hero banner
Henk van der Schouw
Leiden
Senior Consultant Legal

Henk van der Schouw

Na het afronden in 1994 van zijn studie Nederlands recht met bedrijfsjuridische afstudeervariant aan de Erasmus Universiteit is Henk werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij een accountantskantoor. Hij is vervolgens in 2003 overgestapt naar de advocatuur. In 2006 rondde Henk de Beroepsopleiding Advocatuur succesvol af. Als advocaat deed hij ruime proceservaring op bij rechtbanken en gerechtshoven en vertegenwoordigde hij cliënten onder meer bij geschillen op het gebied van ondernemingsrecht, vermogensrecht, verbintenissenrecht en arbeidsrecht.

Vanaf 2005 werd Henk met regelmaat door de Rechtbank Rotterdam benoemd tot curator in faillissementen. Henk is een specialist op het gebied van het insolventierecht. In maart 2017 rondde hij met succes zijn postdoctorale specialisatieopleiding Insolventierecht voor Curatoren aan de Radboud Universiteit Nijmegen af.

Sinds februari 2022 is Henk werkzaam bij Grant Thornton en maakt hij deel uit van team van Legal Services, sectie ondernemingsrecht. Naast de algemene ondernemingsrechtelijke vragen, richt Henk zich binnen het Legal Services team met name ook op advisering aan ondernemers op gebied van insolventie, herstructurering en andere vraagstukken die te maken hebben met ondernemen in turbulente tijden. Henk is onderdeel van het geschillenbeslechtingsteam van Legal Services.

Henk is lid van de NeVOA, de landelijke beroepsorganisatie voor (bedrijfs)juridisch adviseurs in Nederland.

Diensten
Connect
Henk van der Schouw
Senior Consultant Legal
Henk van der Schouw
Ontmoet onze mensen