Grant Thornton gaat graag samenwerkingsverbanden aan met diverse partijen zoals business netwerken, platforms voor ondernemers en buitenlandse Kamers Van Koophandel.

Grant Thornton heeft een samenwerkingsverband met de volgende business netwerken:

  • Nederlandse vereniging voor Commissarissen en Directeuren
  • Urban Mining Collective
  • MVO Nederland

Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD)

De NCD is een vereniging van, voor en door leiders en toezichthouders. Als kennispartner geeft Grant Thornton regelmatig updates in vakgebieden als cyberveiligheid, duurzaamheid of ethisch ondernemen. Ook organiseren we jaarlijks het Grant Thornton – NCD Prinsjesdagevenement. Grant Thornton is sinds 2010 sponsor van het Commissarissen Benchmarkonderzoek van Board in Balance.

Urban Mining Collective (UMC)

Sinds februari 2020 werken we samen met New Horizon en maken we deel uit van het Urban Mining Collective (UMC). Wanneer een pand gerenoveerd, getransformeerd of gesloopt wordt, zorgt New Horizon er samen met het UMC voor dat alle bruikbare materialen en grondstoffen een nieuwe bestemming krijgen. Dat betekent dat herbruikbare bouwmaterialen aantoonbaar een monetaire waarde krijgen. JLL, New Horizon, NIBE en de Bouw & Vastgoed-specialisten van Grant Thornton hebben hiervoor een circulair taxatiemodel ontwikkeld: Wearthy Taxatie. Het model biedt inzicht in de waarde van de eerste grondstoffen en materialen in bestaande gebouwen.

MVO Nederland

In 2024 zijn wij een samenwerking aangegaan met MVO Nederland. Deze samenwerking biedt ons de kans om onze inzet voor een toekomstbestendige wereld te versterken. Dit doen we door de ontwikkelen van het Programma Familiebedrijven. De inhoud hiervan draait om duurzame thema’s en hoe familiebedrijven hun rol spelen in de nieuwe economie. Hoe bereidt een familiebedrijf zich voor op de toekomst? Welke onderwerpen zijn urgent? Hoe denkt de volgende generatie over deze onderwerpen? En hoe verhoudt dit zich tot de financiële prestatie van het familiebedrijf?

Customs Knowledge

Grant Thornton en Customs Knowledge werken vanaf september 2021 intensief met elkaar samen. De twee kantoren richten zich op geïntegreerd advies ten aanzien van fiscale vraagstukken op het gebied van douane & BTW.

Met de samenwerking anticiperen Grant Thornton en Customs Knowledge op de toenemende vraag naar geïntegreerde kennis en een allesomvattende aanpak van zowel het douanerecht als de omzetbelasting (btw) bij internationale goederenstromen.

KVK USA, Duitsland en Hong Kong

Om uw internationale groeiambities te faciliteren zijn wij lid van een aantal buitenlandse Kamers Van Koophandel. Hierdoor kunnen wij u beter ondersteunen bij het realiseren van uw groei.

  • The American Chamber of Commerce (AmCham)
  • De Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK)
  • Hong Kong Kamer van Koophandel (HKKVK)

De samenwerking aangaan?

Wilt u ook een samenwerkingsverband aangaan met ons? Neem dan contact op met onze afdeling Brand, Marketing en Communicatie via +31 (0)88 676 9000 of e-mail bmc@nl.gt.com.