uw juridische zaken zijn op tijd en goed geregeld.
  • Een goede juridische structuur voor uw organisatie.
  • Juiste, up to date juridische documenten.
  • Snel antwoord op al uw vragen: brede consultancy nationaal en internationaal.
  • Inzicht in de juridische risico’s van uw bedrijf.

Onze juristen zijn nooit uitgeleerd en ontwikkelen zich continu op uiteenlopende gebieden. Naast onze advisering bij dagelijkse, praktische vraagstukken over arbeids- en ondernemingsrecht, staan wij u ook met raad en daad terzijde bij gespecialiseerde juridische vraagstukken.

Specialismen voor ondernemingsrecht

Fusies en overnames

Kan ik grensoverschrijdend fuseren? Is een due diligence onderzoek van belang bij de aankoop van aandelen in een ander bedrijf? Welke garanties moet ik opnemen in de koopovereenkomst? Allemaal belangrijke vragen die onze juridische M&A specialisten graag met u oppakken.

Corporate housekeeping

Met corporate housekeeping bedoelen we het nakomen van vennootschapsrechtelijke en statutaire verplichtingen die gelden voor uw onderneming. Is uw onderneming ondergebracht in een rechtspersoon? Dan moet u aandacht besteden aan het functioneren van de rechtspersoon. Wie neemt welke besluiten en hoe moet dit gebeuren? Zijn de juiste gegevens bij het handelsregister ingeschreven? Aan welke verplichting moet uw onderneming dan voldoen? Allemaal vragen, waar wij u bij helpen. En dat niet alleen: wij nemen u ook graag het werk uit handen.

Continuïteit van uw onderneming

De bedrijfsjuristen van Grant Thornton kunnen u behoeden voor misstappen en u begeleiden bij een eventuele doorstart, WHOA of faillissementsaanvraag.

Privacy- en dataprotectie

Als ondernemer verwerkt u zeer waarschijnlijk privacy gevoelige informatie. Hoe meer data u in uw organisatie verwerkt, hoe groter de risico’s. Heeft u nagedacht over de gevolgen van een datalek? En hoe u deze gevolgen beperkt? Hoe voldoet u aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR)?

Vastgoed- en huurrecht

Onze vastgoedjuristen adviseren u bij het vormgeven van huurovereenkomsten en koopovereenkomsten en staan u terzijde bij eventuele geschillen bij huur en koop van onroerend goed.

Neem contact op met onze specialisten

Géraldine Grünberg

Amsterdam

+31 (0) 88 676 9905

René Zijdeman

Alphen aan den Rijn

+31 (0) 88 676 9497

Jeroen Bos

Alphen aan den Rijn

+31 (0) 88 676 9826

Harmke de Hoop - Willems

Arnhem

+31 (0) 88 676 9443

Henk van der Schouw

Leiden

+31 (0) 88 676 9578

Maak binnen 5 minuten uw juridische document

Op maat
Op maat
Op maat
Ontvang contracten en andere juridische documenten op maat in een handomdraai.
Standaard
Standaard
Standaard
Documenten opgesteld door onze eigen specialisten.
Actueel
Actueel
Actueel
Altijd naar de laatste wetswijzigingen.
Ga naar de webshop